Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι έχουν επιπτώσεις στην ερωτική ζωή των συντρόφων.

Σε ένα γάμο υπάρχουν πάντα περίοδοι εύκολες και δύσκολες, φάσεις που αναδύονται μέσα από την κοινή πορεία του ζευγαριού και φέρνουν προβλήματα που επηρεάζουν τη σχέση και την επικοινωνία των δύο συντρόφων.

Άλλες φορές τα προβλήματα προκύπτουν από οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες και άλλοτε από παράγοντες που το ίδιο το ζευγάρι δεν μπορεί να ελέγξει, όπως η υγεία ή οι παρεμβάσεις από τρίτους.

ερωτική ζωή

Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι εάν ένα αντρόγυνο θα κληθεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει προβλήματα ή όχι, αλλά το πώς θα αντιδράσει και ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να τα λύσει.

Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και με την ύπαρξη ενός σεξουαλικού προβλήματος μέσα στο γάμο. Η πιθανότητα εμφάνισης μια σημαντικής αλλαγής στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι αρκετά μεγάλη καθώς το ζευγάρι αυτό πορεύεται μέσα στο χρόνο.

Ποιες είναι όμως οι ιδιαιτερότητες και οι μεταβολές που φέρνει ένα τέτοιο πρόβλημα και τι ρόλο μπορεί να παίξει μέσα στην καθημερινότητα του γάμου; Πώς αντιμετωπίζουν σήμερα οι σύντροφοι μία κατάσταση που εμφανίζεται όλο και συχνότερα;

Αρχικά πρέπει να αναφερθεί ότι η εμφάνιση ενός σεξουαλικού προβλήματος φέρνει ιδιαίτερη αναστάτωση στο ζευγάρι. Ο άνδρας ή η γυναίκα που έρχονται αντιμέτωποι με μια αλλαγή στην ερωτική τους ζωή συχνά κατακλύζονται από αμηχανία, άγχος, απογοήτευση, θλίψη, αλλά και θυμό.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το σεξουαλικό πρόβλημα από μόνο του δεν μπορεί να απειλήσει τη συντροφική σχέση, αφού τις περισσότερες φορές είναι κάτι που επιλύεται σχετικά απλά, με την «ανώδυνη» παρέμβαση ενός ειδικού.

Τα πράγματα, όμως, γίνονται πιο δύσκολα από τη στιγμή που θα «ριζώσει» ανάμεσα στους δύο συντρόφους εξαιτίας της άγνοιας και της προσποίησης που συχνά μπαίνει στη μέση. Ο άνδρας τις περισσότερες φορές αρνείται να το αποδεχθεί ή να μιλήσει για αυτό και η γυναίκα, μη θέλοντας να τον αγχώσει, επιλέγει να αποφεύγει την επαφή για να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς; Το πρόβλημα καταλήγει να μπαίνει για τα καλά μέσα στην σχέση του ζευγαριού και η οποία επίλυσή του απλώς… αναβάλλεται.

Στην πραγματικότητα, η λύση ενός σεξουαλικού προβλήματος ξεκινά τη στιγμή που οι δύο σύντροφοι αποφασίζουν να μιλήσουν γι’ αυτό ανοιχτά. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα θα πρέπει να θυμούνται ότι η ειλικρίνεια, η αναγνώριση και η αποδοχή μιας δυσκολίας αποτελεί την αφετηρία που θα τους οδηγεί στο να την ξεπεράσουν.

Είναι ωφέλιμο να τονίσουμε, άλλωστε, ότι η ιατρική επιστήμη, η ανδρολογία, η γυναικολογία και η ψυχολογία μπορούν πλέον να βοηθήσουν τους συντρόφους να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα και να απολαύσουν ξένοιαστοι τη σεξουαλική ζωή που δικαιούνται.

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ