Ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του και τον κόσμο που τον ξεχώρισε για το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Παπάγου με την οικογένειά του να τον αποχαιρετά.

Στις 16 Ιανουαρίου ο βραβευμένος ζωγράφος ξεψύχησε στο σπίτι του, με τη σύζυγό του Μαρίζα στο πλευρό του. «Αγαπούσε τη ζωή και τον άνθρωπο, το χιούμορ. Μεταλαμπάδευσε στις νέες γενιές όσα γνώριζε. Σεβόταν τους ανθρώπους και τον απλό εργαζόμενο. Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του, ο Αλέκος θα μείνει αιώνιος. Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα», ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγός του.

Αλέκος Φασιανός
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ

Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1955-1960) με τον Γιάννη Μόραλη. Λίγο μετά την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1960, γκαλερί Α23), πήγε στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας στην Ecole des Βeaux-Αrts, κοντά στους Clairin και Dayez (1962-64). Τελικά εγκαταστάθηκε πιο μόνιμα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου έζησε επί 35 χρόνια, κρατώντας πάντως μια στενή και τακτική σχέση με την Ελλάδα. (διαβάστε περισσότερα για τον Αλέκο Φασιανό)

ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ
ΛΙΤΣΑ ΜΗΤΣΙΑ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ