Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν οι πρωταγωνίστριες που είχαν κόψει τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία της Finos Film, δεν συνεργάστηκαν όμως ποτέ επί της οθόνης ή επί σκηνής. “Ήταν τα αντίπαλα δέη, δε γινόταν” εξήγησε ο Μάκης Δελαπόρτας στη συνέντευξη του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Υπάρχει ωστόσο μια εξαίρεση΅: Οι δύο σταρ είχαν μοιραστεί τη σκηνή για μία και μοναδική φορά στην ιστορική παράσταση της “Οδού Ονείρων”, της επιθεώρησης που είχε ανεβάσει ο Μάνος Χατζιδάκις στο θέατρο “Μετροπόλιταν” το καλοκαίρι του 1962. 

Η «Οδός Ονείρων» είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού μαζί με την «Όμορφη πόλη» εκείνο το καλοκαίρι γράφοντας θεατρική ιστορία.  Στην πρεμιέρα του έργου στην πλατεία ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέην Φόντα… Όταν κάνει την είσοδο του ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, όλοι σηκώνονται κατά το πρωτόκολλο, εκτός από την Αλίκη που χαιρετά τον διάδοχο καθιστή προκαλώντας σκάνδαλο!

Η Ρένα Βλαχοπούλου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Δημήτρη Χορν, τη Μάρω Κοντού, τη Ζωή Φυτούση, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Βαγγέλη Πρωτόπαπα, τον Γιώργο Μαρίνο σε κείμενα του Αλέξη Σολωμού, με μουσική φυσικά του Χατζιδάκι, και η παράσταση έχει μείνει στην ιστορία.

Σε αυτήν ερμήνευσε ο Χορν τον “Ηθοποιό”, και ο Μαρίνος το “Όνειρο των παιδιών της γειτονιάς”. Ο Χατζιδάκις έκανε κάθε τόσο τονωτικές ενέσεις στο έργο και έτσι πραγματοποίησαν έκτακτες εμφανίσεις η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη του αλλά και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αλίκη & Ρένα στις πρόβες για την «Οδό Ονείρων»

Ειδικότερα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη εμφανίστηκε σε τέσσερις παραστάσεις της ”Οδού Ονείρων” ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου που ο Χορν απουσίαζε. Εμφανιζόταν στο ”Όνειρο της Οθόνης”, μαζί με τη Ρένα Βλαχοπούλου, και τραγουδούσε τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που της είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η μοναδική φορά που συνεργάστηκαν οι δύο μεγαλύτερες σταρ της Finos Film επί σκηνής.

 

Μια σπάνια θεατρική στιγμή, που ωστόσο χάθηκε για πάντα: Το μόνο που σώζεται μέχρι σήμερα είναι μερικές φωτογραφίες από τις πρόβες. Και η παρουσία της Ρένας στην παράσταση ωστόσο είναι εξίσου «χαμένη»: Δυστυχώς η Ρένα Βλαχοπούλου δεν συμμετείχε στην ηχογράφηση των τραγουδιών για το δίσκο από την παράσταση καθώς ανήκε σε άλλη εταιρία έτσι η ερμηνεία της έχει χαθεί για πάντα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ