Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ο Έλληνας Κροίσος που απασχόλησε όσο κανείς την κοινή γνώμη με την πολυτάραχη προσωπική του ζωή που είναι βγαλμένη από παραμύθι.

Ένα από τα γεγονότα – σταθμούς στη ζωή του ήταν αν μη τι άλλο ο γάμος του με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ και πρότυπο γυναικείας κομψότητας, Τζάκι Κένεντι. Ο γάμος τελέστηκε στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, τον Σκορπιό. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν τότε 62 ετών και εκείνη 39.

Αριστοτέλης Ωνάσης – Τζάκι Κένεντι

Η γαμήλια τελετή έγινε παρουσία ελάχιστων καλεσμένων, αλλά εκατοντάδων παπαράτσι και δημοσιογράφων που είχαν ταξιδέψει στη Λευκάδα από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Παρόντες από την πλευρά της Τζάκι ήταν τα παιδιά της, Καρολίνα και Τζον-Τζον, η μητέρα της, Τζάνετ Νόρτον Λι, ο πατριός της, Χιου Οτσινχλος και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο Truman Capote ρώτησε κάποτε τη Τζάκι Κένεντι γιατί παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση, εκείνη του απάντησε: “Ποιον να παντρευόμουν, έναν οδοντίατρο από το New Jersey;”

Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας (25 χρόνια σχεδόν) και τις αντιρρήσεις του φιλικού και οικογενειακού κύκλου, η Τζάκι έβρισκε ευχάριστη τη συντροφιά του Έλληνα επιχειρηματία και γνώριζε ότι μπορούσε να προσφέρει σε εκείνη και τα παιδιά της απόλυτη οικονομική ασφάλεια, αλλά και ανεξαρτησία από την οικογένεια των Κένεντι που ήθελαν να ελέγχουν της ζωή της χήρας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και των παιδιών του.

Στην σπάνια φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται το ζευγάρι σε μια κρουαζιέρα του στο Νείλο. Αυτό το ταξίδι αναψυχής επρόκειτο να είναι το τελευταίο που πραγματοποίησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Λίγο αργότερα, τον Μάρτιο του 1975 έμελλε να χάσει τη ζωή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ