Μια σπάνια φωτογραφία από το αρχείο του Life&Style θυμίζει μια θεατρική συνεργασία του Αλέκου Αλεξανδράκη και της Μάρθας Καραγιάννη το 1970, στο έργο «Γη SOS» του Άλκη Παππά, και φέρνει αναμνήσεις από την ιδιαίτερη αδυναμία που είχε η ηθοποιός στον αξέχαστο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. «Ο Αλεξανδράκης ήταν ο αγαπημένος μου ηθοποιός.» είχε διηγηθεί η Μάρθα Καραγιάννη στο περιοδικό Life&Style. «Την περίοδο που τραβήχτηκε η φωτογραφία βέβαια είχαμε ήδη συνεργαστεί αρκετές φορές στο θέατρο και στο σινεμά. Κάποια στιγμή του είπα όλα αυτά που αισθανόμουν μικρή για αυτόν και εκείνος γέλαγε!»

 

 

1970: στην παράσταση «Γη SOS» του Άλκη Παππά, μαζί με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

 

Η Μάρθα Καραγιάννη είχε κάνει στα 16 της χρόνια το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην “Άγνωστο” του Ορέστη Λάσκου στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ήταν όμως ήδη θαυμάστριά του καρδιοκατακτητή ηθοποιού.

«Όταν ήμουν 14 ετών του είχα ζητήσει και αυτόγραφο.» διηγείτο η ηθοποιός που πρόσφατα γιόρτασε τα 80 της χρόνια. «Μάλιστα τον έβαζα στην προσευχή μου: «Αχ Παναγία μου, φύλαγε τη μαμά μου τον μπαμπά μου και τον Αλέκο Αλεξανδράκη!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!