Η πρωταγωνίστρια της σειράς “Άγριες Μέλισσες” μιλάει στον Γιάννη Βίτσα και το “7 ΜΕΡΕΣ TV” για τις δραματικές εξελίξεις αλλά και τις απόλυτες ανατροπές στη ζωή των ηρώων, ενώ ξετυλίγει κομμάτια της προσωπικής της διαδρομής.

 

Οι «Άγριες µέλισσες» είναι νοµίζω η πιο εστέτ καθηµερινή σειρά που έχει προβληθεί από ιστορίας της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Θα ήθελα να μείνω στην αισθητική που έχει προσφέρει αυτή η σειρά. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον κύριο Καραγιάννη ο οποίος πίστεψε τόσο πολύ το σίριαλ. Πιστεύω ότι πλέον η τηλεόραση συγκαταλέγεται στο πριν και μετά τις «Μέλισσες». Πραγματικά, ο παραγωγός μας πάλεψε για να μπαίνει αυτή η σειρά δωρεάν στα ελληνικά νοικοκυριά. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη νίκη της ποιότητας.

Έρχοµαι στο ρόλο της Μυρσίνης, καθώς είναι διαφανής η πολύ έντονη αγάπη που έχει απέναντι στα παιδιά της.

Ναι. Η Μυρσίνη είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Έχει πάρα πολλές πλευρές. Ευγνωμονώ τους σεναριογράφους γι’ αυτόν το χαρακτήρα. Είμαι τυχερή που παίζω μια γυναίκα, μητέρα και σύζυγο αγαπησιάρα, πονεμένη, μοιραία, τρυφερή και σκληρή ταυτοχρόνως. Είναι δώρο αυτός ο χαρακτήρας για έναν ηθοποιό.

Βλέπουµε ότι ουσιαστικά συµµαχεί µε την Ασηµίνα…

Ναι, συμμάχησε με την Ασημίνα για τον μικρό Σέργιο. Πρέπει να ομολογήσω ότι η πολύ καλή και φιλική μου σχέση με την Έλλη Τρίγγου, η οποία είναι μια εξαίρετη ηθοποιός και με τέτοια αντίληψη -αν και τόσο νέα- με βοήθησε πολύ στις δύσκολες, συγκρουσιακές σκηνές που έχουμε.

Άρα, δεν θα ανθήσει αυτή η συµµαχία;

Αυτή η συμμαχία πάει και έρχεται. Προσπαθεί να ξεχωρίσει την Ασημίνα από την αδελφή της. Κάνει μεγάλη υποχώρηση, προκειμένου να μπορέσει να αφήσει χώρο στο γιο της να ευτυχήσει. Όταν, όμως, έρχεται ο κόμπος στο κτένι, δεν αντέχει.

Σιχαίνεται παράλληλα την Ελένη…

Η Ελένη είναι γι’ αυτήν η φόνισσα του γιου της. Ένας ηθοποιός που σέβεται τον εαυτό του και κατ’ επέκταση το κοινό πρέπει να δημιουργήσει ερείσματα στο ρόλο, αλλιώς οι χαρακτήρες θα μοιάζουν με καρικατούρες και οι σκηνές θα είναι ψεύτικες Η Μυρσίνη δεν σιχαίνεται την Ελένη γιατί έτσι της ήρθε. Είναι οργισμένη γιατί σκότωσε το γιο της. Θέλει την παραδειγματική τιμωρία της.

Μπορεί να αντιµετωπίσει το γεγονός ότι ζει στο Διαφάνι;

Της φέρεται όπως μια μητέρα αντιμετωπίζει το φονιά του παιδιού της, όταν τον βλέπει συνέχεια μπροστά της.

Τι προσέφεραν σε εσάς οι «Άγριες µέλισσες»;

Τη δυνατότατα μιας πολύς σημαντικής ερμηνείας, διότι το σενάριο είναι εξαιρετικό και ο ρόλος έχει τόσες πολλές πλευρές.

Έρχοµαι σ’ αυτήν την τόσο ιδιαίτερη χρονιά που έχει αλλάξει την καθηµερινότητα όλων. Πόσο σας έχει επηρεάσει η πανδηµία;

Μου δείχνει τη δύναμη της φύσης. Παρατηρώ τι μπορεί να κάνει ένας πολύ μικρός ιός στην καθημερινότητά μας. Εμένα αυτό το γεγονός με διδάσκει να δείχνω ακόμα περισσότερο σεβασμό στον εαυτό μου και στους άλλους. Ό,τι και αν πιστεύει κανείς γι’ αυτήν την πανδημία, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την υγεία του διπλανού του.

Έρχοµαι γενικότερα στην πορεία σας. Στην ηλικία των είκοσι ετών είχατε τη τύχη να πάρετε µια υποτροφία σπουδών θεάτρου για τη Νέα Υόρκη.
Έζησα στη Νέα Υόρκη από την ηλικία των είκοσι έως τα τριάντα μου. Σίγουρα επηρέασε πολύ την αισθητική μου. Ήταν αποκάλυψη. Είναι ουσιαστικά η Μέκκα των τεχνών.

Ωριµάσατε, ζώντας µόνη σας σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον από αυτό της Ελλάδος;

Προφανώς. Ωρίμασα σε μια νύχτα. Έφυγα από το προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον και σε μια τόσο τρυφερή ηλικία βρέθηκα μόνη μου σε μια τέτοια μεγαλούπολη.

Σας έλειπε η Νέα Υόρκη όταν επιστρέψατε στην Ελλάδα;
Η Νέα Υόρκη μού «πήγε», αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, όχι, δεν μου έλειπε ούτε μου λείπει καθόλου.

Τι µάθατε εσείς για τον εαυτό σας εκείνη τη δεκαετία της ζωής σας;

Έμαθα να στηρίζομαι στα πόδια μου και να πορεύομαι μόνη μου.

Αλλάζω θέµα. Είναι πολύ σηµαντικό ότι φιλοξενείτε έναν άστεγο στο σπίτι σας. Δίνετε ένα σπουδαίο µήνυµα ανθρωπιάς.

Πρέπει να απλώνουμε το χέρι στους πολύ αδύναμους συνανθρώπους μας.

Υπήρξαν περίοδοι της ζωής σας που δεν είχατε χρήµατα ούτε για τα αναγκαία;

Φυσικά. Ξέρετε ότι τα «όχι» χτίζουν μια καριέρα. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές είχα τη σοφία να μην ενδώσω σ’ αυτό που αισθητικά δεν μου πήγαινε. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είμαι τυχερή, γιατί τίποτα δεν καταφέρνουμε μόνοι μας έτσι και αλλιώς. Προφανώς, με βοήθησαν η τύχη και οι συγκυρίες να μην το κάνω.

Έχετε τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Πώς είστε ως µητέρα και πώς αντιστοίχως ως γιαγιά;

Ως μητέρα ήμουν απούσα, αλλά με πολλή αγάπη για τα παιδιά μου. Ως γιαγιά είμαι ακόμα περισσότερο απούσα, γιατί δουλεύω συνεχώς και βλέπω σπάνια τα εγγόνια μου. Όμως, νομίζω ότι βρίσκουμε τον δικό μας τρόπο να επικοινωνούμε.

Τι ονειρεύεστε από εδώ και πέρα;

Να δουλεύω πάνω στο αντικείμενο που αγαπώ και με ζει ουσιαστικά, ψυχικά και σωματικά, όλα αυτά τα χρόνια και να έχουμε όλοι υγεία.

 

Διαβάστε περισσότερα στο “7 ΜΕΡΕΣ TV” που κυκλοφορεί

 

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Ιωάννη Αθανασόπουλου: “Έφτασα ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ήμουν σε κώμα τρεις εβδομάδες και σώθηκα από θαύμα”

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ