Μία μοναδική συναυλία έδωσε ο Σταύρος Ξαρχάκος το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. «Με τρόπον εντόνως ερωτικόν», όπως είναι ο τίτλος της παράστασης, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάσε δικά του τραγούδια, αλλά και του Μάρκου Βαμβακάρη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μάνου Χατζιδάκι. Στη συναυλία έδωσε το παρών, η Χαρούλα Αλεξίου που πραγματοποίησε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση. Ο φωτογραφικός φακός του Hello.gr απαθανάτισε τη σπουδαία ερμηνεύτρια στο Ηρώδειο, που τον Ιούνιο δήλωσε ότι σταματά να τραγουδά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα, είχε αναφερθεί σε αυτή την απόφασή της:  «Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Δεν πάει η φωνή μου πια, δεν με “ακούει” πια η φωνή μου και είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω. Στον Ξαρχάκο πήρα την οριστική απόφαση και είπα “δεν σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα».

Και είχε προσθέσει: «Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω πια όπως παλιά να της… έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος. Είπα :”μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα”. Δεν γράφω τραγούδια πια. Όταν γράφω μου βγαίνει να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;».

Όλγα Παυλάτου, Χάρις Αλεξίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ