Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίζονται στο θέατρο «Παλλάς» κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Οι δύο καλλιτέχνες ερμηνεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Ανάμεσα σε αυτές το «Πάμε στον Άδωνι για καφέ», αφαιρώντας από τους στίχους μια λέξη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίζονται στο θέατρο «Παλλάς» κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίζονται στο θέατρο «Παλλάς» κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δεν τραγούδησε το σημείο «και μια χοντρή», στέλνοντας ένα μήνυμα εναντίον του body shaming. 

Αυτή η επιλογή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο στα social media όσο και από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο δημιουργός του τραγουδιού, Σταμάτης Κραουνάκης, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για το συγκεκριμένο γεγονός και μεταξύ άλλων είπε: «Σιχαίνομαι τη λέξη body shaming. Κάθε ερμηνευτής στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ κάθε φορά που λέω το τραγούδι στη λέξη “χοντρή” τη δείχνω τη χοντρή και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αποκάλυψε πως δεν έχει μιλήσει με την Άλκιστις Πρωτοψάλτη από την περίοδο της καραντίνας:

«Αυτό είναι μία προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς και τα λοιπά… αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Ας κάνει ό,τι θέλει, δεν με νοιάζει. Δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη μετά το φορτηγό του Δήμου Αθηναίων, ούτε κι εκείνη μαζί μου».

Αντιδράσεις υπήρξαν και στα social media με πολλούς χρήστες να καταδικάζουν την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Θέση στο θέμα πήραν πολλοί καλλιτέχνες και παρουσιαστές.

«Σίγουρα παίζει ρόλο η εποχή. Εγώ θεωρώ ότι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί ακριβώς όλοι οι υπόλοιποι έχουμε βρωμίσει αυτή λέξη. Πια το να πεις τη λέξη χοντρός είναι πάρα πολύ κακό. Γιατί είναι κακό; Το να πεις τη λέξη αδύνατος είναι κακό; Το ψηλός είναι κακό; Υπάρχουμε κάποιοι άνθρωποι που δεν είμαστε αδύνατοι αλλά πιο χοντρούληδες, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο κοντούληδες, άλλοι πιο ψηλούληδες, άλλοι πολύ πιο αδύνατοι. Ο καθένας έχει το σωματότυπό του και την εμφάνισή του. Είναι άλλη εποχή», είπε η Δανάη Μπάρκα και συνέχισε: «Ωστόσο αν τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει όλος αυτός ο ορυμαγδός για το body shaming, δεν θα είχε φτάσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο σημείο να βγάλει αυτήν τη λέξη από το τραγούδι. Όλοι οι υπόλοιποι το έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιούμε μία λέξη, που όντως ένας άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται αμήχανα γιατί από κάτω βλέπει το κοινό και μπορεί και το κοινό να αισθάνεται αμήχανα από το όλη μέρα μπλα μπλα, μην λέτε τους ανθρώπους χοντρούς».

«Είναι λάθος το σκεπτικό, δηλαδή πάμε να καταργήσουμε την Αναγέννηση, που το πρότυπο της γυναίκας ήταν συγκεκριμένο, πάμε να κατεβάσουμε την Αφροδίτη της Μήλου, δεν γίνεται όμως ρε παιδιά. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στο τέλος», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Στην εποχή του πολιτικά ορθού η κυρία Πρωτοψάλτη επέλεξε να αφαιρέσει τη λέξη “χοντρή” από το τραγούδι. Ότι είναι προκλητικό να λέμε σε ένα τραγούδι “χοντρός”. Να πω κάτι, δηλαδή θα διαγράψουμε τη λέξη “χοντρός”; Για να μην τρελαθώ. Το να λες ότι ο “χοντρός” είναι νευρικός, κακιασμένος κτλ είναι λάθος γιατί μπορεί να είναι κι ένας αδύνατος κακιασμένος. Η λέξη “χοντρός” θα διαγραφεί; Η πολιτική ορθότητα κάνει μεγαλύτερο bullying από το ίδιο το bullying. Υπάρχει κίνδυνος μήπως η λογική του πολιτικά ορθού γίνει χειρότερη από το ίδιο το bullying και πάμε σε έναν νέο φασισμό που είναι χειρότερος από τον ίδιο τον ρατσισμό που όλοι καταγγέλλουμε.

Όταν μου λένε στην τηλεόραση ότι αφαιρούμε από τα τραγούδια τη λέξη χοντρός, αισθάνομαι περισσότερο ότι μπορεί να είναι κάτι κακό και ενοχικό να είμαι χοντρός. Το να μην προσβάλλω έναν άνθρωπο είναι θέμα ευγένειας, όχι πολιτικά ορθού. Όταν θέλουμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος έχει πολλά κιλά, πώς θα το πούμε; Εμείς δώσαμε στη λέξη “χοντρός” μία αρνητική χροιά. Η πρόθεση κάνει τη λέξη. Λέω παλιά ότι είχα έναν φίλο πολύ παλιά που ήταν πολύ “χοντρός”, πώς θα το πω; Ήταν πολύ ευτραφής; Αφού είναι “χοντρός”. Το να αποδώσω σε σένα και να σε προσβάλλω, προφανώς είναι κακό. Ο κύριος Κραουνάκης και η κυρία Πρωτοψάλτη αναφέρθηκαν σε έναν που είναι χοντρός. Η λέξη “χοντρός” αποφασίσαμε να φύγει από το λεξιλόγιο; Τη διαγράφουμε ως λέξη;», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε στα παρακάτω video τι είπαν:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ