Τα καλοκαίρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν ταυτισμένα με το σπίτι της στο Θεολόγο. Ήταν το προσωπικό της καταφύγιο όπου περνούσε τα καλοκαίρια της, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, με ένα μαγιό και ένα παρέο, παρέα με τους στενούς της φίλους και την οικογένειά της. Στο Θεολόγο χαλάρωνε. Στην ιδιωτική της παραλία είχε την πολυτέλεια να απολαμβάνει κάθε μικρή χαρά, τις δικές της στιγμές, χωρίς θεατές.

Γνώρισε το Θεολόγο στα γυρίσματα της ταινίας «Η αγάπη μας», το 1968. Είχαν γυρίσει κάποιες σκηνές εκεί με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ερωτεύτηκε το μέρος. Αγόρασε το εξοχικό τους σπίτι που το διακόσμησε με το προσωπικό της γούστο. Μετά το διαζύγιο τους, ο Δημήτρης και η Αλίκη είχαν έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση για το Θεολόγο. Ο Δημήτρης στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1996, λίγες ημέρες πριν γίνει γνωστό το πρόβλημα υγείας της Αλίκης, είχε πει ότι είχε εκδιωχθεί από το σπίτι και ότι είχαν αλλαχθεί οι κλειδαριές. Όταν πληροφορήθηκε το πρόβλημα της υγείας της, ήταν πλέον αργά. Προσπάθησε να μην προβληθεί η επίμαχη συνέντευξή του αλλά αυτό δεν έγινε.

Από την άλλη, σε μία σπάνια φωτογραφία του Κλεισθένη, του προσωπικού της φωτογράφου, η Αλίκη φαίνεται να κλαίει απαρηγόρητη, όταν μπαίνοντας μέσα στο εξοχικό της το αντίκρυσε άδειο, μιας και ο Παπαμιχαήλ είχε σηκώσει όλα τα έπιπλα και είχε φύγει. Η Μαλβίνα Κάραλη έλεγε χαρακτηριστικά για το περιστατικό ότι ο Δημήτρης είχε πάρει μέχρι και τα μαξιλαράκια των καρεκλών φερ φορζέ.

Χωρίς αμφιβολία, ο Θεολόγος είναι το μέρος που η Αλίκη έζησε τα πιο ανέμελα καλοκαίρια της και εκεί που ήθελε να περάσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής της. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Το στούντιο Κλεισθένης δημοσιεύει μία σπάνια φωτογραφία του εξοχικού σπιτιού της αξέχαστης σταρ, τραβηγμένη το 1974.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ