Ένα βασανιστικό «γιατί;» πλανάται στο μυαλό κάθε γυναίκας που μαθαίνει για την απιστία του συντρόφου του. Ένα «γιατί» που μπορεί να έχει πολλές απαντήσεις.

Στο μυαλό των περισσότερων, ο άνδρας είναι αυτός που οδηγείται συχνότερα στην απιστία από τη γυναίκα. Οι λόγοι, όμως, που συμβαίνει αυτό δεν είναι απαραίτητα σεξουαλικοί, αλλά πιο σύνθετοι…

1. Το σεξ με τη σύντροφο είναι φτωχό: Αυτό σημαίνει ότι ο άνδρας ίσως δεν λαμβάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση που θα ήθελε μέσα στο πλαίσιο της σχέσης, είτε λόγω της μειωμένης συχνότητας των ερωτικών επαφών είτε λόγω της κακής τους ποιότητας.

Η συγκεκριμένη κατάσταση «χτίζεται» με τον καιρό, όσο η καθημερινότητα και το πέρασμα του χρόνου φθείρουν τη σχέση και οδηγούν τους δύο συντρόφους στην αποξένωση. Η έλλειψη πρόκλησης, προκαταρκτικών παιχνιδιών ή οι ανεκπλήρωτες ανδρικές φαντασιώσεις, κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα…

Απιστία: 11+1 Λόγοι που οδηγούν στο 3ο πρόσωπο

2. Δεν υπάρχει πια συναισθηματική επαφή: Κι όμως, ένας άνδρας μπορεί να νιώσει ότι παραμελείται συναισθηματικά ή ότι δεν είναι εξίσου σημαντικός για τη σύντροφό του όσο παλαιότερα. Αυτό παρατηρείται συχνά όταν το ζευγάρι κάνει οικογένεια και η γυναίκα δίνεται ολοκληρωτικά στα παιδιά της ή σε άλλους τομείς της ζωή της, όπως η καριέρα της, κι ο άνδρας μένει… παραπονεμένος, αναζητώντας την περιποίηση και τη φροντίδα της.

3. Υπάρχει σεξουαλικό πρόβλημα: Όταν ένας άνδρας έρχεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως, κυριεύεται από την επιθυμία να έρθει σε επαφή με μια άλλη γυναίκα, ώστε να καταλάβει «πού πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες». Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να ελέγξει και να διαπιστώσει εάν το θέμα παρουσιάζεται μόνο στις ερωτικές επαφές με τη σύζυγό του ή είναι γενικευμένο.

4. Η σύντροφος έχει παραμελήσει τον εαυτό της: Σκεφτείτε να βλέπατε κάθε μέρα το σύντροφό σας ατημέλητο, απεριποίητο, με πλήρως παραμελημένη την εξωτερική του εμφάνιση. Η σεξουαλική επιθυμία αναπόφευκτα εξαφανίζεται!

5. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη στρες: Το συνεχές άγχος της καθημερινότητας, η ανεργία, οι επαγγελματικοί προβληματισμοί, οι δυσκολίες, οι απαιτήσεις που δεν τελειώνουν ποτέ, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν τον άνδρα στην αναζήτηση μιας… διαφυγής. Και η απιστία είναι ένα ιδανικό –αν και προσωρινό– αγχολυτικό, που ανακουφίζει από την καθημερινή πίεση!

απιστία
Απιστία: 11+1 Λόγοι που οδηγούν στο 3ο πρόσωπο

6. Η σύζυγος είναι επικριτική και γκρινιάρα: Η γκρίνια, η συνεχής κριτική και η απαξίωση, όσο «δικαιολογημένες» κι αν είναι, βάζουν μικρά λιθαράκια στο μονοπάτι της αποξένωσης. Κι αυτό γιατί ο άντρας που γυρίζει σπίτι σε μια… γυναίκα στρατηγό, αισθάνεται την ανάγκη να τρέξει μακριά!

7. Η ζήλια που… τρελαίνει: Μια γυναίκα που βλέπει παντού την… απειλή μιας άλλης γυναίκας, που «κυνηγάει» συνεχώς τον άνδρα της και ψάχνει το κινητό και τα ρούχα του, του κάνει τη ζωή αφόρητη και τον σπρώχνει σε κάποια άλλη! Αντίστοιχα, ένας άνδρας που ζηλεύει παθολογικά, μπορεί να καταφύγει στην απιστία για να ανεβάσουν τη χαμηλή τους αυτοεκτίμηση και να καταπολεμήσουν την ανασφάλειά τους.

8. Η σύντροφος είναι δεδομένη, σαν… μαμά: Οι γυναίκες που μέσα στη σχέση τους μετατρέπονται σε… μαμάδες πέφτουν στην παγίδα να αφήνουν στην άκρη το ρόλο της ερωτικής συντρόφου. Κι όμως, η φλόγα και η σεξουαλική ανανέωση είναι εξίσου σημαντικές με τη φροντίδα, γιατί κρατούν τον άνδρα σε εγρήγορση. Αν δίπλα του έχει μια γυναίκα που του θυμίζει τη μητέρα του και όχι ερωτική παρτενέρ, θα αναζητήσει τον έρωτα… αλλού.

Απιστία: 11+1 Λόγοι που οδηγούν στο 3ο πρόσωπο

9. Ο άντρας ακούει ότι πάντα κάνει λάθος: Όταν η γυναίκα αντιμετωπίζει τον άνδρα ως ένα «αντικείμενο» του σπιτιού και τον θεωρεί δεδομένο, βρίσκοντας παντού λάθη και παραμερίζοντας τη γνώμη του, εκείνος κλείνεται στον εαυτό του ή ψάχνει την κατανόηση που του λείπει σε ένα τρίτο πρόσωπο, που θα τον κάνει να νιώσει και πάλι σημαντικός.

10. Ο άντρας έχει… ευνουχιστεί: Οι πολλοί ρόλοι που αναλαμβάνει καθημερινά η γυναίκα, την απομακρύνουν αρκετά από τη θηλυκή πλευρά της. Όμως όταν ο άνδρας βλέπει την παραδοσιακή του δύναμη να αμφισβητείται –και μάλιστα από τη σύντροφό του–, τότε νιώθει ακυρωμένος, ευνουχισμένος και αργά ή γρήγορα θα κάνει την επανάστασή του, αναζητώντας την επιβεβαίωση, ότι είναι το «απόλυτο και δυνατό αρσενικό».

11. Η κρίση της μέσης ηλικίας: Όταν ο άνδρας βλέπει το χρόνο να περνά και το σώμα του να αλλάζει, ψάχνει έναν τρόπο να τονώσει το «εγώ» του και συνήθως τον βρίσκει στην παρουσία μιας νέας γυναίκας, η οποία θα επαναφέρει τη χαμένη του ζωντάνια και θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη διασκέδαση.

Απιστία: 11+1 Λόγοι που οδηγούν στο 3ο πρόσωπο

11. Ο άντρας είναι απλώς… ανώριμος: Πολλοί απλώς θα απιστήσουν… για να απιστήσουν, είτε γιατί είναι στο DNA τους, είτε γιατί θεωρούν πως πρέπει να καλοπερνούν… όσο δεν το καταλαβαίνει η σύντροφός τους. Κι αυτή η συμπεριφορά δεν έχει αιτία, ούτε γιατρειά.

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ