Λεπτομέρειες από τη γέννηση του γιου της, Νίκου, μοιράστηκε η Εριέττα Κούρκουλου με ένα εκτενές post της στο Instagram. ΄Ηταν κάτι που είχε υποσχεθεί στους followers της. Η ιδρύτρια της φιλοζωικής, αστικής και μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Save a Greek Stray» και νέα μαμά, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις επιλογές και τα δικαιώματα που είχε μπαίνοντας στο μαιευτήριο, που ήταν το να μην κάνει καισαρική τομή χωρίς να υπάρχει λόγος, να μην της χορηγήσουν επισκληρίδειο χωρίς να το ζητήσει, να μην την αναγκάσουν να γεννήσει ξαπλωμένη και να μην την απομακρύνουν από το παιδί της μετά τη γέννα, εκτός αν υπήρχε ένδειξη προβλήματος.

Εριέττα Κούρκουλου: H ανάρτησή της για τη γέννηση του γιου της

«Στην Ελλάδα, ελάχιστοι άνθρωποι δίνουν βάση στην εμπειρία της γέννας. Εγώ, από την αρχή της εγκυμοσύνης μου, άρχισα να ψάχνομαι. Θεωρούσα πάντα, ότι από την στιγμή που προετοιμαζόμαστε για τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας, όπως ο γάμος ή η βάπτιση, ήταν τρελό να μην προετοιμαζόμαστε για την ημέρα που θα μας αλλάξει την ζωή για πάντα. Ψάχνοντας, ανακάλυψα την @katerinageorgakoula, ιδρύτρια του κέντρου @irois_gr και αυτή η ανακάλυψη, με οδήγησε – ή καλύτερα – μας οδήγησε στην γέννα των ονείρων μας και την ομορφότερη ημέρα όλης μας της ζωής.
Η κάθε γυναίκα φαντάζεται αλλιώς την γέννα της, οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Θα σταθώ όμως στο σημαντικότερο κομμάτι αυτής μου της διαδρομής, που είναι κοινό για όλες μας… την ενημέρωση.
Από όλα αυτά που μου προσέφερε η Κατερίνα, το βασικότερο ήταν αυτό.

Μπήκα στο μαιευτήριο, πλήρως ενημερωμένη για τα δικαιώματα και τις επιλογές που είχα. Μέσα σε αυτές, ήταν το να μην με κόψουν χωρίς να υπάρχει λόγος, να μην μου χορηγήσουν επισκληρίδειο χωρίς να το ζητήσω, να μην με αναγκάσουν να γεννήσω ξαπλωμένη και να μην πάρουν το παιδί μου από κοντά μου μετά την γέννα, εκτός αν υπήρχε ένδειξη προβλήματος. Τελικά, όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, η γέννα μου δεν ήταν όπως ακριβώς την είχα σχεδιάσει… ήταν όμως ότι πιο τέλειο έχω βιώσει.


Πέρασα τις πρώτες 8 ώρες αφού έσπασαν τα νερά στο σπίτι μας με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, έκανα περιπατητική επισκληρίδειο φτάνοντας στο νοσοκομείο για να μπορώ να κινούμαι κατά την διάρκεια του τοκετού μου, δεν γέννησα ξαπλωμένη (κάτι εντελώς αφύσικο για κάθε γυναίκα), δεν με έκοψαν ποτέ, δεν χρειάστηκα ράμματα και δεν πήραν το παιδί μου στιγμή από κοντά μου.
Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι όλες οι μελλοντικές μανούλες, όπως και να φαντάζονται τον τοκετό τους, ακόμα και με καισαρική, θα πρέπει να ενημερώνονται για τα δικαιώματα και τις επιλογές τους!


Η ημέρα γέννησης ενός παιδιού, είναι παράλληλα η ημέρα της γέννησης μιας μητέρας και είναι σημαντικό η μητέρα αυτή να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να έχει τον απόλυτο έλεγχο της γέννας της», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η Εριέττα Κούρκουλου, έφερε στον κόσμο τον μονάκριβο γιο της, Νίκο στις 21 Μαρτίου και μαζί με το σύζυγό της Βύρωνα Βασιλειάδη απολαμβάνουν το νέο κεφάλαιο στην οικογενειακή ζωή και την καθημερινότητα τους με το μωρό τους που σε λίγες ημέρες θα γίνει ενός μηνός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ