Ανδρέας Γεωργίου: «Σε ηλικία 12 ετών πήρα τηλέφωνο στο ΡΙΚ και τους είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός»

Ο δημιουργός από την Κύπρο που έχει κυριαρχήσει στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη για την πιο πρόσφατη σειρά του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ανδρέας Γεωργίου: «Σε ηλικία 12 ετών πήρα τηλέφωνο στο ΡΙΚ και τους είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός»

Ο Ανδρέας Γεωργίου είπε αρχικά: «Με έναν μαγικό τρόπο έδεσε η ομάδα μας με τον Κούλη Νικολάου και τη Βάνα Δημητρίου. Όταν ξεκινάω μία σειρά, πάντα εγώ είμαι αυτός που λέει: μέχρι δύο χρόνια. Με τη Γη Της Ελιάς δεν έγινε το ίδιο, πάμε για 4η σεζόν και δεν μου είναι εύκολο να αποχωριστώ αυτούς τους ήρωες και η σειρά έχει ακόμα να δώσει. Δεν έχω ανασφάλεια».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση: «Σε ηλικία 12 ετών πήρα τηλέφωνο στο ΡΙΚ και τους είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον κύριο Ζένιο και μου είπε ότι ψάχνουν ένα παιδί στην ηλικία μου για μία ταινία».

Ο Ανδρέας Γεωργίου προχώρησε έπειτα σε μια πολύ συγκινητική εξομολόγηση για τον θάνατο των γονιών του από AIDS: «Τα παιδικά μου τραύματα δεν τα έχω επεξεργαστεί ακόμα. Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ταμπού και μου δόθηκε η ευκαιρία να βγω και να πω το 2005 ότι οι γονείς μου έχουν πεθάνει από αυτό και ότι ο αδελφός μου είναι φορέας.

Σήμερα θεωρώ ότι δεν το συζητάμε με το στίγμα του τότε. Όταν μαθαίνει κάποιος ότι έχει AIDS είναι σοκαριστικό στην αρχή, στην Κύπρο είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε. Σίγουρα κάτι κουβαλάω από τότε. Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών. Πριν χρόνια είδα μία φωτογραφία της που δεν είχα ξαναδεί και σοκαρίστηκα, γιατί ήταν από τα 30 της. Εκεί κατάλαβα πόσο νέα πέθανε».

Ο Ανδρέας Γεωργίου τέλος, μίλησε για τη σχέση του με τον Γιάννη Μπέζο: «Πίστευα ότι ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας ξινός άνθρωπος, που θα μου κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα και θα μου έλεγε: έλα τώρα που θα συνεργαστώ μαζί σου. Μου το ανέτρεψε όμως στη συνέχεια, γιατί είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος και τώρα στεναχωριέμαι που τελειώνει όλο αυτό με το Famagusta».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ