Ίσως η πιο παράξενη απόφασή της Τίνας Λιβανού, συζύγου του Αριστοτέλη Ωνάση και μητέρας του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ωνάση, αυτή που προκάλεσε συζητήσεις σε όλο τον κόσμο, από τα σαλόνια της high society μέχρι τους αναγνώστες των σκανδαλοθηρικών εντύπων ήταν ο γάμος με τον Σταύρο Νιάρχο, χήρο της αδελφής της Ευγενίας.

Ο γάμος τελέστηκε το 1971 ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο της  Ευγενίας Λιβανού στη Σπετσοπούλα. Ένα θάνατο που είχε αφήσει πολλά ερωτηματικά.

Ο Γιώργος Λιβανός, αδελφός της Ευγενίας και της Τίνας, είχε μιλήσει σχετικά στον Νίκο Γκατζογιάννη, για το βιβλίο «Ελληνική Φλόγα».

«Πολλοί έλεγαν τότε ότι ο Νιάρχος ήταν υπεύθυνος για το θάνατο της Ευγενίας, αν όχι στην πράξη, τουλάχιστον εμμέσως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Αν κάποιος είναι δυστυχής και θέλει να αυτοκτονήσει δεν μπορεί να πει ότι κάποιος άλλος τους ώθησε σε αυτό. Είχαμε κληθεί να καταθέσουμε στις αρχές και ποτέ δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι εγώ, η αδελφή μου ή η μητέρα μου κατηγορούσαμε τον Νιάρχο.»

 

Με τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1954.

 

 

Πράγματι μεγαλύτερη ένδειξη για την αθωότητα του Σταύρου Νιάρχου δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την στήριξη που του έδειξε η πεθερά του, Αριέτα Λιβανού η οποία μάλιστα ήταν από τους πρώτους που επικρότησε και την ιδέα να παντρευτεί ο Νιάρχος της αδελφή της Ευγενίας, Τίνα.

Αυτό ήταν κάτι που επιθυμούσε τόσο ο Νιάρχος, που από την αρχή την είχε σαν στόχο, όσο και η Τίνα που έπειτα από δύο διαζύγια αναζητούσε την ασφάλεια που θα της προσέφερε ο εφοπλιστής.

 

Σταύρος και Ευγενία Νιάρχου το 1960.

 

Στο μυαλό της Αριέτας ο γάμος με την μικρότερη κόρη της, την αδελφή της πρόωρα χαμένης συζύγου του, θα έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο Νιάρχος έχαιρε την απόλυτη αποδοχή της οικογένειας της και θα υπογράμμιζε το γεγονός ότι δεν τον θεωρούσαν υπεύθυνο για το θάνατό της.

Εκείνος  είχε πάντα αισθήματα για την Τίνα από την εποχή που είχε ζητήσει το χέρι της από τον πατέρα της και εκείνος είχε προτιμήσει να την δώσει στον Ωνάση.  Και οι φήμες ήθελαν και την Τίνα ερωτευμένη από τότε μαζί του.

 

H Τίνα Λιβανού λίγο πριν τον πρόωρο θάνατο της, μαζί με τον τρίτο σύζυγό της, Σταύρο Νιάρχο στο Μονακό το 1974.

H Τίνα Λιβανού λίγο πριν τον πρόωρο θάνατο της, μαζί με τον τρίτο σύζυγό της, Σταύρο Νιάρχο στο Μονακό το 1974. Πίσω τους διακρίνεται η Ούρσουλα Άντρες.

 

Έτσι η Τίνα παντρεύτηκε τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή και αντίπαλο του πρώην συζύγου της, προκαλώντας την οργή του. Πάντοτε κομψή, ως κυρία Νιάρχου πλέον η Τίνα έδειχνε παρ’ όλα αυτά πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της. Τα χτυπήματα της μοίρας, ο θάνατος του γιου της, οι απόπειρες αυτοκτονίας της Χριστίνας έφεραν τη μοιραία δόση βαρβιτουρικών που έβαλε το 1974 πρόωρο τέλος στη συναρπαστική ζωή της Τίνας Λιβανού σε ηλικία μόλις 45 ετών…

 

Photo: Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε επίσης:

Icon: Τίνα Λιβανού, η περιπετειώδης ζωή της πιο chic Ελληνίδας | Hello Magazine

Ευγενία Νιάρχου: Η σπάνια φωτογραφία πριν το τραγικό της τέλος | Hello Magazine

Σκορπιός: Η ιστορία του μυθικού νησιού τoυ Ωνάση που τώρα μεταμορφώνεται σε θέρετρο για vips. | Hello Magazine

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ