Μια ξένοιαστη ημέρα της δεκαετίας του 60 η Ευγενία Νιάρχου ποζάρει στην «Κρεολή» την περίφημη θαλαμηγό του συζύγου της Σταύρου Νιάρχου. Μαζί της ο γιος της Φίλιππος. Η Ευγενία Νιάρχου ήταν η όμορφη μεγάλη κόρη του Σταύρου και της Αριέτας Λιβανού. Ο πατέρας της θεωρείτο ο πατριάρχης των Ελλήνων εφοπλιστών. Είχε τη βάση του στη Νέα Υόρκη. Η Ευγενία και η μικρότερη αδελφή της Τίνα,  ήταν «πριγκίπισσες» στην τάξη των Ελλήνων πλοιοκρατόρων που κατακτούσαν την υδρόγειο μετά τον πόλεμο. Η Ευγενία  παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο, ενώ η Τίνα τον μεγάλο ανταγωνιστή του, Αριστοτέλη Ωνάση.

 

Σταύρος και Ευγενία Νιάρχου το 1960.

 

Ο γάμος με τον Νιάρχο είχε καρπούς τέσσερα τέκνα, οι φήμες όμως δεν τον ήθελαν ευτυχισμένο. Το 1965 μάλιστα, ο Έλληνας Κροίσος είχε παντρευτεί την Σαρλότ Φορντ κόρη του Χένρι Φορντ, ιδρυτή της περιβόητης αυτοκινητοβιομηχανίας. Είχε πάρει διαζύγιο στο Μεξικό. Αφού όμως απέκτησε μια κόρη μαζί της επέστρεψε στην Ευγενία καθώς ο γάμος τους δεν είχε ακυρωθεί επισήμως.

 

 

 

Ευγενία και Φίλιππος Νιάρχος στην “Κρεολή”

 

 

Μυστήριο στη Σπετσοπούλα

 

Σε ηλικία 42 ετών, το βράδυ της 3ης Μαίου του 1970, στη Σπετσοπούλα,  η Ευγενία φόρεσε το νυχτικό της, έγραψε ένα ακατανόητο σημείωμα στο σύζυγό της  και κατάπιε μια μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών. Η νύχτα του θανάτου της καλύπτεται πάντα από μυστήριο.

Ο Γιώργος Λιβανός, αδελφός της Ευγενίας και της Τίνας, είχε μιλήσει σχετικά στον Νίκο Γκατζογιάννη, για το βιβλίο «Ελληνική Φλόγα».

«Πολλοί έλεγαν τότε ότι ο Νιάρχος ήταν υπεύθυνος για το θάνατο της Ευγενίας, αν όχι στην πράξη, τουλάχιστον εμμέσως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Αν κάποιος είναι δυστυχής και θέλει να αυτοκτονήσει δεν μπορεί να πει ότι κάποιος άλλος τους ώθησε σε αυτό. Είχαμε κληθεί να καταθέσουμε στις αρχές και ποτέ δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι εγώ, η αδελφή μου ή η μητέρα μου κατηγορούσαμε τον Νιάρχο.»

 

Icon: Τίνα Λιβανού, η περιπετειώδης ζωή της πιο chic Ελληνίδας

Χριστίνα Ωνάση: Το πλουσιότερο κορίτσι στον κόσμο ήταν και το πιο δυστυχισμένο

 

Photo: Getty Images/ Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ