Σήμερα οι σχέσεις της βασίλισσας  και της Καμίλα είναι εξαιρετικές. Η Bασίλισσα Ελισάβετ έχει αναγνωρίσει την εργατικότητα της συζύγου του πρίγκιπα Καρόλου και σέβεται απόλυτα την επιλογή του. Γνωρίζει πολύ καλά πως η Καμίλα είναι απαραίτητη για την ευτυχία του γιου της και της είναι πολύ συμπαθής χάρη στον απλό χαρακτήρα και το χιούμορ της.

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Η βασίλισσα, αν και συμπαθούσε την Καμίλα, δεν την είχε εγκρίνει ως σύζυγο του γιού της στην δεκαετία του 70. Είχε ερωτικό παρελθόν και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έπρεπε να είναι άμεμπτη, οπότε οι Windsor κατέληξαν στην Nταϊάνα. Όταν βέβαια  αποκαλύφθηκε ότι ο Κάρολος είχε συνεχίσει το δεσμό μαζί της και έπειτα από το γάμο του, η αρχική συμπάθεια για την Καμίλα εξανεμίστηκε.

Κεφαλή της Αγγλικανικής εκκλησίας, η Ελισάβετ δεν μπορούσε να δει με κατανόηση τη γυναίκα με την οποία ο γιος της είχε εξωσυζυγικό δεσμό. Ειδικά μετά από το διαζύγιο του Καρόλου και της Νταϊάνα.

 

H “κακιά γυναίκα”

 

Η βιογραφία του πρίγκιπα της Ουαλίας με τίτλο “Ο Επαναστάτης Πρίγκιπας” (“The Rebel Prince”)  που υπογράφει ο Tom Bower περιγράφει τις μάχες του Καρόλου με τη μητέρα του προκειμένου να αποδεχθεί την ερωμένη του.

Σε μια σκηνή που τοποθετείται χρονικά αμέσως μετά το διαζύγιο και πριν από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος προσπαθεί να πείσει τη μητέρα του να μην ανακατευτεί στη σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

 

Ακόμη και μετά το θάνατο της Νταϊάνα, η βασίλισσα ήταν αντίθετη με το δεσμό Καρόλου- Καμίλα

 

Έχοντας πιει μερικά Martini, η βασίλισσα αντέκρουσε τον Κάρολο λέγοντας πως δεν ήθελε ούτε να ακούσει για αυτήν την “κακιά γυναίκα”. Η βασίλισσα εξήγησε χωρίς να μασάει τα λόγια της πως δεν είχε συγχωρέσει τον Κάρολο και την Καμίλα ούτε για τη μοιχεία που είχαν διαπράξει ούτε για το σοκαριστικό τηλεφωνικό διάλογό τους που είχε μαγνητοφωνηθεί και είχε διαρρεύσει στον Τύπο.

Το μέρος του Καρόλου είχε πάρει τότε η θεία του πριγκίπισσα Μαργαρίτα, αλλοτινό ”μαύρο πρόβατο” των Windsor. Χωρίς αποτέλεσμα: H βασίλισσα έμοιαζε ανένδοτη.

Ως επικεφαλής της Εκκλησίας αρνείτο για χρόνια ακόμη και να συναντηθεί μαζί της. Μέχρι και το 2002 η επιθυμία της ήταν ο Κάρολος και η Καμίλα να χωρίσουν. Σίγουρα πάντως το να ζουν μαζί χωρίς να έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου δεν ήταν αποδεκτό.

Ο Κάρολος όμως ήταν αποφασισμένος να την κρατήσει στη ζωή του.

 

Happy End

 

Τελικά, μετά από μια  εξαιρετική εκστρατεία p.r από τη μεριά του ζεύγους, η στάση της βασίλισσας απέναντι στην Καμίλα μαλάκωσε. Ο πάγος άρχισε να σπάει όταν η Καμίλα προσκλήθηκε σε ένα barbecue. Βλέποντας πόσο ευτυχισμένο κάνει τον Κάρολο, η βασίλισσα άρχισε να βλέπει με άλλο μάτι την αλλοτινή «κακιά γυναίκα». Η έντονη φιλανθρωπική της δράση και η πάντα διακριτική της στάση έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Το ότι η Καμίλα αγαπά τα άλογα και τις ιπποδρομίες όσο και εκείνη σίγουρα βοήθησε.

 

Kάρολος και Καμίλα μαζί με την Ελισάβετ την ημέρα του γάμου τους.

 

Ο γόρδιος δεσμός του πως ο μέλλων βασιλιάς θα παντρευτεί μια διαζευγμένη γυναίκα λύθηκε έπειτα από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις. Το 2005 το ζευγάρι έκανε πολιτικό γάμο, με τις ευλογίες της βασίλισσας, που πλέον είχε συμφιλιωθεί πλήρως με την παρουσία της Καμίλα στη ζωή του Καρόλου.  « Ξεπέρασαν κάθε είδους δυσκολία και είμαι πολύ περήφανη και τους εύχομαι τα καλύτερα» είπε η βασίλισσα στο δείπνο που ακολούθησε την τελετή. «Ο γιος μου είναι επιτέλους με τη γυναίκα που αγαπά».

 

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα αληθινά συναισθήματα της για τον θάνατο της Νταϊάνα

Πρίγκιπας Κάρολος – Καμίλα: Γιατί απενεργοποίησαν τα σχόλια στον λογαριασμό τους στο Twitter;

The Crown: Η αλήθεια για τη σχέση του Καρόλου και της Νταϊάνα

Photo: Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ