Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης αποκαλύπτει όλα όσα θα διαδραματιστούν στο γάμο της Ελένης και του Λάμπρου στο Διαφάνι, περιγράφοντας και το δικό του ανατρεπτικό γάμο, ομολογεί ότι δεν έχει βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο και ονειρεύεται μόνο να είναι ήρεμος και υγιής.

 

 Ποια θεωρείς ότι είναι τα ξεχωριστά στοιχεία του Παναγιώτη;

Η εντιμότητά του, η αφοσίωσή του στους δικούς του ανθρώπους και το χιούμορ του.

Πραγματικά είναι δίπλα σε όσους αγαπά με πίστη, αυθεντικότητα και αλήθεια. Πώς λειτουργεί βλέποντας την ευτυχία που νιώθει η Βιολέτα δίπλα στον Μιλτιάδη;

Η οικογένεια του Παναγιώτη είναι η Βιολέτα και ο ξάδελφός του, ο Προκόπης. Χαίρεται πραγματικά για την ευτυχία της.

Με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, με τον οποίο και αποτελείτε αχτύπητο δίδυμο στη σειρά, υπήρξατε συμμαθητές στη θεατρική σχολή.

Είχαμε ξεκινήσει μαζί στην ίδια σχολή υποκριτικής πριν από είκοσι έξι χρόνια. Στο δεύτερο έτος σπουδών, εγώ επέλεξα μια άλλη σχολή. Μέσα στα χρόνια χαθήκαμε. Τον παρακολουθούσα. Έβλεπα την εξέλιξη της πορείας του, όπως και τα έργα που δημιουργούσε. Δεν έτυχε ποτέ όμως πριν από τις «Μέλισσες» να δουλέψουμε μαζί. Όταν έμαθα ότι θα συμμετέχει στη σειρά, του έστειλα μήνυμα λέγοντάς του πόσο χαιρόμουν που θα βρισκόμασταν στο ίδιο σίριαλ. Μου απάντησε πως ένας από τους λόγους που απάντησε θετικά στην πρόταση ήταν γιατί ήξερε πως θα βρισκόμουν και εγώ σε αυτήν τη δουλειά. Δεν κρύβω πως ήταν πολύ κολακευτικό. Από τα πρώτα κιόλας γυρίσματα, συνεννοούμασταν με τα μάτια. Γι’ αυτό έχει βγει νομίζω ένα ωραίο δίδυμο.    

Στα επεισόδια της σειράς είδαμε τον Παναγιώτη να εναντιώνεται πολύ έντονα στον Βόσκαρη. Έχει αντιληφθεί, όπως και όλο το χωριό, το χαρακτήρα του.

Έχει πάρει εξαρχής θέση ενάντια στον Βόσκαρη. Υπερασπίζεται τους αδύναμους. Έχει το αίσθημα του δικαίου, γι’ αυτό και ξεκάθαρα τάχθηκε με το μέρος της Ελένης, όπως και όλο το χωριό.

Οι κάτοικοι στο Διαφάνι θα αγκαλιάσουν τον Λάμπρο και την Ελένη στο γάμο τους;  

Οι κάτοικοι στο Διαφάνι αισθάνονται ικανοποιημένοι για τη δικαίωση της Ελένης, όπως και για το ότι αυτό το ζευγάρι, έπειτα από τόσα δεινά, είναι ευτυχισμένο. Στην περίπτωση του Λάμπρου και της Ελένης η αγάπη κέρδισε στο τέλος. Όλοι οι χαρακτήρες είναι καλεσμένοι στο γάμο. Το γλέντι γίνεται στο καφενείο του Παναγιώτη.

Όλοι οι χαρακτήρες, λοιπόν, με ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια, δίνουν τις ευχές τους στην Ελένη και στον Λάμπρο.

Δεν είναι όλοι χαρούμενοι με αυτό. Οι Σεβαστοί κρατούν μια άλλη στάση. Ο Δούκας και η Μυρσίνη δεν παρευρίσκονται στο γάμο. Από την οικογένεια Σεβαστών, το «παρών» έδωσαν μόνο η Ανέτ και ο Νικηφόρος με την Ασημίνα. Θα ήταν λίγο αλλόκοτο να πήγαινε η οικογένεια των Σεβαστών στο γάμο της Ελένης.

Αυτές τις ημέρες ένα πλήθος συναδέλφων σου έχει καταγγείλει δημόσια περιστατικά λεκτικής και ψυχολογική βίας από ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Αντιμετώπισες ποτέ αντίστοιχες συμπεριφορές;

Όχι. Δεν έχω βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές ούτε κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ούτε όταν ολοκλήρωσα τη σχολή και δούλεψα επαγγελματικά. Δύο τρεις φορές που μου μίλησαν άσχημα ορισμένοι –τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακουστεί αυτές τις ημέρες, ούτε ξέρω κι αν θα ακουστούν ποτέ–, φρόντισα να τους βάλω στη θέση τους και τελείωσε εκεί η ιστορία. Εκείνη την εποχή γενικότερα υπήρχε μια μαθησιακή τεχνική που εμπεριείχε όλη αυτή την έντονη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν βιώσαμε όσα καταγγέλλουν τα κορίτσια. Ό,τι περιγράφεται είναι σαφώς καταδικαστέο και καλώς δημοσιοποιείται. Από εκεί και πέρα, οφείλει να αντιληφθεί το κράτος, που απορώ γιατί τόσο καιρό δεν κάνει τίποτα, ότι πρέπει πια να αναλάβει ενεργό ρόλο η δικαιοσύνη.

Λίγο πριν τα πενήντα, το 2019, παντρεύτηκες με τη σύντροφό σου, έπειτα από δέκα χρόνια σχέσης. Γιατί δεν το έκανες νωρίτερα; Σε φόβιζε η δέσμευση που έχει μια τέτοια συνθήκη;

Δεν ήμουν εναντίον του γάμου ούτε με φόβιζε. Για την ιστορία, πρέπει να σου πω πως ο γάμος μας ήταν εντελώς ανατρεπτικός, γιατί με τη σύντροφό μου είμαστε και οι δύο παλαβοί. Το 2019 επρόκειτο να πάω στην Καβάλα, απ’ όπου κατάγομαι, για να γίνω κουμπάρος του κολλητού μου φίλου. Είπα τότε στη γυναίκα μου «ας κάνουμε και εμείς έναν πολιτικό γάμο». Έτσι μέσα σε τρεις ημέρες, πάντρεψα το φίλο μου, παντρεύτηκα κι εγώ.

Ξεκίνησες για κουμπάρος, λοιπόν, και κατέληξες γαμπρός!

Κάπως έτσι. (γέλια) Θα παντρευόμασταν ούτως ή άλλως κάποια στιγμή, γιατί έχουμε μια πολύ όμορφη και ζεστή σχέση.

Η σύζυγός σου είναι επίσης ηθοποιός;

Όχι. Είναι αισθητικός. Είναι ένας υπέροχος, θεσπέσιος άνθρωπος. Θα έλεγα πως πραγματικά με ανέχεται!

Τι θέλεις να σου φέρει ο χρόνος

Ηρεμία και υγεία. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά. Θεωρώ πως καλώς συμβαίνουν όλα αυτά στο χώρο μας τον τελευταίο καιρό για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ξαναγνωριστούμε. Πιστεύω πως η θύελλα θα κοπάσει κάποια στιγμή και θα έρθει η νηνεμία.

 

Περισσότερα στο 7 ΜΕΡΕΣ TV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ