Το πρώτο ραντεβού με έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει είναι η συνάντηση στην οποία μεταφέρουμε όλες μας τις προσδοκίες και τις φαντασιώσεις.

Το πρώτο ραντεβού και για τα δυο φύλα θεωρείται «ιδανικό», αφού σηματοδοτεί μια συνάντηση γεμάτη επιθυμίες. Πρόκειται για ένα σενάριο γεμάτο φαντασιώσεις, που όλες τους «ζωγραφίζουν» το «τέλειο». Πόσο τέλεια, όμως, μπορεί να είναι και η ενδεχόμενη σχέση που θα προκύψει;

Το πρώτο ραντεβού με έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει είναι η συνάντηση στην οποία μεταφέρουμε όλες μας τις προσδοκίες και τις φαντασιώσεις

Κατ’ αρχάς, το πρώτο ραντεβού εμπεριέχει αγωνία, μαζί με το φόβο της διπλής προβολής:
α) ποσό θα είμαι αρεστός; και
β) πόσο θα μου αρέσει ο άλλος;
Φυσικά, κανείς δεν περιμένει να δείξει αμέσως όλη την «αλήθεια» του. Η εικόνα που κυριαρχεί είναι εκείνη της διερεύνησης, δηλαδή το να «σε ψάξω να σε γνωρίσω πιο καλά και να δω τα θετικά που με έχουν εντυπωσιάσει σε εσένα, αλλά και τα πιθανά αρνητικά που θα έχεις».

Η συνάντηση αυτή, που έρχεται μέσα από τον εντυπωσιασμό της γνωριμίας, εκφράζει τη δυναμική που παράγεται στη προσπάθεια μιας επικοινωνίας, στηριγμένης στα στοιχεία του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητάς μας.

Είναι αλήθεια ότι την πρώτη φορά, αμφότεροι οι υποψήφιοι σύντροφοι είναι αμυντικοί και αποφεύγουν πιθανές παγίδες, αφού ο μύθος του «σε θέλω» και «μου αρέσεις» είναι το βασικό μας κίνητρο στο να βρεθούμε.

Το σημαντικό στο κλείσιμο της βραδιάς είναι το να ξαναβρεθούμε, κάτι που κρίνεται από το εάν θα έχουμε αληθινά γοητευθεί ο ένας από τον άλλον, σε βαθμό να πούμε το αυθόρμητο «θα τηλεφωνηθούμε». Βέβαια, το χρώμα αυτό αλλάζει από φιλικό σε ερωτικό μέσα από ένα φιλί, ένα χάδι, ένα άγγιγμα με νόημα. Αυτά ανοίγουν τη πόρτα των φαντασιώσεων και της σεξουαλικής επιθυμίας, για το τι περιμένει ο ένας από τον άλλον…

Το πρώτο ραντεβού: Κλειδί για μια «τέλεια» σχέση

Το πρώτο ραντεβού, λοιπόν, μπορεί να σημαίνει την παρακάτω συναισθηματική και σεξουαλική αφύπνιση μιας σχέσης που γεννιέται, άρα είναι σημαντικό ως ξεκίνημα, κάτι πολύ όμορφο και σπουδαίο. Ίσως, όμως, και να μην είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα «χαμένο βράδυ». Ακόμα και έτσι όμως, έχει τη σημασία ότι βρεθήκαμε αλλά δεν πειστήκαμε ότι αξίζει να ξαναβρεθούμε!

Σεξ από το πρώτο βράδυ;

Στην πρώτη τους συνάντηση, τόσο ο ένας όσο και ο άλλος έχουν προετοιμαστεί για κάθε πιθανή πρόκληση και πρόσκληση· ακόμη και για σεξ, αν αυτό είναι αποδεκτό και από τις δυο πλευρές. Ειδικά σήμερα, η απελευθέρωση των δύο φύλων δίνει το δικαίωμα στη γυναίκα να καλέσει τον άνδρα στο ερωτικό της κρεβάτι, χωρίς να του χρεώσει ότι βγήκε μαζί της μόνο για αυτό.

Πρώτο ραντεβού
Το ταμπού του σεξ από την πρώτη νύχτα έχει πια καταρριφθεί.

Αντίθετα, θα απολαύσει μαζί του αυτό που θέλει, χωρίς να φοβάται να μη χαρακτηριστεί ως «εύκολη». Ακόμη και η νοοτροπία ότι δεν πρέπει να κάνει γρήγορα σεξ μαζί του γιατί αυτός μετά θα την αφήσει, έχοντας πάρει πια αυτό που ήθελε, είναι τελείως λάθος.

Άλλωστε, πολλά ζευγάρια που έκαναν σεξ την πρώτη φορά που βρέθηκαν είναι πιο ώριμα και ειλικρινή, χτίζοντας στη συνέχεια μια ωραία σχέση σε σύγκριση με εκείνα που υποκριτικά απέφυγαν να εκφράσουν την επιθυμία τους, γιατί ήταν ακόμη πολύ νωρίς.

Συμπερασματικά, η πρώτη συνάντηση ενέχει τα πολλά πρόσωπα που δείχνουν μεταξύ τους οι «καινούργιοι σύντροφοι». Το ποσό σημαντικό είναι η πρώτη εντύπωση από μια σχέση που προσδοκά τη συνέχειά της, εξαρτάται από τι ζητά, τι ψάχνει ο ένας από τον άλλον, ώστε πραγματικά «από το πρώτο λεπτό της γνωριμίας μας, να είμαστε μαζί».

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ