Την επέτειο του «ΌΧΙ» γιορτάζουμε σήμερα, 28η Οκτωβρίου, οι απανταχού Έλληνες και η γαλανόλευκη έχει κατακλύσει τους δρόμους αλλά και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι στον Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το όχι του Μεταξά σηματοδότησε την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Την εθνική επέτειο τιμούν σήμερα ξεχωριστές προσωπικότητες και αγαπημένοι celebrities με αναρτήσεις τους στα social media.

Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, γράφει στο μήνυμά της: «Η σημερινή εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου τιμά την ιστορία μας, όλους εκείνους που αγωνίστηκαν με θάρρος και ψυχή, θυσιάζοντας ακόμα και τις ζωές τους για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Μπροστά στον ιερό αυτό αγώνα υποκλινόμαστε ταπεινά. Η σημερινή αυτή ημέρα αποτελεί και μία υπενθύμιση, σε δύσκολους καιρούς, πως η Ειρήνη και η Ελευθερία που αποτελούν ύψιστα αγαθά για τους λαούς όλου του κόσμου, δεν είναι πάντοτε δεδομένα. Οφείλουμε πάντοτε να τα σεβόμαστε και να προστατεύουμε με όλη την ψυχή μας».

Μαρέβα Μητσοτάκη

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Νίκος Αλιάγας

H ανάρτηση της Άντζελας Γκερέκου

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή με τον Ιωάννη Εφραίμ ντυμένο τσολιαδάκι

Tζένη Μπαλατσινού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ