Το περίτεχνα σχεδιασμένο διάδημα με διαμάντια και πέτρες τυρκουάζ από την Περσία είναι μια δημιουργία του οίκου Garrard από το 1900, την οποία αγόρασε η βασίλισσα Μαίρη του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με το σετ από καρφίτσα, περιδέραιο και σκουλαρίκια, δεν υπάρχουν ωστόσο ντοκουμέντα ότι την φόρεσε ποτέ.  Μερικές δεκαετίες αργότερα έγινε ένα από τα γαμήλια δώρα του βασιλιά Γεωργίου Ε´ στην κατοπινή βασιλομήτορα Ελισάβετ. Ο Γεώργιος είχε μεγάλη αδυναμία στη σύζυγο του γιου του, Αλβέρτου, ο οποίος έμελλε να γίνει ο βασιλιάς της χώρας μετά την παραίτηση του αδελφού του Εδουάρδου από το θρόνο: Η Ελισάβετ παρότι ευγνώμων δεν αγάπησε πολύ την συγκεκριμένη τιάρα που είναι μια από τις ελάχιστες της βασιλικής συλλογής που έχει σαν κυρίαρχο στοιχείο το τυρκουάζ, αν όχι η μοναδική . Έτσι με τη σειρά της έκανε δώρο την τιάρα που είχε πλέον πάρει το όνομα «Θρίαμβος της Αγάπης» στην κόρη της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την μικρότερη αδελφή της σημερινής βασίλισσας Ελισάβετ, για τα 18α γενέθλια της.

Η τιάρα από διαμάντια και τιρκουάζ και το σετ που τη συνοδεύει είναι δημιουργία του οίκου Garrard από το 1900 (Φωτογραφία:PHOTOS: GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE ).

Η Μαργαρίτα, πάντα τολμηρή, φορούσε συχνά όλη την parure με την τυρκουάζ τιάρα, την καρφίτσα,τα σκουλαρίκια και το περιδέραιο που την συνοδεύουν, γνωρίζοντας ίσως πως οι τυρκουάζπέτρες αναδείκνυαν διάσημα μπλε μάτια της. Μετά το θάνατό της, ένα μεγάλο μέρος των κοσμημάτων της βγήκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s. Όχι όμως και η περίφημη τιάρα που επέστρεψε στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο περιμένοντας την επόμενη κάτοχο.

https://www.instagram.com/p/B-F2gFdHOgg/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!