Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβίστρια είναι γνωστό ότι ασχολείται με την ισότητα των γυναικών, την εξάλειψη των αδικιών και της βίας, καθώς και την τήρηση των δικαιωμάτων των προσφύγων.Η Αντζελίνα Τζολί πήρε θέση με μία ανάρτησή της στο Instagram, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της στις γυναίκες του Ιράν. 

Η Χολιγουντιανή ηθοποιός και πρέσβειρα του ΟΗΕ, δημοσίευσε μία σειρά από εκόνες που απαθανατίζουν την οργή που προκάλεσε ο άδικος θάνατος της Μαχσά Αμινί.

«Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν. Σε όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες. Σε εκείνες που σήμερα καταλαμβάνουν τους δρόμους, στην Μαχσά Αμινί και σε όλες τις νέες Ιρανές όπως αυτήΟι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση της ηθικής τους, επανεκπαίδευση του μυαλού τους, έλεγχο του σώματός τους. Χρειάζονται ελευθερία να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία και απειλές», σημειώνει η ηθοποιός και καταλήγει: «προς όλες τις γυναίκες του Ιράν, είμαστε μαζί σας» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται όλο και πιο σοβαρά και επικίνδυνα ενώ, γίνεται λόγος για τις πιο σοβαρές που έχουν σημειωθεί στο Ιράν εδώ και πολλά χρόνια.

Η ανάρτηση της Αντζελίνα Τζολί για τις γυναίκες στο Ιράν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ