Ο Αντώνης Βλοντάκης αναμφίβολα είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της τηλεόρασης. Παρ’ όλα αυτά, έχει καταφέρει να κρατήσει την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική του ζωή, καθώς έχει έναν ευτυχισμένο γάμο και μια όμορφη οικογένεια.

Ο τηλεοπτικός Ορέστης από τη σειρά «Το αύριο μας ανήκει» αποκαλύπτει πως οι εξελίξεις θα είναι πολλές στη συνέχεια και δηλώνει τυχερός που συνεργάζεται με την Ελισάβετ Μουτάφη.

Από την Ελισάβετ Οικονόμου

Ο Ορέστης από το καθημερινό σίριαλ «Το αύριο μας ανήκει» είναι ένας αγαπημένος ήρωας. Τελικά η στροφή σου στην υποκριτική έχει γερά θεμέλια, έτσι δεν είναι;


Δεν ξέρω αν έχει γερά θεμέλια. Σίγουρα έχει μία συνέχεια και εμένα αυτό μου δίνει χαρά. Τελικά πιθανολογώ ότι κάτι μπορεί να κάνω καλά κι εγώ, παρότι δεν έχω σπουδάσει το αντικείμενο. Εγώ το βλέπω σαν χόμπι, σαν μια πρόκληση που με γεμίζει χαρά.

Μιλάς για χόμπι, αλλά και και το προηγούμενο και το φετινό σίριαλ που συμμετέχεις είναι καθημερινά, που είναι πολύ απαιτητικά.


Υπάρχουν εύκολες και δύσκολες μέρες. Γενικά θέλει έναν καλό προγραμματισμό και βρίσκω ισορροπία σε όλο αυτό γιατί κάνω κι άλλα πράγματα. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι βόλτα. Παλαιότερα έλεγα στον εαυτό μου «εύκολη δουλειά είναι, σιγά», τώρα τα λούζομαι όλα αυτά γιατί απαιτεί δουλειά και πειθαρχία για να έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα.

Ήταν απωθημένο σου το να γίνεις ηθοποιός;


Δεν φανταζόμουν ποτέ τον εαυτό μου ως ηθοποιό, αλλά καμιά φορά τα φέρνει έτσι η ζωή που ανακαλύπτεις πράγματα που δεν είχαν περάσει από το μυαλό σου. Πιστεύω ότι δεν ήρθαμε σε αυτή τη ζωή για να κάνουμε μόνο ένα πράγμα. Θεωρώ πως ο άνθρωπος είναι πολυτάλαντος. Εγώ κρατάω τον αθλητισμό που υπηρέτησα πάρα πολλά χρόνια –και θεωρώ με επιτυχία– και ασχολούμαι τώρα με το κομμάτι της προπονητικής.

Ως ηθοποιός βγάζεις πάθος στους ρόλους σου.


Ίσως βγάζω αυτό το συναίσθημα χάρη στον αθλητισμό. Έχω μάθει να πειθαρχώ και να προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα ό,τι κι αν κάνω στη ζωή μου. Έχει πολλές ομοιότητες ο ηθοποιός με τον αθλητή. Είναι κι αυτή ομαδική δουλειά που χρειάζεται ικανούς συμπαίκτες.

Ήσουν η αρχική επιλογή για το ρόλο του Ορέστη;


Μου είχαν μιλήσει και μου είχαν ξεκαθαρίσει πως με θέλουν για το ρόλο του Ορέστη. Ταυτόχρονα έκανα ένα ραντεβού και ένα δοκιμαστικό με την Ελισάβετ Μουτάφη κι έτσι οριστικοποιήθηκε η συνεργασία μας.

Η συνεργασία σου με την Ελισάβετ Μουτάφη πώς είναι;


Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με την Ελισάβετ, μαθαίνω συνεχώς πράγματα από κείνη. Βέβαίως, μαθαίνω από όλους τους ηθοποιούς, εκείνη όμως το έχει πάρει λίγο προσωπικά και με βοηθάει. Κάποιες φορές που μπορεί να κολλήσω, αμέσως σαν από μηχανής θεός με ξεκολλάει. Γενικά, όμως, είμαι τυχερός γιατί οι ηθοποιοί θα μπορούσαν να αντιδράσουν που προέρχομαι από άλλο χώρο και δεν έχω σπουδάσει υποκριτική. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια συμπεριφορά. Με αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη στιγμή. Αν δεν με είχαν αντιμετωπίσει έτσι ίσως να μη συνέχιζα ως ηθοποιός.

Ο Αντώνης Βλοντάκης έχει κοινά στοιχεία με τον Ορέστη;


Ναι, έχω: Ο Ορέστης είναι υπερπροστατευτικός, δεν γουστάρει το άδικο, παλεύει με την αλήθεια και το σωστό, αγαπάει με πάθος και δεν έχει όρια.

Τελικά η Σοφία με τον Ορέστη θα έχουν αίσιο τέλος;


Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα δίλημμα εδώ. Είναι η αγάπη και ο έρωτας πάνω από όλα; Μπορεί να νικήσει τα πάντα; Nα τα βάλει με όλους και με όλα; Σε ό,τι αφορά τη σχέση του Ορέστη με τη Σοφία, ήταν καρμικό ότι θα συναντιόταν με αυτήν τη γυναίκα και θα γοητευόταν από κείνη. Οι δυο τους όμως θα βρεθούν σε δίλημμα. Θα δούμε πολλές εξελίξεις να συμβαίνουν στη συνεχεια και πολλές ανατροπές. Περισότερα όμως ξέρει ο Γιάννης Σκαραγκάς, που γράφει το σενάριο. Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη δουλειά είναι εξαιρετική και μου αρέσει πολύ.

Στην προσωπική σου ζωή έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο και είσαι πατέρας τριών παιδιών.


Με την Κορίνα είμαστε 18 χρόνια παντρεμένοι και 21 χρόνια μαζί.

Τελικά τι είναι αυτό που κάνει ένα γάμο να αντέξει στο χρόνο;


Νομίζω δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Θέλει πολλή δουλειά ο γάμος κα περισσότερη όταν έρχονται παιδιά. Βάζεις τον εγωισμό σου πίσω και τα παιδιά είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Ο εαυτός σου έρχεται δεύτερος και αυτό πρέπει να το αποδεχτείς. Ανάμεσα στο ζευγάρι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση, αλλά επειδή την κάνω συχνά αυτή τη συζήτηση δεν υπάρχει μαγική συνταγή γι’ αυτό και ούτε μπορώ να συμβουλέψω κάποιον. Εμείς είμαστε καλά και αυτό έχει σημασία. Εύχομαι να είμαστε για πάντα έτσι, γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον. Εγώ αισθάνομαι τυχερός που έχω δίπλα μου την Κορίνα και είναι αυτός ο άνθρωπος που είναι.

Τη θαυμάζεις ως γυναίκα και ως μητέρα;


Kαταρχάς είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος της. Να μεγαλώνεις στις μέρες μας τρία παιδιά δεν είναι εύκολο. Έχουν αλλάξει οι γενιές, οι απαιτήσεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη έβαλε οποιαδήποτε ματαιοδοξία της πίσω και αφιερώθηκε αποκλειστικά στην οικογένειά της. Αυτό που έκανε είναι πολύ σπουδαίο και γι’ αυτό είμαι δίπλα της και τη στηρίζω.

Εσύ συμμετέχεις ενεργά ως μπαμπάς;


Ναι, ανήκω στους μπαμπάδες που είναι παρόντες και βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο: καθάρισμα, μαγείρεμα, πλυντήρια…

Mε τα παιδιά σου φαντάζομαι πως είσαι πολύ κοντά…


Είμαι το τρίτο μάτι που λέμε. Η σκιά τους. Είμαι πολύ κοντά τους. Τα κορίτσια είναι η μία 17 ετών και η άλλη 16 και το αγόρι 14. Η Μαλένα ονειρεύεται να ασχοληθεί με την υποκριτική, ενώ η μεγάλη είναι πιο σταθερή. Ο γιος μου είναι στο πόλο. Του αρέσει πολύ και κάνει την προσπάθειά του. Αν γίνει πρωταθλητής ή όχι δεν ξέρω, είναι δικαίωμά του να κάνει ό,τι θέλει. Εμένα με ενδιαφέρει τα παιδιά μου να είναι γερά και να πατάνε γερά στα πόδια τους.

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ζηλεύει την Κορίνα;


Παραδόξως όχι. Δεν είχα αφορμές για να ζηλέψω τη γυναίκα μου ούτε έδινα για να με ζηλεύει. Σε αυτό το κομμάτι τα έχουμε πάει καλά. Αν και τώρα η Κορίνα ζορίζεται με το κομμάτι της τηλεόρασης και με αυτά που βλέπει. Με γνώρισε κολυμβητή και μετά από χρόνια βρέθηκα να κάνω τον ηθοποιό. Ήταν μια καινούργια πραγματικότητα όχι μόνο για μένα, αλλά και για εκείνη. Δεν ήταν συνηθισμένη να με βλέπει στην τηλεόραση. Αποφεύγει να τα βλέπει.

Είχες δεχτεί πρόταση για τo φετινό «Bachelor» να αναλάβεις το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στον εργένη και τα κορίτσια…


Με είχαν προσεγγίσει γι’ αυτόν το ρόλο. Τότε που είχα μιλήσει ο Αλέξης Παππάς ήταν ακόμα στο «Survivor». Τελικά δεν προχώρησε κάτι τέτοιο γιατί δεν με ενδιέφερε.

Στο «Survivor» θα συμμετείχες;


Μου είχαν κάνει πρόταση για το πρώτο «Survivor». Αγωνιστικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Επειδή παρακολουθούσα το παιχνίδι σίγουρα θα αντιμετώπιζα πρόβλημα με το φαγητό. Γενικά δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΟΝΤΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ