Μπορεί να έχετε χάσει τον ερωτισμό σας, δεν πρέπει να ξεχάσετε, όμως, όσα σας έφεραν κοντά. Αυτά είναι το μυστικό για να ξυπνήσετε το χαμένο πάθος.

Όση διάρκεια και αν έχει μια σχέση, από μερικούς μήνες έως αρκετά χρόνια, αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει τη φθορά του χρόνου. Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου εξήγησε στην εκπομπή «Ελένη» τους βασικούς λόγους που οδηγούν ένα ζευγάρι στο να χάσει τον ερωτισμό του και να «βουλιάξει» στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

ερωτισμό
Δεν είναι εύκολο για ένα ζευγάρι να ξεπεράσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που βοηθούν τους συντρόφους να διατηρήσουν τον ερωτισμό τους.

Ξεπερνώντας, όμως, όσα δεν μας αφήνουν να έρθουμε ξανά κοντά, πρέπει να βρούμε, είπε η κυρία Καβαλλιεράτου, ξανά το νόημα του «μαζί» στη σχέση μας. «Η επικοινωνία είναι το κλειδί», είπε και συνέχισε: «Αυτό είναι κάτι που συχνά τα ζευγάρια ξεχνούν και θέλουμε να δώσουμε σημασία στο μοίρασμα. Πολύ σημαντικός είναι ο κοινός χρόνος μαζί με τον σύντροφό μου», είπε.

Η ψυχολόγος τόνισε, επίσης, τη σημασία της αποδοχής των θέλω του συντρόφου μας και, παράλληλα, της κατανόησης των αναγκών του.

«Πρέπει να θυμάστε τους λόγους που σας συνδέουν. Η οικειότητα είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσης, πολλές φορές όμως, αυτό μεταφράζεται ως ρουτίνα. Αυτή τη ρουτίνα πρέπει να τη “σπάτε”. Μπορείτε να οργανώσετε μία έξοδο ή ένα ταξίδι», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο στο οποίο η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου μοιράστηκε συμβουλές που θα βοηθήσουν ένα ζευγάρι να βρει ξανά το χαμένο του ερωτισμό.

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ