Η πριγκίπισσα Νταϊάνα άλλαξε το πρόσωπο της μοναρχίας στην Βρετανία ακολουθώντας την δική της συχνά ανορθόδοξη διαδρομή. Είτε αγκαλιάζοντας ασθενείς του AIDS, είτε χορεύοντας το Uptown Girl μπροστά στο άναυδο κοινό της Όπερας του Λονδίνου η «πριγκίπισσα της καρδιάς» έγραψε όλους τους κανόνες από την αρχή. Αυτές είναι πέντε χαρακτηριστικές περιστάσεις που η πριγκίπισσα έκανε τα πράγματα με τον δικό της τρόπο:

Διάλεξε μόνη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων της

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δαχτυλίδια αρραβώνων στην ιστορία είναι αυτό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: Το δαχτυλίδι από ζαφείρι που περιβάλλεται από διαμάντια, αξίας 60.000 δολαρίων, δόθηκε στην Νταϊάνα από τον Κάρολο το 1981. Σε σχέδιο του οίκου Garrard ήταν επιλογή της μέλλουσας νύφης. Αυτό που έκανε την επιλογή της αμφιλεγόμενη ήταν ότι το δαχτυλίδι εμφανιζόταν επίσης στον κατάλογο του κοσμηματοπωλείου.

Νταϊάνα

Τα πρεσβύτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένα με την επιλογή της Νταϊάνα, δεδομένου ότι και ένας κοινός θνητός  θα μπορούσε να αγοράσει το ίδιο δαχτυλίδι. Μέχρι τότε τα βασιλικά κοσμήματα ήταν κατά παραγγελία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα που έκανε η Νταϊάνα για να γίνει η «Πριγκίπισσα του Λαού»: Επέλεξε ένα κόσμημα που ήταν προσβάσιμο αν όχι σε όλους, τουλάχιστον σε όλους όσους είχαν 60 χιλιάδες δολάρια.

 Δεν γέννησε στα ανάκτορα αλλά σε μαιευτήριο

Όταν η Νταιάνα γέννησε τον πρώτο της γιο, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο επιλέγοντας να γεννήσει σε μαιευτήριο και όχι στα ανάκτορα όπως συνηθιζόταν μέχρι τότε.

Ο Γουίλιαμ ήταν ο πρώτος διάδοχος του θρόνου που γεννήθηκε σε μαιευτήριο. Ο Γεώργιος ΣΤ’ είχε γεννηθεί στο Σάντρινγκχαμ το 1895, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γεννήθηκε στο σπίτι των παππούδων της στο Mayfair το 1926 και ο Πρίγκιπας Κάρολος γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 1948.

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να γεννήσει τον μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας, η Νταϊάνα ήξερε ότι η επιλογή της πτέρυγας Λίντο του Νοσοκομείου St. Mary’s θα έσπαγε παραδόσεις ετών. Στην ουσία δημιούργησε μια νέα παράδοση την οποία ακολούθησε πιστά ο γιος της Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον που έφερε στον κόσμο τα δικά τους παιδιά στο ίδιο μαιευτήριο.  

Έβαφε τα νύχια της κόκκινα

 Ο ενδυματολογικός κώδικας της βασιλικής οικογένειας είναι αρκετά αυστηρός και η πριγκίπισσα Νταϊάνα παραβίασε τους περισσότερους από τους κανόνες του, φορώντας μαύρα χωρίς να υπάρχει πένθος, ή λίαν αποκαλυπτικά φορέματα. Ο μεγαλύτερος κανόνας που έσπασε είχε ωστόσο να κάνει με το βερνίκι νυχιών.

Η βασιλική οικογένεια είχε (και έχει) αυστηρούς κανόνες όσον αφορά το βερνίκι νυχιών.  Τα έντονα χρώματα απαγορεύονται, οι nude και παστέλ αποχρώσεις είναι οι  μόνες επιλογές. Η Νταϊάνα αγνόησε εντελώς τους κανόνες και πολύ συχνά εμφανιζόταν με jungle red κόκκινα νύχια. «Δεν ακολουθώ βιβλίο κανόνων», είχε πει στην περίφημη συνέντευξή της BBC. «Ακούω την καρδιά μου, όχι το κεφάλι μου, και παρόλο που αυτό μου έφερε μπελάδες, έτσι είμαι».

Μίλησε για την προσωπική της ζωή και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε

Στην περίφημη συνέντευξή της στο BBC, η πριγκίπισσα Νταϊάνα μίλησε για την προσωπική της ζωή και για την ψυχική της υγεία σπάζοντας τους βασιλικούς κανόνες της αδιαφάνειας  και το δόγμα του never complain never explain.

Μίλησε λεπτομερώς για πολλά ζητήματα, από την απιστία του συζύγου της μέχρι την επιλόχεια κατάθλιψή της και τη μάχη της με τη βουλιμία και στο πώς αυτή διέλυσε την αυτοεκτίμησή της. «Ήταν ένας αντίκτυπος των όσων συνέβησαν στον γάμο μου», αποκάλυψε ανοίγοντας διάπλατα τα παράθυρα της ιδιωτικής της ζωής σε μια πρωτοφανή κίνηση για μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Έστειλε τα παιδιά της σε δημόσιο σχολείο

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα  έκανε ότι μπορούσε για να έχουν οι δυο γιοί της πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, μία  όσο το δυνατόν περισσότερο φυσιολογική ζωή.

Σε αντίθεση με τη συνήθεια της βασιλικής οικογένειας που ήθελε τους διαδόχους του θρόνους παιδιά να διδάσκονται κατ ‘ οίκον η Νταϊάνα επέλεξε να στείλει τους γιους της στο δημοτικό σχολείο Wetherby όπου θα είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με παιδιά από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Το παράδειγμά της ακολούθησαν ξανά ο Γουίλιαμ και η Κέιτ με τα δικά τους παιδιά.

Photo: Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΪΑΝΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ