Ο Brad Pitt μηνύει την πρώην σύζυγό της Angelina Jolie, κατηγορώντας την ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της στη γαλλική περιουσία τους, το Château Miraval. Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns στην περιοχή Provence-Alpes-Côte d’Azur στη νοτιοανατολική Γαλλία. Το αρχοντικό 35 δωματίων περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους, σιντριβάνια, υδραγωγεία, μια λίμνη, ένα παρεκκλήσι και έναν αμπελώνα στον οποίο ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι έχει επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο Pitt ισχυρίζεται ότι είχαν συμφωνήσει ότι κανένας από τους δύο δεν θα πουλούσε το μερίδιό τους από το Château – όπου παντρεύτηκαν το 2014 – και τον κερδοφόρο αμπελώνα του χωρίς συμφωνία. Η Jolie όμως πούλησε το μερίδιό της στον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ χωρίς την άδειά του.

Brad Pitt

Τα δικαστικά έγγραφα, που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέρουν, «Η Angelina Jolie ολοκλήρωσε την υποτιθέμενη πώληση εν αγνοία του Brad Pitt, αρνούμενη στον Pitt το δικαίωμα συναίνεσης που του όφειλε και το δικαίωμα πρώτης άρνησης που οφείλει η επιχειρηματική της οντότητα. Το πούλησε με τη γνώση και την πρόθεση ότι ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του θα επιδίωκαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφιερωθεί ο Pitt και να υπονομεύσουν την επένδυση του Pitt στη Miraval».

Η Angelina Jolie και ο Brad Pitt αγόρασαν το κτήμα το 2008 για 28.4 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να μεγαλώσουν τα παιδιά τους εκεί και να δημιουργήσουν μια οικογενειακή επιχείρηση κρασιού. Μάλιστα, το ζευγάρι παντρεύτηκε εκεί το 2014.

Και ενώ το διαζύγιό τους έχει οριστικοποιηθεί, το ζευγάρι εξακολουθεί να εμπλέκεται σε δικαστικούς αγώνες για την επιμέλεια των παιδιών και τα σημαντικά περιουσιακά τους στοιχεία. Ο Pitt εξέλιξε τον αμπελώνα στο Miraval σε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν σύμφωνα με την page six, ότι, μέχρι το 2013, «η Jolie σταμάτησε να συνεισφέρει εντελώς» για τις ανακαινίσεις, ενώ ο Pitt «συνέχισε να επενδύει εκατομμύρια δολάρια… χρηματοδοτώντας περίπου το 70% της επένδυσης του ζευγαριού στο Miraval».

Τον Ιανουάριο του 2021, η Jolie ενημέρωσε τον Brad Pitt γραπτώς ότι είχε λάβει μια «οδυνηρή απόφαση, με βαριά καρδιά», αναφέρει η αγωγή. «Η Angelina Jolie εξήγησε ότι είχε αγοράσει το Miraval με τον Pitt ως οικογενειακή επιχείρηση και ως το μέρος που πίστευε ότι θα γερνούσαν μαζί». Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσε πλέον να διατηρήσει καμία ιδιοκτησιακή θέση σε μια επιχείρηση με βάση το αλκοόλ, δεδομένων των προσωπικών της αντιρρήσεων. Ο Pitt t;ote ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για να εξαγοράσει το μερίδιο της Jolie. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2021, το τμήμα κρασιού του Ομίλου Stoli, Tenute del Mondo, ανακοίνωσε ότι αγόρασε το 50% των μετοχών της Jolie στο κτήμα και τα κρασιά που παράγει.

Η πώληση ήταν έκπληξη για τον Pitt, ο οποίος τώρα ισχυρίζεται ότι στερείται τη χρήση του Château ως ιδιωτικής κατοικίας και δεν μπορεί πλέον να επιβλέπει την εταιρεία στην οποία βοήθησε να δημιουργηθεί και στην οποία επένδυσε εκατομμύρια δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ BRAD PITT, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ