Μέσα από το “Mega Καλημέρα”, η Ελεονώρα Μελέτη μοιράστηκε με τους συνεργάτες της και το κοινό τον τρόπο με τον οποίο εξήγησε στην κόρη της Αλεξάνδρα την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Μάλιστα, η μικρούλα δεν μπορούσε να διαχειριστεί με ευκολία την έννοια του πολέμου, καθώς όπως τόνισε η μητέρα της, ο μόνος πόλεμος που γνωρίζει είναι ο χιονοπόλεμος.

«Η Αλεξάνδρα έβλεπε μια τραυματισμένη κυρία και εικόνες που δεν μπορούσε να καταλάβει. Με ρώτησε “μαμά τι γίνεται εκεί” και της απάντησα: “Αγάπη μου γίνεται πόλεμος”. Κοιτάζει και επεξεργάζεται την εικόνα και μου λέει: “Δεν έχει χιόνι”. Η Αλεξάνδρα έχει συνδυάσει τον πόλεμο με τον χιονοπόλεμο. Αυτός είναι ο μόνος πόλεμος που γνωρίζει. Τότε, της είπα: “Αγάπη υπάρχουν κι άλλοι πόλεμοι που κάνουν οι μεγάλοι μεταξύ τους”. Και μου λέει: “Γιατί έχουν αίματα;”», ανέφερε η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια, η Ελεονώρα Μελέτη συμπλήρωσε: «Μπαίνεις σε ένα αθώο παιδικό μυαλό που δεν έχει στην ψυχούλα του όλα αυτά που έχουν οι ενήλικες και ψάχνεις τρόπο να του πεις μια αλήθεια. Αυτή η αίσθηση του πολέμου θα συνοδεύει τα παιδιά για πολλά χρόνια, οπότε δεν μπορείς να πεις ψέματα, αλλά ψάχνεις έναν τρόπο να εξηγήσεις σε ένα παιδάκι γιατί οι μεγάλοι τσακώνονται».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ