Το να συνεχίσει να ερμηνεύει τη Θεοδώρα στη δεύτερη σεζόν του «Σασμού», που προβάλλεται στον Alpha, δεν ήθελε πολλή σκέψη για τη Δανάη Παππά καθώς νιώθει πως όλοι οι συντελεστές της σειράς έχουν σχηματίσει μια πολύ δεμένη οικογένεια.

Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό HELLO! και στη Σόνια Μαγγίνα και εξηγεί πώς βλέπει την υποκριτική, πού βασίζεται πριν πάρει μια απόφαση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσέχει τον εαυτό της, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η προσωπική ευτυχία που βιώνει την κάνει να ονειρεύεται για το μέλλον.

Πώς βλέπεις την εξέλιξη του ρόλου σου στη δεύτερη σεζόν του «Σασμού»;

Είναι πολύ ωραίο το ότι η Θεοδώρα έχει περάσει από χίλια κύματα και βλέπουμε τις αλλαγές στο χαρακτήρα της και πώς ωριμάζει όσον αφορά τη σχέση της με την οικογένειά της και την ερωτική της ζωή.

Μετά την επιτυχία της πρώτης χρονιάς, υπήρχε κάποιο άγχος για τη φετινή πορεία της σειράς;

Είχαμε δεθεί τόσο πολύ μεταξύ μας από την πρώτη σεζόν που περάσαμε στη δεύτερη χρονιά χωρίς να υπάρχουν αλλαγές και άγχη. Δεν σκεφτήκαμε δηλαδή το πώς θα πάει, μας ενδιέφερε το ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Το ότι έχει επιτυχία και η φετινή σεζόν το οφείλουμε στον κόσμο.

Γενικότερα μιλώντας, η επιτυχία για σένα είναι ζητούμενο ή ευπρόσδεκτο παρελκόμενο;

Η επιτυχία συνήθως έρχεται όταν δεν την περιμένεις. Για μένα δεν είναι ζητούμενο γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα εξελιχθεί μια συνεργασία. Το βασικό είναι να είναι εύκολη και αβίαστη η ίδια η συνεργασία. Από εκεί και πέρα, ό,τι άλλο έρθει είναι καλοδεχούμενο.
Η υποκριτική ήρθε στη ζωή σου με αναπάντεχο τρόπο. Πλέον τι σημαίνει για σένα να είσαι ηθοποιός;
Ηθοποιός σημαίνει να μεταφέρεις μια πραγματικότητα είτε πάνω σε μια σκηνή είτε μπροστά από την κάμερα. Η υποκριτική είναι κάτι το οποίο κάθε μέρα ανθίζει όλο και περισσότερο μέσα μου. Εκείνο που έλειπε στην αρχή ήταν να φυτέψει κάποιος το σπόρο.

Ακούς το ένστικτό σου ή παίρνεις συμβουλές;

Συζητώ εκτενώς με τους δικούς μου ανθρώπους όταν πρόκειται να πάρω μια απόφαση, αλλά στο τέλος ακολουθώ πάντα το ένστικτό μου. Μπορεί μια συνεργασία να έχει όλα τα καλά, αλλά, αν δεν το νιώθω μέσα μου, δεν θα προχωρήσω.

Ποιες είναι οι επαγγελματικές σου προτεραιότητες και φιλοδοξίες;

Αυτό που θέλω από τη δουλειά μου είναι να με προκαλεί και να με εμπνέει συνεχώς. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν, αρκεί η ψυχή μας να είναι καθαρή και ανοιχτή.

Ποια είναι η σχέση σου με τη δημοσιότητα, είτε πρόκειται για το ενδιαφέρον του Τύπου είτε για τον κόσμο που σε συναντά στο δρόμο;

Μου αρέσει πολύ να γνωρίζω κόσμο στο δρόμο και να κουβεντιάζω μαζί του, να διαπιστώνω τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδεθεί κάποιος με το χαρακτήρα μου στη σειρά ή και με μένα προσωπικά αν με παρακολουθεί και στα social media. Με τον Τύπο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Προσπαθώ να μην είμαι συνεχώς στο φως της δημοσιότητας και να κρατώ κάποιες προσωπικές στιγμές για μένα. Με αυτό που γελάω κάποιες φορές είναι όταν βλέπω άρθρα για την προσωπική μου ζωή που είναι εντελώς μυθοπλασία, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ωστόσο, όταν δεν με προσβάλλουν, δεν με ενοχλούν.

Τι αγαπάς και τι δεν σου αρέσει στα social media;

Αγαπώ τη σύνδεση που μπορείς να αναπτύξεις με τον κόσμο που σε ακολουθεί και που ακολουθείς. Αυτά που με τρομάζουν είναι το πόσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει μια κατάσταση από κάτι που θα κάνεις ή θα πεις και το πώς ξεπερνάς τα όρια κάποιες φορές κάνοντας τα social media μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου απ’ ό,τι την πραγματικότητα.

Πόσο και πώς προσέχεις τον εαυτό σου;

Προσπαθώ να φροντίζω πρώτα το μέσα και μετά το έξω. Το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο είναι να βρίσκω χρόνο μόνο για μένα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα μείνω στο σπίτι και θα δω κάποια επεισόδια από την αγαπημένη μου σειρά ή ότι θα αφιερώσω μία ώρα σε γυμναστική ή περπάτημα – οτιδήποτε, αρκεί να το κάνω μόνη μου. Όσον αφορά το έξω μου, ακολουθώ όσο πιο συχνά μπορώ τη βραδινή μου ρουτίνα με καθαρισμό προσώπου και κρέμες. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, πιστεύω πως όταν είμαστε καλά εσωτερικά, φαίνεται και εξωτερικά.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου ατασθαλίες;

Είμαι λάτρις της σοκολάτας, σε όλες τις μορφές, είδη και συνδυασμούς. Δεν μπορώ να πω όχι σε ένα κομμάτι σοκολάτας –που καταλήγει σε ολόκληρη τη συσκευασία– και δεν θέλω να τη στερούμαι με τίποτα!
Τι σε κάνει να χαλαρώνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Να βρίσκομαι με φίλους, να μοιράζομαι ιδέες, να συζητώ για τα πάντα και να ακούω απόψεις.

Σε μια εποχή κατά την οποία δεν είναι απαραίτητο κοινωνικά να είσαι παντρεμένος, σε αντίθεση με παλαιότερα, τι συμβολίζει ο θεσμός του γάμου για σένα;

Θα ήθελα ο γάμος να είναι ένα μεγάλο πάρτι. Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει με ποιον άνθρωπο θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου, δεν έχουν σημασία τα υπόλοιπα. Δεν θεωρώ το γάμο κάτι απαραίτητο, είναι απλώς άλλη μία ευκαιρία για μια μεγάλη μάζωξη με φίλους.

Big day, big dress… Έχεις φανταστεί ποτέ το γάμο σου ή το νυφικό σου;

Αν αποφασίσω ποτέ να παντρευτώ, δεν θέλω να αγχωθώ για τίποτα. Οι καλεσμένοι μας, αν μας αγαπούν, θα περάσουν καλά, είτε με μπουφέ είτε με σερβιρισμένο φαγητό, είτε ο γάμος γίνει στην Αθήνα είτε σε νησί κ.ο.κ. Το νυφικό, από την άλλη, δεν μπορώ να το φανταστώ ακριβώς. Σίγουρα θα ήθελα να νιώθω άνετη και ο εαυτός μου μέσα σε αυτό.

δανάη παππά

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος. Εσύ τον έχεις βρει στο πρόσωπο του συντρόφου σου;

Με το σύντροφό μου έχουμε ταιριάξει, έχουμε βρει τα κοινά μας πατήματα και πορευόμαστε μαζί.

Ποια είναι τα συστατικά της ευτυχισμένης προσωπικής ζωής;

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ασφάλεια μέσα στη σχέση –για να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να το σκέφτεσαι και να κάνεις αυτά που θέλεις– και να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι και εξελισσόμαστε καθημερινά. Γι’ αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά για να ξαναγνωρίζεσαι κάθε φορά με το σύντροφό σου και να κατανοείς και να εκτιμάς την εξέλιξη του χαρακτήρα του.

Τι όνειρα κάνεις για το μέλλον σου;

Στο μέλλον –δεν ξέρω αν πρόκειται για το άμεσο ή το απώτερο– θα ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια, να αποκτήσω παιδιά και να έχω ένα σπίτι φιλόξενο για τους φίλους μου και τους δικούς μου ανθρώπους.

Αν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν τρεις επιθυμίες σου, ποιες θα ήταν αυτές;

Όσο ουτοπικό και κοινότοπο αν ακούγεται, θα ήθελα να έχουμε υγεία, αγάπη και ειρήνη. Είναι τόσο ψυχοφθόρο να παρατηρούμε ζήλιες και ανασφάλειες γύρω μας! Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός αν κοιτάζαμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμασταν να βρούμε την αναποδιά στους άλλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ