Η Ελεονώρα Μελέτη παρουσίασε το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου το πρώτο βιβλίο της -με τίτλο “Γυναίκα ψάχνει“- στο θέατρο Αθηνά και τον συντονισμό της βραδιάς είχε η Νίκη Λυμπεράκη.

Ορμώμενη από τις προσωπικές της εμπειρίες, η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη μιλάει για τα κοινωνικά στερεότυπα και όλα εκείνα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα εξαιτίας τους, δίνοντας ένα μήνυμα: καθεμία πρέπει να είναι αποδεκτή όπως ακριβώς είναι, με τις επιλογές της και όλα της τα συναισθήματα. «Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα γυναίκες. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες, δεν χρειάζεται να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη. Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε για αυτή, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς».

Ελεονώρα Μελέτη

Μέσα από τη βιωματική αφήγηση, το βιβλίο πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα, όταν δεν ακολουθεί τα στερεότυπα. Την ψυχολογική πίεση που μπορεί να δέχεται ως τίμημα για τις επιλογές της όταν αυτές πάνε κόντρα στο κατεστημένο, τις τύψεις και τις ενοχές που την κυριεύουν όταν δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει το προσωπείο της τέλειας μητρότητας και καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να ολοκληρώνονται μέσα από τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας. Μπορεί ως άνθρωποι να μην αλλάζουμε ριζικά, ωστόσο καλούμαστε λόγω των συνθηκών να μάθουμε να ερμηνεύουμε τους εαυτούς μας και τις καταστάσεις μέσα από ένα νέο πρίσμα.

«Ο λόγος που αποφάσισα να τοποθετηθώ ανοιχτά για θέματα τόσο λεπτά και προσωπικά, όπως οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος και η μητρότητα, είναι γιατί ανακάλυψα με το πέρασμα του χρόνου πως τελικά αυτά καθόλου δεν βιώνονται ως προσωπικά, αλλά περισσότερο ως οικογενειακά ή ακόμα και κοινωνικά ζητήματα, αν όχι οικουμενικά, συχνά με έναν τρόπο που φωνάζει από μακριά πόσο ασφυκτιούν ακόμα και οι ίδιες οι έννοιες που εκπροσωπούν, μέσα στα στενά καλούπια της διαχρονικά λαξευμένης κοινής γνώμης», ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη.

Στην εν λόγω βραδιά έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι του μιντιακού και καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και ο σύζυγός της Θοδωρής Μαροσούλης. Η Ελεονώρα Μελέτη έδειχνε χαρούμενη και μάλιστα υπέγραφε το βιβλίο της σε όσους το επιθυμούσαν!

Με τη Νίκη Λυμπεράκη
Θανάσης Πάτρας-Κατερίνα Παγώνη
Ιωάννα Μαλέσκου
Δανάη Μπάρκα-Γιώργος Κρικοριάν
Νίκη Λυμπεράκη-Φρόσω Φωτεινάκη-Ελεονώρα Μελέτη-Δέσποινα Καμπούρη-Δήμητρα Λαζαράτου-Κατερίνα Γκαγκάκη Φ
Με τον Θοδωρή Μαροσούλη
Φλορίντα Πετρουτσέλι-Κώστας Τσουρός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ