Το τρίτο πρόσωπο που μπαίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι προσφέρει συνήθως μια εναλλακτική, κάτι περισσότερο από εκείνο που ο σύντροφος είναι διατεθειμένος να δώσει. Τι γίνεται, όμως, όταν αρχίσει να διεκδικεί την αποκλειστικότητα;

Πριν λίγο καιρό με επισκέφθηκε στο γραφείο μου ένας 28χρονος άνδρας, εμφανίσιμος, με ωραίο λόγο και πολύ καλλιεργημένος. Από τα πρώτα λεπτά της κουβέντας μας, ξεκίνησε να μου λέει για το μεγάλο πάθος που βιώνει εδώ και έναν περίπου χρόνο με μία 39χρονη γυναίκα, 8 χρόνια παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Ο έρωτάς τους είναι θυελλώδης.

«Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ έτσι, μου έχει πάρει το μυαλό! Τη θέλω μόνο δική μου!», μου είπε και άλλαξε αμέσως το πρόσωπό του, όπως και ο τόνος της φωνής του, ο οποίος έγινε πιο έντονος: «Όσο σκέφτομαι ότι το βράδυ κοιμάται με τον άλλο (το σύζυγό της), μου’ ρχεται να τρελαθώ…

τρίτο πρόσωπο
Ένας νεότερος άνδρας ήρθε στο γραφείο του θεραπευτή για να ζητήσει συμβουλές για τη σχέση του με μια μεγαλύτερη γυναίκα.

Σκοπεύω όμως, να δώσω ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία! Θα τα πω όλα στον άνδρα της, αφού δεν το κάνει εκείνη και θα την πάρω να φύγουμε. Τη θέλω γιατρέ, δεν θα αντέξω να τη χάσω! Και εκείνη νιώθει τα ίδια με μένα, το ξέρω, αλλά φοβάται γιατί σκέφτεται τα παιδιά της. Εμένα δεν με νοιάζει τίποτα πια… Θα τα παίξω όλα για όλα, αρκεί να την έχω μόνο δική μου».

Η ιστορία του μου κέντρισε το ενδιαφέρον, γιατί αντιπροσωπεύει δύο πολύ περίπλοκες και ιδιάζουσες καταστάσεις συγχρόνως: τη σχέση με μία μεγαλύτερη γυναίκα, η οποία όμως, τυγχάνει να έχει μία οικογένεια από πίσω της, καθώς και μια εξωσυζυγική σχέση, που στηρίζεται στο «παθιασμένο σεξ».

Όπως συμβαίνει όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν κανείς βρίσκεται στον άχαρο ρόλο του να παίζει το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση, το άτομο αυτό αρχίζει να διεκδικεί τη δική του θέση στη ζωή του εραστή του, καθώς αδυνατεί να συμβιβάζεται. Ζητάει και το ίδιο την αποκλειστικότητα, το ενδιαφέρον, την αφοσίωση και την πίστη, κάτι όμως που δεν είναι πάντα εφικτό.

Άλλωστε, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά κίνητρα και σχέδια όταν εμπλέκεται σε μία σχέση. Όταν αυτά δεν ταυτίζονται, δεν αναγνωρίζονται και δεν γίνονται σεβαστά και από τους δύο συντρόφους-εραστές, τότε ξεκινούν τα προβλήματα…

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, έχουμε να κάνουμε με ένα νέο άνδρα, ο οποίος νιώθει «παγιδευμένος», αφού δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε μια, όπως περιγράφεται από τον ίδιο, «γυναικάρα».

Είναι αλήθεια πως στα μάτια ενός νεαρού, μία ώριμη γυναίκα φαντάζει πάντα ως το κρυφό αντικείμενο του πόθου, το άπιαστο, εξιδανικευμένο όνειρο. Αυτό, άλλωστε, συμβαίνει από πολύ μικρότερες ηλικίες: ποιος έφηβος δεν έχει φαντασιωθεί πως κάνει σεξ με την καθηγήτρια των Αγγλικών ή με τη σέξι γειτόνισσα; Και η φαντασίωση αυτή απ’ ό,τι φαίνεται, παραμένει ακόμα και όταν ο έφηβος γίνεται άνδρας, αφού μια 40άρα έχει αυτοπεποίθηση, διάχυτο ερωτισμό, ξέρει τι θέλει και πώς να το διεκδικεί.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Μία γυναίκα που είναι παντρεμένη κι έχει παιδιά, άρα, όπως θα έλεγε κανείς, είναι ολοκληρωμένη, μπορεί να αναζητήσει την αγκαλιά ενός νέου συντρόφου από την ανάγκη της για επιβεβαίωση, για ανανέωση, ακόμα και για εκδίκηση απέναντι σε έναν αδιάφορο και «βολεμένο» σύζυγο.

Μια μεγαλύτερη γυναίκα μπορεί να ζητήσει την επιβεβαίωση στο πλευρό ενός νεότερου άνδρα.

Δεν είναι δύσκολο λοιπόν, να γοητευτεί από το ενδιαφέρον ενός νεότερού της άνδρα, που τη διεκδικεί, που ξέρει πώς να της δείξει ότι τη θέλει και την κάνει να νιώθει ξανά ποθητή, ελκυστική, γοητευτικήˑ με λίγα λόγια, την κάνει να νιώθει γυναίκα.

Γιατί πολλές φορές, η πίεση και οι ρυθμοί της καθημερινότητας, για μία γυναίκα που πρέπει να είναι μάνα, σύζυγος και εργαζόμενη ταυτόχρονα, την κάνουν να ξεχνά και να παραμελεί την άλλη πλευρά της, αυτή της ερωμένης, του θηλυκού.

Ένας νέος λοιπόν, που έχει όλον τον ενθουσιασμό, την όρεξη ή την… άγνοια κινδύνου και τον αυθορμητισμό, είναι εύκολο να κερδίσει μία γυναίκα μεγαλύτερή του και δη, παντρεμένη. Το ερώτημα είναι όμως, τι ζητάει η γυναίκα από αυτόν και τι ο νεαρός εραστής της.

Σεξ, αλλά χωρίς… συνέπειες

Η αλήθεια είναι, χωρίς να θέλω να γίνω κυνικός, πως μια γυναίκα τις περισσότερες φορές ζητάει από ένα νεότερό της άνδρα το σεξ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι γι’ αυτήν η αφορμή να φροντίσει επιτέλους τον εαυτό της, να ανανεωθεί, να νιώσει και πάλι 20χρονη, να ξεχάσει τα χρόνια και τις υποχρεώσεις που τη βαραίνουν, να αρπάξει λίγη από την ξεγνοιασιά, την τρέλα και την ανεμελιά που κουβαλάει ένας νέος άνθρωπος.

Μια γυναίκα δύσκολα θα θυσιάσει την οικογένειά της για μια ερωτική σχέση.

Όταν όμως, υπάρχει οικογένεια από πίσω τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και ίσως, πιο ωμά. Μία γυναίκα με παιδιά δύσκολα θα ρίσκαρε να χάσει τα πάντα, την ασφάλεια, τη σιγουριά, την άνεση και τη σταθερότητα, που της προσφέρει ο σύζυγός της προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της με έναν 29χρονο…

Μπορεί λοιπόν, πάνω στη φλόγα και τον ενθουσιασμό, ένας νέος άνδρας να είναι έτοιμος να διαλύσει τα πάντα προκειμένου να έχει την γυναίκα που ποθεί, ιδιαίτερα όταν ξέρει πως δεν μπορεί να την έχει. Δεν ισχύει όμως, το ίδιο για τη γυναίκα, που χαρακτηρίζεται από τη λογική. Σίγουρα, μία σχέση παράνομη μπορεί να είναι απόλυτα παθιασμένη, ωστόσο πάντα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.

Ούτε μπορούμε να επενδύουμε συναισθηματικά σε έναν άνθρωπο που ξέρουμε πως δεν μας «ανήκει» ούτε να πιέζουμε καταστάσεις, εγωιστικά και ανώριμα. Πάντα όμως, όταν κανείς εμπλέκεται σε μία εξωσυζυγική σχέση θα πρέπει να θυμάται πως υπάρχει η πιθανότητα το τρίτο πρόσωπο να θέλει παραπάνω χώρο και χρόνο από το σύντροφό του και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί στα άκρα…

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ