Η ιστορία του ζευγαριού ξεκίνησε σαν να την έγραψαν οι αδελφοί Γκριμ με την Μέγκαν Μαρκλ μοντέρνα Σταχτοπούτα και τον Χάρι πρίγκιπα του παραμυθιού. Σε λιγότερο από δύο χρόνια έπειτα από τον μαγικό γάμο τους, το ζευγάρι που ήταν στην κορυφή της δημοτικότητας βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση σήμερα.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω τους τους επίσημους ρόλους τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι χάρη στις εμπορικές τους συμφωνίες. Πλέον έχουν εκείνοι τον έλεγχο της ζωής τους χωρίς τις παρεμβάσεις των ανακτόρων. Η οικογενειακή τους ευτυχία συμπληρώνεται από τον γιο τους Άρτσι που θα γίνει δυο ετών τον Μάιο και από την ανακοίνωση μιας ακόμη εγκυμοσύνης, πριν λίγες μέρες.

Το ζευγάρι όμως επιθυμούσε επίσης να συνεχίσει να εργάζεται για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που τους είχαν ανατεθεί από τα ανάκτορα και να εκπροσωπούν τη βασίλισσα και το Στέμμα ανά τον κόσμο. Η ανακοίνωση των ανακτόρων, ότι τους αφαιρούνται αυτά τα καθήκοντα πριν λίγες μέρες όμως έβαλε άδοξο τέλος στις προσδοκίες. Το ζευγάρι αμέσως μετά την γνωστοποίηση της αφαίρεσης των δραστηριοτήτων τους επέστρεψε με μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η προσφορά είναι κάτι το οικουμενικό», κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από τον βρετανικό Τύπο, ως αναιδής απέναντι στη βασίλισσα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι και τα ανάκτορα διαταράχτηκαν ακόμη περισσότερο όταν έγινε γνωστό, ότι τις ημέρες που συζητιόταν το μέλλον τους, ο Χάρι και η Μέγκαν έδιναν συνέντευξη στην Oprah Winfrey χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν.

Ποια είναι τα μεγάλα λάθη που έχουν φέρει το ζευγάρι σε αυτό το σημείο ρήξης με την οικογένεια του πρίγκιπα Χάρι;

Αγνοούν τη βασίλισσα: Ο πρώτος κανόνας όταν είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι να ζητάς την έγκριση της βασίλισσας πριν προβείς σε ριζοσπαστικές ενέργειες όπως η ανακοίνωση ότι αποφάσισες να εγκαταλείψεις τα βασιλικά σου καθήκοντα.

 

Ο Χάρι και η Μέγκαν αμελούν να ενημερώσουν την βασίλισσα για τις κινήσεις τους φέρνοντας την σε δύσκολη θέση.

 

Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν δείχνουν να το κατανοούν και παρά το ζήτημα που προέκυψε μετά την ανακοίνωση του Megxit την περασμένη χρονιά, όταν η απόφαση τους ανακοινώθηκε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση. επιμένουν να μην ενημερώνουν τα ανάκτορα για τις κινήσεις τους και τα όσα κάνουν και λένε φέρνουν τη βασίλισσα προ τετελεσμένων.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η είδηση ότι το ζευγάρι έχει δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στην Oprah Winfrey, κάτι για το οποίο δεν είχε υπάρξει ενημέρωση ούτε είχε ζητηθεί η άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ. Η πρακτική αυτή δημιουργεί μόνο προβλήματα και δεν διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αντίθετα φέρνει τριβές και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Η αντικειμενική απόσταση ανάμεσα στον Χάρι και την οικογένεια του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

 

Χάρι-Μέγκαν "Finding freedom"

Παρά την επίσημη άρνηση του Χάρι και της Μέγκαν ότι συνεργάστηκαν με τους συγγραφείς, το βιβλίο “Finding Freedom” είναι η δική τους εκδοχή της ιστορίας.

 

Συνεργάστηκαν στην έκδοση του βιβλίου “Finding Freedom”.  Αν και οι συγγραφείς του βιβλίου “Finding Freedom”, δημοσιογράφοι Omid Scobie και Carolyn Durand αρνούνται επισήμως την ανάμιξη του πριγκιπικού ζεύγους στη συγγραφή του βιβλίου, είναι σαφές πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ  συνέβαλαν στην συγγραφή του επιτρέποντας σε φίλους και συνεργάτες να μιλήσουν αντ’ αυτών.

Το βιβλίο σαφώς παρουσιάζει μια κολακευτική εικόνα για το ζεύγος απαλλάσσοντας τους από οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τη διαχείριση της δημόσιας εικόνας τους, στρέφοντας τα βέλη σε πρόσωπα που κινούνται στο παρασκήνιο της αυλής, τα οποία σύμφωνα με το βιβλίο ξεκίνησαν έναν υπόγειο πόλεμο απέναντι στην Μέγκαν τροφοδοτώντας τον Τύπο με ιστορίες που την παρουσίαζαν απαιτητική, δύσκολη και κακομαθημένη.

Ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας που είχε συνεργαστεί με συγγραφείς βιογραφίας στο παρελθόν, ήταν βέβαια η πριγκίπισσα Νταϊάνα που είχε βοηθήσει τον Άντριου Μόρτον στη συγγραφή του βιβλίου «Η Αληθινή της Ιστορία» το 1991. Το βιβλίο παρουσίαζε την εκδοχή της Νταϊάνα για το πως ήρθε η λήξη του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο και ήταν γεμάτο αποκαλύψεις κάθε είδους. Η βασιλική οικογένεια το θεωρεί πάντα ως την μέγιστη προδοσία…

 

Έκαναν μήνυση σε βρετανική εφημερίδα. Εδώ και δεκαετίες, παρά τα βιτριολικά πρωτοσέλιδα και την άνευ προηγουμένου αδιακρισία των βρετανικών ταμπλόιντ, η βασιλική οικογένεια έχει γενικά σαν αρχή να αποφεύγει την δικαστική οδό καθώς το αποτέλεσμα ακόμη και αν τους δικαιώνει οξύνει τη σχέση της οικογένειας με τον Τύπο.

Αυτό δεν έγινε σεβαστό από τον Χάρι και τη Μέγκαν. Πριν καν παντρευτούν, ο Χάρι είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση- για την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή- απαιτώντας από τα media να σεβαστούν την προσωπικότητα της μέλλουσας συζύγου του. Την περασμένη χρονιά η Μέγκαν επέλεξε να μηνήσει την Mail on Sunday επειδή δημοσίευσε ένα γράμμα προς τον πατέρα της. Η Δούκισσα κέρδισε το δικαστήριο πριν λίγες μέρες, τα βρετανικά media όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη…

 

Έδωσαν συνέντευξη στην Oprah Winfrey: Η συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην εκπομπή Panorama το 1995, άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα του βασιλικού οίκου στο κουτσομπολιό εξ αιτίας των αποκαλύψεων της πριγκίπισσας και των σχολίων της για την σχέση του πρίγκιπα της Ουαλίας με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, επέσπευσε το διαζύγιο του Καρόλου και της Νταϊάνα και προκάλεσε τεράστια βλάβη στην εικόνα της βασιλικής οικογένειας.

Οι επιπτώσεις της περίφημης συνέντευξης δεν έχουν ακόμα τελειώσει: πριν μερικούς μήνες ο αδερφός της Νταϊάνα, Κόμης Σπένσερ κατηγόρησε τον Μάρτιν Μπασίρ, το δημοσιογράφο που είχε εξασφαλίσει τη συνέντευξη, πως προκειμένου να πείσει την Νταϊάνα να την παραχωρήσει της έδινε ψευδείς πληροφορίες ότι είναι υπό παρακολούθηση από τα ανάκτορα εξωθώντας την στην παράνοια.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει από παιδί βαθιά δυσπιστία και προκατάληψη απέναντι στα Μέσα Ενημέρωσης και θεωρεί την παρουσία τους στη ζωή του επιζήμια, ειδικά μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας του. Παρ’ όλα αυτά, λίγο μετά την επέτειο του Megxit και ενώ κρινόταν το μέλλον τους στη βασιλική οικογένεια ο Χάρι και η Μέγκαν επέλεξαν να δώσουν μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Oprah Winfrey που θα μεταδοθεί στις 7 Μαρτίου.

Αν κρίνουμε από τις αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, από αυτή τη συνέντευξη μακροχρόνια θα επωφεληθεί μόνο η καταξιωμένη δημοσιογράφος. Ο Χάρι και η Μέγκαν θέλουν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το πως κατέληξαν στην απόφαση να εγκαταλείψουν τους ρόλους τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και πως σκοπεύουν να συνεχίσουν την κοινωνική τους δράση ασχολούμενοι με ζητήματα που τους ενδιαφέρουν.

Το timing της συνέντευξης όμως είναι επιπλέον ατυχές καθώς ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκεται στο νοσοκομείο, και η ανησυχία για την υγεία του, ιδιαίτερα για τη βασίλισσα, είναι έντονη.

 

Στέλνουν ασαφές μήνυμα: Η ιστορία του ζευγαριού ξεκίνησε σαν παραμύθι. Παρόλες τις αντιδράσεις για την επιλογή του Χάρι να παντρευτεί μια Αμερικανίδα διαζευγμένη ηθοποιό από μια μάλλον προβληματική οικογένεια, τα ανάκτορα και η βασίλισσα που του έχει μεγάλη αδυναμία, έκαναν δεκτή σχεδόν κάθε επιθυμία του.

Μετά την παραμυθένια τελετή του γάμου τους το ζευγάρι, απέκτησε τίτλους και τους δόθηκαν ρόλοι και αρμοδιότητες που τους τοποθετούσαν στο επίκεντρο της δράσης.

 

Γουίλιαμ & Κέιτ, Χάρι & Μέγκαν στην τελευταία τους κοινή δημόσια εμφάνιση τον Μάρτιο του 2020.

Μέχρι την έλευση της Μέγκαν Μαρκλ, ο Γουίλιαμ η Κέιτ και ο Χάρι αποτελούσαν μια δυναμική ομάδα. Είχαν κοινό γραφείο Τύπου, κοινές δραστηριότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις με τις οποίες ασχολούνταν. Όταν επισημοποιήθηκε η σχέση του πρίγκιπα με την ηθοποιό αρχικά φάνηκε ότι θα εντασσόταν στην ομάδα. Μερικές κοινές εμφανίσεις τους έδωσαν το χαϊδευτικό “The Fab Four” και όλα έδειχναν ότι οι τέσσερις τους θα είχαν μοναδική επιρροή στα media και το κοινό.

Τότε κυκλοφόρησαν οι φήμες που ήθελαν την Κέιτ και την Μέγκαν να έχουν ψυχρές σχέσεις από την ημέρα του γάμου της. Η ιστορία θέλει την Κέιτ να ξεσπά σε κλάματα έπειτα από μια έντονη συζήτηση με την Μέγκαν σχετικά με τον αν οι παράνυμφοι, ανάμεσα τους και η πριγκίπισσα Σαρλότ, έπρεπε να φορέσουν καλσόν ή όχι.

H Κέιτ πίστευε ότι παρ’ ότι ήταν μια ζεστή ημέρα έπρεπε να φορέσουν όπως συνηθίζεται στους βασιλικούς γάμους. Η Μέγκαν διαφωνούσε. Στο τέλος οι παράνυμφοι δεν φόρεσαν καλσόν…

Βασιλικές πηγές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται ανάμεσα στην Κέιτ και την Μέγκαν αλλά ανάμεσα στον Γουίλιαμ και τον Χάρι. Ενώ τα δύο αδέλφια ήταν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο μεγαλώνοντας, έπειτα από τη γνωριμία του Χάρι με την Μέγκαν οι δυο τους απομακρύνθηκαν. Ο Χάρι είχε ενοχληθεί από τις αρχικές αμφιβολίες του αδελφού του για την επιλογή της συζύγου του.

Επίσης πίστευε ότι έπρεπε να έχει έναν εξίσου προβεβλημένο ρόλο, τόσο αυτός όσο και η Μέγκαν με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ. Αυτό όμως δεν συνάδει με την εικόνα που έχει για το μέλλον της βασιλείας ο πατέρας του. Ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει στο επίκεντρο μόνο τους απευθείας διαδόχους του στέμματος και ο Χάρι δεν ανήκει πλέον σε αυτούς. Ο Γουίλιαμ ακολουθεί πιστά τις επιθυμίες του πατέρα του. Η σύγκρουση ανάμεσα στα αδέλφια ήταν αναμενόμενη…

Ο Χάρι και η Μέγκαν  έμοιαζαν σαν να μην μπορούσαν να δεχτούν τον τρόπο λειτουργείας του συστήματος, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ και η Κάθριν που θα γίνουν κάποτε βασιλιάς και βασίλισσα θα έχουν πάντα την προτεραιότητα σε οτιδήποτε συμβαίνει.

Πολύ σύντομα από το στρατόπεδο των Σάσεξ άρχισε να διαφαίνεται μια δυσαρέσκεια για αυτό που αντιλαμβάνονταν ως παραγκωνισμό. Έπειτα ήρθαν τα παράπονα για την αρνητική εικόνα που ζωγραφίζουν τα media για τη Μέγκαν οι φήμες για κακή σχέση ανάμεσα στους πρίγκιπες και τις δούκισσές και το ταξίδι στην Νότια Αφρική όπου τα παράπονα του ζευγαριού ακούστηκαν δημόσια.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αρχικά έφυγαν από το ανάκτορο του Κένσιγκτον, όπου γειτνίαζαν με τον Γουίλιαμ και απέκτησαν τον δικό τους γραμματέα και το δικό τους γραφείο. Έπειτα ήρθε η εγκυμοσύνη της Μέγκαν, οι ψίθυροι για το ότι δεν είναι καλοδεχούμενη από διάφορα μέλη των Windsor και κατόπιν η ανακοίνωση βόμβα ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα έπαυαν να είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Την ίδια στιγμή όμως που σύμφωνα με τους ίδιους θέλουν να αποφύγουν το βάρος του δημόσιου προφίλ τους και τις αγκυλώσεις των ανακτόρων εξακολουθούν να θέλουν να είναι δημόσια πρόσωπα και να ασχολούνται με τα κοινά. Έχουν κάνει εμπορικές συμφωνίες για τηλεοπτικές παραγωγές με το Netflix, έχουν το δικό τους podcast στο Spotify.

https://www.instagram.com/p/CLSQF38MhfD/?utm_source=ig_web_copy_link

Για μεγάλη μερίδα του βρετανικού κοινού το ζευγάρι μοιάζει να θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Από την μία να μην έχουν καμία από τις βασιλικές υποχρεώσεις, αλλά να χαίρουν των απολαβών της θέσης τους. Αυτό ήταν ανεπίτρεπτο για την βασίλισσα που έπειτα από ένα χρόνο από το Megxit αποφάσισε όχι μόνο την αφαίρεση του τίτλου της αυτής υψηλότητας, από τον Δούκα και τη Δούκισσα αλλά και την αποκοπή τους από τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές οργανώσεις τις οποίες είχαν αναλάβει.

Το χειρότερο για τον Χάρι, δεν φέρει πλέον τους στρατιωτικούς τίτλους που του είχαν δοθεί και παρ’ ότι υπηρέτησε στον πόλεμο στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να φορά τις στρατιωτικές στολές που τόσο αγαπά. Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, το μήνυμα της βασίλισσας στον εγγονό της είναι σαφές. «Δουλεύεις για το Στέμμα, δεν δουλεύει το Στέμμα για σένα.»

 

Photo: Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε επίσης

Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Δεν θα επιστρέψουν στα βασιλικά τους καθήκοντα – Η ανακοίνωση του Παλατιού | Hello Magazine

Έγκυος ξανά η Μέγκαν Μαρκλ: Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν πως περιμένουν παιδί | Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ