Μερικά απλά αλλά βασικά βήματα για να κρατήσετε τη φλόγα στη σχέση σας ζωντανή

Οι σχέσεις με διάρκεια ποτέ δεν ήταν εύκολες, πόσο μάλλον σήμερα, στην εποχή της τεχνολογίας και των τόσων πειρασμών. Παρ’ όλ’ αυτά, όσοι ενδιαφέρονται να κρατήσουν τη φλόγα του έρωτα με το άλλο τους μισό ζωντανή, μπορούν να τα καταφέρουν. Αρκεί να ακολουθήσουν μερικές απλές συμβουλές.

Σχέσεις
Οι μακροχρόνιες σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους για να παραμείνουν ζωντανές και όμορφες.

Βήμα 1ο: Επικοινωνήστε

Η καλή επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο στις υγιείς σχέσεις. Η φράση «δεν επικοινωνούμε…» είναι μία από τις πιο κοινές που ακούνε οι θεραπευτές από τα ζευγάρια που αναζητούν βοήθεια. Είναι φυσικό για δύο συντρόφους να έχουν περιστασιακά προβλήματα επικοινωνίας, αλλά όταν αυτά συμβαίνουν συχνά, είναι ένα σοβαρό θέμα που χρειάζεται προσοχή. Η καλή επικοινωνία δεν προϋποθέτει μόνο να μιλάμε, αλλά και να ακούμε. Η ισορροπία μεταξύ των δύο, «μιλάω-ακούω» είναι πολύ σημαντική. Το μοίρασμα των σκέψεων, των προβληματισμών, των συναισθημάτων μας με το σύντροφο μας, μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο εποικοδομητικός είναι ο διάλογος και πόσο μπορεί να ενδυναμώσει τη σχέση μας.

Βήμα 2ο: Κρατείστε ζωντανό το σεξουαλικό ενδιαφέρον

Το σεξ είναι βασικό κεφάλαιο της σχέσης, το οποίο συχνά με το πέρας του χρόνου το παραμελούμε. Το σεξ θέλει δημιουργικότητα, επινοητικότητα, φαντασία και έμπνευση. Απλά πράγματα, όπως το να ξεφύγουμε από ένα τυποποιημένο πρόγραμμα, να κλείσουμε ραντεβού με το σύντροφο μας, να φλερτάρουμε μαζί του, να αλλάξουμε  κάποιες συνήθειες, όπως ο χώρος και ο χρόνος της σεξουαλικής συνεύρεσης, μπορούν να τονώσουν σημαντικά το ερωτικό πάθος.

Βήμα 3ο: Εκφράστε τις επιθυμίες σας

Οι σύντροφοι χρειάζεται να εκφράζουν τις ανάγκες και τα «θέλω» τους ο ένας στον άλλον. Ο καθένας μπορεί να διεκδικεί αυτά που επιθυμεί, μιλώντας για τα συναισθήματά του με ειλικρίνεια αλλά και σεβασμό. Οι άνθρωποι που δεν εκφράζονται στην ουσία καταπιέζονται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται πιο εύκολα σε εσωτερική ένταση αλλά και τελικά σε ρήξη με το σύντροφο.

Βήμα 4ο: Αφιερώστε χρόνο στο σύντροφο σας

Ο χρόνος στην εποχή μας μπορεί να είναι πολυτέλεια, αλλά είναι ζωτικός για τη σχέση μας. Η έλλειψη του στις μέρες μας είναι μια αντικειμενική δυσκολία. Ωστόσο, πιο βασική είναι η ποιότητα του χρόνου που αφιερώνουμε στο σύντροφο μας. Οι κοινές δραστηριότητες, η ενασχόληση με πράγματα που μας ευχαριστούν, ακόμη και η εξασφάλιση στιγμών χαλάρωσης μεταξύ μας, μας φέρνουν πιο κοντά…

Ο χρόνος που αφιερώνετε στο σύντροφό σας και οι μικρές εκπλήξεις που βοηθούν να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, διατηρούν τη φλόγα της σχέσης ζωντανή.

Βήμα 5ο: Μην παρασύρεστε από τη συνήθεια της καθημερινότητας

Η συνήθεια σε συνδυασμό με την ανία είναι ένα κακό δίδυμο για τη σχέση, που δυστυχώς συναντάται αρκετά συχνά σε μακροχρόνιους δεσμούς, τόσο σε σεξουαλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Χρειάζεται, λοιπόν, προσπάθεια ώστε να μην παρασυρθούμε από την συνήθεια της καθημερινότητας, αλλά να κάνουμε μικρά πράγματα που μπορεί να χρωματίζουν τη ζωή μας. Επί παραδείγματι, το σεξ δεν πρέπει να είναι προγραμματισμένο, τολμήστε το ακόμη κι αν δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες, ή κανονίστε μια μικρή απόδραση από την πόλη, που μπορεί να σας αλλάξει παραστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι που διατηρούν το απρόσμενο, το ξαφνικό και αιφνίδιο μέσα στη σχέση δίνουν πνοή ανανέωσης στη διαπροσωπική τους επαφή και δηλώνουν πιο ευχαριστημένοι από αυτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ