Ο Δήμος Αναστασιάσης αποτελεί έναν καλλιτέχνη, ο οποίος δεν εφησυχάζει, κάτι που αποδεικνύει και με την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού «Τώρα μιλάω εγώ». Ο δημοφιλής ερμηνευτής μίλησε στο Hello.gr και αναφέρθηκε σε όλα όσα αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκείνον, ενώ παράλληλα εξομολογήθηκε τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την κατάσταση με τον κορωνοϊό, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως άνθρωπος.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί! Έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, και μοιράστηκε όσα είχε αποκομίσει από τη συμμετοχή του στον τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό «Dream Show», αλλά και ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν συμμετέχοντα. Από τον Απρίλιο του 2019 ο Δήμος Αναστασιάδης και η σύντροφός του Τζένη Θεωνά είναι γονείς. Ο Αρίωνας ήρθε στη ζωή τους και ο Δήμος εξομολογείται στο Hello.gr πόσο έχει αλλάξει η κοσμοθεωρία του με την έλευση του γιου του, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στη σχέση που έχει πλέον διαμορφώσει το ζευγάρι.

-Κυκλοφόρησες πρόσφατα από την Panik Records το τραγούδι «Τώρα Μιλάω Εγώ» που θα λέγαμε ότι τόσο με τον στίχο όσο και το video clip είναι πολύ επίκαιρο. Μίλησέ μου γι’ αυτήν τη νέα μουσική πρόταση.

Ξέρω εκ των υστέρων ότι η συνάντηση μας με την Ελεάνα Βραχάλη, που έγραψε τους στίχους, ήταν καρμική.  Κι αυτό γιατί μας έφερε κοντά  η ανάγκη να εκφράσουμε κάτι που έβραζε μέσα μας. Οι στίχοι υπήρχαν και η μελωδία επίσης και συναντήθηκαν σε τούτη την στιγμή γιατί δεν μπορούσαμε να αντέξουν άλλο στη σιωπή. Και επιτέλους κάποιος τόλμησε να κάνει την αρχή και να πει «Τώρα Μιλάω Εγώ» και σ’ αυτή την δύναμη ψυχής υποκλινόμαστε.

-Εκτός από τραγουδιστής είσαι και δημιουργός. Από πού αντλείς έμπνευση για δημιουργία λοιπόν;

Η δημιουργία είναι τρόπος ζωής. Η έμπνευση είναι ένα δώρο. Η δημιουργία είναι μία καθημερινή άσκηση. Ένας αθλητής δεν πηγαίνει στην προπόνησή του μόνο όταν έχει έμπνευση ή όρεξη. Πηγαίνει κάθε μέρα και δουλεύει για να φέρει το αποτέλεσμα που ονειρεύεται. Όμως, κάποιες φορές, εκεί που σκύβεις πάνω από μία μελωδία, κάποιος σου ψιθυρίζει στ’ αυτί ένα μυστικό. Και τότε αναβλύζει από μέσα σου σαν ποταμός το τραγούδι. Αυτό το αόρατο χάδι είναι η έμπνευση. Όλα αυτά που μας συγκινούν, για εμένα το βλέμμα του γιού μου, μία σπουδαία ερμηνεία, η ιστορία ενός συνθέτη δουλεύουν υφαίνουν μέσα μας έναν ιστό την έμπνευση μας. Το πότε όμως η έμπνευση μας επισκέπτεται παραμένει ένα μυστήριο, ένα υπέροχο μυστήριο.

-Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό η καθημερινότητα κι η επαγγελματική ζωή έχει τροποποιηθεί. Για εσένα ως καλλιτέχνη, τι σημαίνει η αποχή από την φυσική επαφή με το κοινό;

Φοβερή μοναξιά πρώτα απ’ όλα. Το live και η φυσική επαφή με το κοινό είναι μία εμπειρία που τίποτα δεν μπορεί να την υποκαταστήσει, ούτε online, ούτε live streaming. Όταν ο κόσμος και ο ερμηνευτής πάλλονται την ίδια στιγμή, στον ίδιο χώρο, από τον ίδιο ρυθμό, παράγεται μια ενέργεια απίστευτη. Αλλά πέρα από αυτό, που μπορεί να ακούγεται και ρομαντικό μου λείπει πολύ απλά… η δουλειά μου, η δυνατότητα να κερδίσω χρήματα από την εργασία μου, η επαγγελματική μου ιδιότητα. Η συνθήκη αυτή είναι για τους καλλιτέχνες αλλά και για τους εργαζόμενους των χώρων ευνουχιστική.

Δήμος Αναστασιάδης

-Ως άνθρωπος, πώς διαχειρίζεσαι την κατάσταση που επικρατεί γύρω μας;

Προσπαθώ να αποδέχομαι αυτά που δεν μπορώ ν’ αλλάξω. Η πανδημία, ο κίνδυνος, είναι μία συνθήκη πάνω από εμάς. Το αποδέχομαι αλλά αμφισβητώ την διαχείριση που γίνεται.  Προσωπικά ξεπέρασα τα όρια μου. Δοκιμάστηκα πολλές φορές. Ένιωθα το αίμα μου να βράζει και η μόνη διέξοδος για να διατηρήσω την νηφαλιότητα μου είναι να παραμένω ενεργός και δημιουργικός.

-Στο παρελθόν έχεις περάσει από τον μουσικό τηλεοπτικό διαγωνισμό «Dream Show».  Τι πιστεύεις ότι κέρδισε ο 22χρονος τότε Δήμος με τη συμμετοχή του εκεί;

Μπαίνοντας σε έναν τέτοιο διαγωνισμό αυτό που βιώνεις είναι ένα ηλεκτροσόκ. Έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπος με τις ανασφάλειές σου, με τον ανταγωνισμό  και με την πλήρη έκθεση.  Σε αυτή την ηλικία που το έζησα δεν έχεις την εμπειρία και την ετοιμότητα να διαχειριστείς τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, έχεις την αθωότητα του παιδιού που βλέπει ακόμη τη ζωή σαν παιχνίδι και έτσι από άγνοια κινδύνου επικεντρώθηκα μόνο σε αυτά που ήταν σημαντικά και χρήσιμα. Όπως τα live, την πρώτη μου επαφή με επαγγελματίες από τον χώρο, την συναναστροφή μου με άλλους καλλιτέχνες και φυσικά τα πρώτα μου χρήματα, όπου με αυτά χρηματοδότησα ένα μεγάλο μέρος του πρώτου μου δίσκου και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος.

-Τι θα έλεγες σε όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή σε κάτι αντίστοιχο;

Η πιο μεγάλη πρόκληση είναι να έρθεις αντιμέτωπος με την κριτική και τον ανταγωνισμό. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά γιατί ο καθένας έχει την προσωπική του πορεία και το σημαντικότερο είναι να κάνεις αυτό που αντέχεις και για αυτό που έχεις προετοιμαστεί.

-Υπάρχει κάποιος τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός στον οποίο θα μπορούσες να βρεθείς ως coach;

Αγαπώ πολύ την επαφή με τους νέους καλλιτέχνες και στη ζωή μου την επιδιώκω αλλά και είμαι διαθέσιμος στους νέους που με προσεγγίζουν. Με πολλή χαρά και αγάπη θα  μετέφερα σε ένα νέο παιδί την εμπειρία μου, τις δυσκολίες μου, τις γνώσεις μου. Ίσως φταίει που έγινα πατέρας, αλλά πραγματικά περισσότερο από ποτέ θα μπορούσα να αναλάβω αυτό τον ρόλο. Και σίγουρα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το μεγάλωμα ενός παιδιού, θα είχα και να δώσω και να μάθω πολλά.

O Δήμος Αναστασιάδης για την οικογένειά του

 

-Το ότι πλέον είσαι πατέρας έχει αλλάξει ίσως την κοσμοθεωρία σου;

Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως το να δίνεις τα πάντα σε κάνει πλούσιο, το να ξεχνάς τον εαυτό σου είναι η δύναμη σου. Έχω χαθεί μέσα σε αυτή την αγάπη και μαθαίνω τον κόσμο απ’ την αρχή μέσα απ’ τα μάτια του, τα πεντακάθαρα μάτια των παιδιών. Δεν έχουν τίποτα να μάθουν από εμάς. Έρχονται για να μας διδάξουν!

-Υπάρχουν ίσως στιγμές που προβληματίζεσαι για το μέλλον του γιου σου, δεδομένου ότι ο πλανήτης δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως;

Ναι, ανησυχώ πολλές φορές. Αναλογίζομαι την ατομική μου ευθύνη και προσπαθώ να είμαι όσο πιο υπεύθυνος κι ευσυνείδητος μπορώ. Θα ήθελα να ήμουν ένας υπερήρωας που σταματά με τις δυνάμεις του τις καταστροφές. Αλλά οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο και συλλογικότητα. Το σύνθημα της φετινής χρονιάς είναι το «είμαστε όλοι μαζί». Αφορά σε άλλη συγκυρία όμως χαίρομαι κι ελπίζω σε αυτό!

-Ο ερχομός του Αρίωνα έχει «μεταμορφώσει» τη σχέση σου με τη Τζένη Θεωνά;

Οι σχέσεις είναι κάτι δυναμικό. Συνεχώς αλλάζουν, εξελίσσονται και επανακαθορίζονται. Η σχέση έχει αλλάξει πολύ. Σε συνδυασμό με τις καραντίνες ξεχάσαμε για παράδειγμα τι θα πει να κάνουμε οι δύο μας μια βόλτα. Μία νέα οικογένεια αντιμετωπίζει προκλήσεις αλλά και υπέροχες στιγμές. Αυτό που προσπαθούμε είναι να παραμείνουμε ζευγάρι αν και πλέον είμαστε τρεις ερωτευμένοι.

Δήμος Αναστασιάδης Αρίωνας γιος

-Η Τζένη δήλωσε στο περιοδικό Hello! ότι κάνει ψυχοθεραπεία και την έχει βοηθήσει πολύ. Εσύ έχεις δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο;

Η Τζένη είναι πολύ συνεπής σε αυτό εγώ απολαμβάνω τα παράπλευρα οφέλη. Μου αρέσει να ψυχοθεραπεύομαι αλλά πιο πολύ να ψυχοβασανίζομαι και να γράφω μουσική (γέλια)!

-Τι άλλο μας επιφυλάσσεις καλλιτεχνικά;

Αυτή την περίοδο εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε επικεντρωθεί στο «Τώρα Μιλάω Εγώ», το οποίο ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και χαίρομαι γι’ αυτό. Όπως προανέφερα, η δημιουργία δεν σταματά ποτέ…

To νέο τραγούδι του σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του ίδιου

Διαβάστε επίσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ