Έντονη καθημερινότητα; Υποχρεώσεις; Έξοδα; Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια εποχή με πολύ γρήγορους ρυθμούς και με πολλές απαιτήσεις. Επομένως το φαινόμενο «στρές» χτυπάει τις πόρτες όλων μας ανεξαιρέτως. Άλλοι το διαχειρίζονται, ενώ άλλοι όχι.

Ωστόσο, το υπερβολικό στρες μπορεί να σταθεί εμπόδιο για μια υγιή, ευτυχισμένη ζωή. Αν νιώθεις ότι το στρες σου σε καταβάλλει, δοκίμασε τις παρακάτω 5 ασκήσεις που έχω ετοιμάσει για εσένα, όπου και αν βρίσκεσαι, για άμεση ανακούφιση.

Μάνος Βροντζάκης στρες
Ο Μάνος Βροντζάκης προτείνει τρόπους να το μειώσουμε.

Αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το στρες στο σώμα σου, όπως η ταχυκαρδία, η δυσκολία στην αναπνοή, η υπερένταση, και τις μετατρέπουν σε αίσθημα χαλάρωσης.

ΑΣΚΗΣΗ 1η: Jumping Jacks με πιέσεις χεριών προς τα επάνω για να ιδρώσεις και να βγάλεις όλες τις τοξίνες από μέσα σου. Εκτέλεση από 20-40 επαναλήψεις

ΑΣΚΗΣΗ 2η: Jumping Jacks του σκιέρ. Πραγματοποίησε αυτήν την άσκηση για τον ίδιο ακριβώς λόγο με την άσκηση Νο1. Για 20-40 επαναλήψεις

ΑΣΚΗΣΗ 3η: Από τη στάση του πάνω σκύλου, στην στάση παιδιού και ανεβαίνω αργά αργά τοποθετώντας τα χέρια μου πάνω ακριβώς από τον αυχένα με μπλεγμένα δάχτυλα και πιέζω ελαφρώς προς τα κάτω . Κρατάω για 45’’.

ΑΣΚΗΣΗ 4η: Σε καθιστή θέση και έχοντας πόδια τεντωμένα και ανοιχτά, σκύβω ελαφρώς πιάνοντας με τα χέρια μου τα δάχτυλα των ποδιών, κάνοντας το πέλμα μου τσαρούχι. Κρατάω σταθερά για 45’’.

ΑΣΚΗΣΗ 5η: Σε στάση οκλαδόν σκύβω το κεφάλι μου προς τα πόδια ,φέρνοντας ταυτόχρονα τα χέρια πίσω από το κεφάλι μου τεντωμένα και με μπλεγμένα δάχτυλα, προσπαθώντας να τα ανεβάσω όσο περισσότερο μπορώ. Κρατάω σταθερά για 45’’.

Το στρες μπορεί να εισβάλλει σε κάθε σκέψη και δραστηριότητα, ενώ ορισμένες φορές είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορείς να το καταπολεμήσεις, ακόμα και αν νιώθεις να σε καταβάλλει. Επομένως, την επόμενη φορά, που νιώθεις αγχωμένος/η, δοκίμασε μια από τις παραπάνω ασκήσεις. Ακολούθησε με στο Instagram @manosvrontzakisofc για περισσότερα fitness tips.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΝΟΣ ΒΡΟΝΤΖΑΚΗΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ