Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί με την πολυαγαπημένη της έμπιστη αμπιγιέζ Νότα Κονοπίση στον φακό του Βασίλη Κυριαζή το 1979.

Μια σπάνια φωτογραφία από το αρχείο της δημοσιογράφου Χριστίνας Τερζή που δημοσιεύθηκε στο Elena’s Diary. Η Νότα Κονοπίση έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 94 ετών.

Κομμώτρια στην Φίνος Φιλμ, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1972 και έκτοτε έγινε ο πιο δικός της άνθρωπος. Πολλά περισσότερα από μια αμπιγιέζ η Νότα ήταν ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης, με πράο και ακέραιο χαρακτήρα που φρόντιζε με σπανια αφοσίωση και αγάπη την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το σπίτι της ηθοποιού και την οικογένεια της, ήταν εξομολογήτρια και αδελφική φίλη.

“Όταν κλείνει η αυλαία και φεύγω από το θέατρο, γυρίζω σπίτι μόνη, αισθάνομαι τόση μοναξιά μετά απ’ όλη αυτή τη φασαρία, απ’ όλα αυτά τα χειροκροτήματα. Ευτυχώς, υπάρχει η αμπιγιέζ μου, η Νότα, την πήρα μαζί μου, κι έτσι έχω έναν άνθρωπο να μου πει μια καληνύχτα.” έλεγε η ηθοποιός.

Η Νότα απαντούσε τα τηλέφωνα, καλωσόριζε τους επισκέπτες, γνώριζε και καθοδηγούσε τα πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες της Αλίκης. Πολλές φορές γινόταν ο δέκτης μιας εκρηκτικής συμπεριφοράς από την Εθνική Σταρ, η οποία σύντομα μετάνιωνε και επανόρθωνε με δώρα και αγκαλιές. Η Νότα γνώριζε την τεράστια πίεση κάτω από την οποία βρισκόταν διαρκώς η ηθοποιός και τις περισσότερες φορές δεν την ξεσυνεριζόταν.

“Μου είχε ανοίξει την πόρτα το 87 όταν πήγα πρώτη φορά στη Στησιχορου για να μιλήσω με την Αλίκη για τα ρούχα στο “40 καράτια”. Την θυμάμαι σαν και τώρα, “Η Αλίκη σε περιμένει στην κρεβατοκάμαρα. ” σχολίασε ο Βασίλης Ζούλιας κάτω από τη φωτογραφία “Μετά η Αλίκη με ρώτησε αν πεινάω και με πήγε στην κουζίνα και άρχισε να μου τηγανίζει η ίδια: πατάτες με αυγά! Αξέχαστη μέρα”

Οι δυο γυναίκες πίστευαν ότι θα έμεναν μαζί μέχρι τέλους: “Εγώ είμαι η σύνταξή σου” της έλεγε η Αλίκη χαριτολογώντας και έτσι όταν έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χωρίς να έχει διευθετηθεί τίποτα για όσους έμειναν πίσω- αφού ουδείς περίμενε τις μοιραίες εξελίξεις, η Νότα που δεν είχε συμπληρώσει ακόμη τα απαραίτητα ένσημα για να βγει στη σύνταξη, συνέχισε να εργάζεται χωρίς να διεκδικήσει τίποτα ή να κατηγορήσει κανέναν .

Η Νότα Κονοπίση ήταν επίσης μια μεγάλη Κυρία, που μετά τον ξαφνικό θάνατο της Αλίκης δεν μίλησε ποτέ και σε κανέναν για τα όσα είχε ζήσει στο πλευρό της πιο διάσημης ηθοποιού της Ελλάδας, ούτε αποκάλυψε το παραμικρό από όσα γνώριζε για εκείνη.

Αντί να εξαργυρώσει τη ζωή που πέρασε δίπλα της- είχε προτάσεις εκατομμυρίων από εκδοτικούς οίκους-, προτίμησε να συνεχίσει να εργάζεται με δοτικότητα και αξιοπρέπεια, πάντα στον κόσμο του θεάτρου, συνεργαζόμενη με τον καλό φίλο της Αλίκης Σταμάτη Φασουλή και όταν βγήκε πλέον στη σύνταξη αποτραβήχτηκε με τη διακριτικότητα και το ήθος που την χαρακτήριζαν πάντα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ