Κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της Ελισάβετ οι κυβερνήσεις άλλαξαν, τα πρόσωπα διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, κράτη διαλύθηκαν και άλλα δημιουργήθηκαν ενώ η ίδια παρέμενε η μόνη σταθερά. Ο θάνατός της σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, που με τόση διάρκεια ώστε η Ελισάβετ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με 13 Αμερικανούς Προέδρους εν ενεργεία.

Τον Ιούνιο του 2021 η 95χρονη τότε βασίλισσα συναντήθηκε με τον 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ και τους είχε δεχθεί για τσάι στο κάστρο του Ουίνδσορ. Έμελλε να είναι ο τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος που συνάντησε στην μακρόχρονη βασιλεία της.

Έτσι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πλέον συναντηθεί με 13 από τους 14 τελευταίους προέδρους των Η.Π.Α, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Τρούμαν τον οποίο γνώρισε όταν ήταν ακόμη πριγκίπισσα το 1951 και ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός.

Η συλλογή Προέδρων της βασίλισσας είχε ωστόσο ένα κενό. Είτε λόγω διπλωματίας, είτε λόγω χρόνου ο μόνος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με τον οποίο δεν έτυχε να συναντηθεί η βασίλισσα ήταν ο Λίντον Τζόνσον που ανέλαβε μετά την δολοφονία του JFK…

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rachel Trevor Morgan (@racheltrevormorgan)


2021
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του, ο Δρ Τζιλ Μπάιντεν, συναντήθηκαν με τη Βασίλισσα Ελισάβετ για τσάι ‘στο Κάστρο του Oυίνδσορ, στο παρασκήνιο του Συνεδρίου των G7.


Ο Πρόεδρος Τραμπ, η βασίλισσα Ελισσάβετ, η Μελάνια Τραμπ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον Ιούνιο 2019.


2019

Η Βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε τον Πρόεδρο Τραμπ και την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψη τους με ένα λαμπερό επίσημο δείπνο στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ . Η προηγούμενη επίσκεψη του Προέδρου στην Αγγλία και η πρώτη του συνάντηση με την βασίλισσα είχε προκαλέσει το 2018 ποικίλα σχόλια και αρνητικές επικεφαλίδες για τον Αμερικανό Πρόεδρο που κατηγορήθηκε ότι αγνόησε το πρωτόκολλο και δεν φέρθηκε με την αρμόζουσα ευγένεια στην βασίλισσα.


Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα με την βασίλισσα τo 2011 στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

2011
Η βασίλισσα είχε μια θερμή σχέση με τον Πρόεδρο Ομπάμα και μεγάλη συμπάθεια για την σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα. Όταν η Πρώτη Κυρία άγγιξε αυθόρμητα την βασίλισσα στον ώμο κατηγορήθηκε ότι αγνόησε το πρωτόκολλο. “Ευτυχώς η βασίλισσα δεν είχε πρόβλημα με αυτό που έγινε, αντίθετα με άγγιξε και εκείνη απαλά στην πλάτη” έγραψε στην βιογραφία της η Μισέλ Ομπάμα για το περιστατικό.


Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος στον Λευκό Οίκο τον Μάιο του 2007 με τον Πρόεδρο Μπους και τη σύζυγό του Λόρα.

2007

Εκείνη τη χρονιά η βασίλισσα ανταπέδωσε την επίσκεψη του Προέδρου Μπους στην Αγγλία ερχόμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Βόρειο Αμερική. Όταν ο πρόεδρος Μπους πρόσθεσε κατά λάθος δύο αιώνες στην ηλικία της βασίλισσας αναφέροντας πως γιόρτασε τα 25 χρόνια της στο θρόνο το 1776, η βασίλισσα τον κοίταξε με ένα βλέμμα “από αυτά που μόνο μια μητέρα ξέρει να ρίχνει στο παιδί της” όπως ανέφερε αργότερα χαριτολογώντας ο ίδιος ο πρόεδρος. Η βασίλισσα συνδεόταν με δεσμούς φιλίας με τον πατέρα του, τον πρεσβύτερο πρόεδρο Μπους από την δεκαετία του 80.


Η βασίλισσα υποδέχθηκε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον Πρόεδρο Κλίντον και την Πρώτη Κυρία.1995
Ο Μπιλ και η Χίλαρι Kλίντον επισκέφθηκαν το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ το 1995. “Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να έχει γίνει επιτυχημένη διπλωμάτης ή πολιτικός” έγραψε ο Πρόεδρος Κλίντον για τη βασίλισσα στην βιογραφία του. “Στην πραγματικότητα πρέπει να είναι και τα δύο, χωρίς αυτό να φαίνεται.”

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα με τον Τζορτζ και την Μπάρμπαρα Μπους.


1991
H επίσημη επίσκεψη της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φιλίππου χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη λαμπρότητα με μια δεξίωση στο Λευκό Οίκο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε και την παρακολούθηση ενός αγώνα baseball, τον πρώτο που παρακολούθησε ποτέ η Ελισάβετ.


1982

H βασίλισσα ανέπτυξε μια πολύ στενή σχέση με τον Πρόεδρο Ρέιγκαν, καθώς μοιράζονταν το πάθος για τα άλογα και την ιππασία. Ένα χρόνο μετά την επίσημη επίσκεψη του ζεύγους Ρέιγκαν στην Αγγλία, η βασίλισσα τους επισκέφθηκε στο ράντσο τους στην Καλιφόρνια.

Η Βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος, η βασιλομήτωρ Ελισάβετ, ο Τζίμι Κάρτερ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζούλιο Αντρεότι, σε δείπνο στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.


1977
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο Πρόεδρος Κάρτερ έκανε ένα μεγάλο faux-pas όταν χαιρετώντας τη βασιλομήτορα την φίλησε κατά λάθος στα χείλη.


Χορεύοντας με τον Πρόεδρο Φορντ στο Λευκό Οίκο


1976

Μια από τις πιο ωραίες φωτογραφίες της Βασίλισσας είναι αυτή που τη συλλαμβάνει να χορεύει με τον Πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ στον επίσημο χορό στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων της αμερικανικής ανεξαρτησίας. Λίγο νωρίτερα η βασίλισσα είχε συναντήσει τυχαία τον γιο του Προέδρου, Τζακ Φορντ, που φορούσε τζιν και t-shirt, προς μεγάλη ενόχληση της Πρώτης Κυρίας. “Μη στεναχωριέσαι Μπέτι” της είπε η βασίλισσα, “έχω έναν ίδιο στο σπίτι και εγώ”


1969
O Ρίτσαρντ Νίξον είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τη βασίλισσα πρώτα ως αντιπρόεδρος και κατόπιν ως Πρόεδρος των Η.Π.Α. Λέγεται ότι ήθελε να γνωρίσει την κόρη του Τρίσια στον πρίγκιπα Κάρολο επιδιώκοντας έναν δεσμό μεταξύ τους.

Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και Τζάκι Κένεντι συναντούν την βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο στα ανάκτορα του Μπακιγχαμ το 1961.


1961
Ο Τζον Φ. Κένεντι και η σύζυγός του Τζάκι Κένεντι επισκέφτηκαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 1961 και σύμφωνα με τους σεναριογράφους του The Crown η βασίλισσα ένιωσε μειονεκτικά απέναντι στην υπέρκομψη Πρώτη Κυρία. Σύμφωνα με τον Γκορ Βιντάλ, η βασίλισσα δεν κάλεσε στο δείπνο δυο από τους προσκεκλημένους που είχε ζητήσει η Πρώτη Κυρία, επειδή είχε πιεστεί να καλέσει την αδελφή της Τζάκι, Λι Ράτζιβιλ που ήταν διαζευγμένη και άρα ανεπιθύμητη, σύμφωνα με τις τότε πρακτικές του παλατιού.1959


Όταν ο Πρόεδρος Άιζενχάουερ δέχθηκε πρόσκληση από τη βασίλική οικογένεια για να φιλοξενηθεί στο ανάκτορο του Balmoral της Σκωτίας, ενθουσιάστηκε τόσο με τα drop scones της βασίλισσας ώστε η Ελισάβετ του έστειλε την μυστική συνταγή για τις περίφημες γλυκιές τηγανίτες της βασιλικής κουζίνας. Οι δυο τους είχαν μια στενή φιλία.


1951
Η Ελισάβετ συναντήθηκε με τον Χάρι Τρούμαν όταν ήταν ακόμη πριγκίπισσα και ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον εκπροσωπώντας τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο. Ήταν ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που συναντούσε….

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο συμβολισμός της εμφάνισής της στη συνάντηση με τον Μπάιντεν (hellomagazine.com)

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από το θρόνο; (hellomagazine.com)

Photo:Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ