Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι φέτος περισσότερο ίσως από κάθε άλλη χρονιά- υπήρξε μία μεγάλη κινητοποίηση όλο τον μήνα που μας πέρασε σχετικά με την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στην χώρα μας εντοπίζονται περίπου 6.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο και περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Μία στις 8 γυναίκες σε όλο τον πλανήτη θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Τα θετικά νέα βέβαια είναι ότι οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ ώστε εφόσον γίνει η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιτυχία. Σε όλο αυτόν τον όγκο πληροφόρησης του μήνα αυτού εγώ θα ήθελα να σταθώ σε δύο γεγονότα.

Το ένα είναι η ανάρτηση της @korikaravokiri για το θέμα που αντιμετώπισε η μητέρα της «μία ηρωίδα»- όπως την αποκαλεί – και το δεύτερο είναι η θετική ενέργεια και η αύρα των γυναικών που μαζευτήκαμε για να κάνουμε γιόγκα – με έμφαση σε ασκήσεις του στήθους, όπως μας είπε η καθηγήτρια μας @miaevgeniadi – για να ευαισθητοποιήσουμε και να ενισχύσουμε μία εξαιρετική ΜΚΟ, το «Σπίτι του ΜΑΝΑ».

«To Σπίτι του ΜΑΝΑ» δημιουργήθηκε το 2017 με στόχο να προσφέρει σε γυναίκες με κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας, όπως περιποίηση προσώπου και μαλλιών, συμβουλές ψυχολογικής υποστήριξης και διατροφολογίας αλλά και γιόγκα, πιλάτες και χορό, με ένα σκοπό: να αισθανθούν καλύτερα, νιώθοντας και πάλι γυναίκες.

 

Βάσω Κολλιδά –‘Αντζελα Ευριπίδη

Αναμφίβολα οι γυναίκες είμαστε ο πυρήνας του σπιτιού και της οικογένειας και τολμώ να πω και της κοινωνίας.  Μαζί ενωμένες  – όπως έγραψα και σε μία προηγούμενη στήλη μου- μπορούμε να κατορθώσουμε να κάνουμε θαύματα.  Μην περιμένουμε όμως μόνο τον μήνα Οκτώβριο – ευαισθητοποιηθείτε, βοηθήστε όπου μπορείτε και κυρίως σκεφτείτε τρόπους που μέσα από την γυμναστική και την άθληση μπορούμε να μεταφέρουμε μηνύματα που αγγίζουν όλους μας.

Ναταλία Αρσενίκου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ