Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη του συνέντευξη μετά τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος του

Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη Δανάη Μπάρκα και της αποκάλυψε τα σχέδιά του για την πολιτική αλλά και τα συναισθήματά του για τις καταγγελίες εις βάρος του.

Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη συνέντευξη μετά τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος του

Ως προς τις βλέψεις του για τις Ευρωεκλογές 2024,ο Αλέξης Γεωργούλης είπε: «Ναι έχω πάρει αυτήν την απόφαση. Είπα ότι θα ήθελα να ξαναπροσπαθήσω για μια δεύτερη θητεία γιατί η απόρροια αυτής της θητείας ήταν θετική στο τέλος. Πολλές φορές χτυπάμε τοίχο χωρίς να ανοίξουμε πόρτα, αλλά στο τελικό, που τραβάμε μια γραμμή και βγάζουμε το συμπέρασμα, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω για άλλη μια θητεία».

Συνέχισε, λέγοντας πως αυτό που τον διακινεί περισσότερο απ’ όλα στην ενασχόλησή του με τα κοινά είναι ο πολιτισμός: «Ο πυρήνας, ο λόγος για τον οποίον ασχολήθηκα με τα κοινά δεν έχει αλλάξει. Είναι ο πολιτισμός. Με την πολιτική άρχισα να ασχολούμαι γιατί σκέφτηκα ότι πρώτον αυτό δεν το υπερασπίζεται κανένας και δεύτερον κανείς δεν μιλάει για τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει ο πολιτισμός στη ζωή μας. Έτσι μπαίνοντας στο ευρωκοινοβούλιο βασικό μας αφήγημα ήταν η συμπερίληψη του πολιτισμού οριζόντια στην πολιτική, σε όλες τις πολιτικές».

Για τη συνεργασία του με το Πράσινο Κίνημα, ο Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε: «Θα ήθελα η κίνηση που θέλω να κάνω να είναι όσο το δυνατόν πιο άχρωμη, μη κομματοποιημένη γίνεται. Κι όταν έπεσε αυτή πρόταση, μιλάω για το Πράσινο Κίνημα, είπα ότι θα ήταν καλό να συνεργαστούμε. Δεν καίω όλη τη δουλειά που έχω κάνει, είναι μια δημιουργική συνεργασία χωρίς αγκυλώσεις».

Όταν η Δανάη Μπάρκα τον ρώτησε πως ένιωσε που «Πριν ένα χρόνο εκτέθηκε η ζωή σου», ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε: «Ήταν πολύ περίεργο, ειδικά το πως το έμαθα. Εγώ έμαθα ότι υπήρχε αίτημα για την άρση της ασυλίας μου. Μετά άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Είχα σοκαριστεί πάρα πολύ. Σκέφτηκα πώς θα μπορούσε αυτό το πράγμα να έχει συμβεί. Το περίεργο είναι ότι από την καταγγελία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη. Δεν υπάρχει κανένα νεότερο.

Εγώ, την άρση της ασυλίας μου, όπως είχα δηλώσει κιόλας, την είχα προωθήσει όσο το δυνατόν το συντομότερο. Βγήκε πολύ γρήγορα, που μετά η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν ελεύθερη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλήση. Άρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία κατηγορία.

Γι’ αυτό δεν θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση, άρα αυτό που έχω να κάνω είναι αυτό που θα έκανα ξεχωριστά όσον αφορά στην πολιτική, στη προσωπική μου ζωή. Επαναλαμβάνω, αφού δεν υπάρχει κάποια ποινική δίωξη, νομίζω ότι είμαι και ηθικά, αλλά και νομικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές.»

Τέλος, ο Αλέξης Γεωργούλης παραδέχτηκε με εμφανή συγκίνηση πως: «Σε προσωπικό επίπεδο είναι μια πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που γίνονται δημοσίως δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας μίλησε με το πως το φαντάζεται. Αυτό που με συγκίνησε είναι ότι μίλησε ο κόσμος σταματώντας τη χιονοστιβάδα αυτή. 23 χρόνια είμαι σε δημόσια έκθεση. Κάποιος θα μπορούσε να έχει άποψη κι αυτό είναι που με συγκινεί περισσότερο απ’ όλα όσα έχουν συμβεί. Όταν κυκλοφορώ έξω μου λένε «σε πιστεύουμε», «δεν το φάγαμε», «κράτα γερά»…

Κοίταξα όλους αυτούς τους μήνες να κρατήσω απόσταση από όλο αυτό. Όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που ακούνε 15, γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει το δίκιο αυτού του που φωνάζει περισσότερο. Αναγνωρίζω όλες τις γνώμες, ότι έχει πει ο καθένας, γιατί είναι η άποψή του. Αν είσαι μέσα στον δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι αναγνωρίζω αυτό ο δικαίωμα που έχεις. Δεν κρατάω κακία απέναντι σε κάποιον επειδή πίστεψέ κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Έχω χτυπηθεί πολλές φορές βέβαια όχι με τέτοιο τρόπο».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ