Ήταν Οκτώβριος του 2023 που η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ενημέρωνε τους 113.000 followers της στο Instagram πως συνειδητά θα απέχει από τη δημοφιλή πλατφόρμα. Ο λόγος; Οι εικόνες από τη Γάζα, που όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει «δεν μου είναι πλέον διαχειρίσιμες».

Η Εριέττα, μητέρα ενός μικρού αγοριού, ταλαιπωρήθηκε για να αποκτήσει το γιό της και οι εικόνες των νεκρών παιδιών από τα μέτωπα του πολέμου την είχαν οδηγήσει σε αυτή την απόφαση.

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση
Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με το γιο της, Νικο/ Instagram

Η ίδια έχει πολλές φορές αναφερθεί στα προβλήματα υπογονιμότητας, τις δυσκολίες και την ευλογία της μητρότητας. Μοιράζεται τις σκέψεις της στο Instagram με τον πλέον ευθύ και ειλικρινή τρόπο, αγγίζοντας κοινωνικά θέματα που απασχολούν όλους μας.

Το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου προχώρησε σε μία ακόμη ανθρώπινη εξομολόγηση για τα συναισθήματα που της δημιούργησε η σοκαριστική είδηση της μητέρας από τη Βέροια, που σκότωσε το έξι μηνών παιδί της.

Η Εριέττα εκφράζει το θυμό της και αναρωτιέται πως ενώ ζούμε σε μία κοινωνία διαρκών αξιολογήσεων δεν υπάρχει αντίστοιχη για τη γονεϊκότητα, για να καταλήξει πως είναι θυμωμένη ακόμα και με το Θεό, χωρίς να ντρέπεται, όπως γράφει, να θέλει το κακό των κακοποιητών».

Διαβάστε όλη την ανάρτηση την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες του γιου της Νίκου, με την ίδια αλλά και με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη:  

«Είναι τέτοιες ημέρες που δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω… με τον Θεό ή με τον άνθρωπο; Μάλλον με τον Θεό που υποτίθεται ότι έπλασε τον άνθρωπο.

Η εμπειρία μου με την υπογονιμότητα βλέπετε, έφερε στον δρόμο μου εκατοντάδες ζευγάρια και ανθρώπους που θυσίασαν και συνεχίζουν να θυσιάζουν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Είναι άνθρωποι που έχουν δώσει την ψυχή τους στα παιδιά τους πριν ακόμα έρθουν στον κόσμο. Πονάει η καρδιά μου μου γιατί ξέρω ότι μερικοί από αυτούς μπορεί και να μην τα καταφέρουν.

Όμως ακόμα περισσότερο πονάει γιατί υπάρχουν αυτοί που τα κατάφεραν χωρίς προσπάθεια και ενδεχομένως χωρίς να το θέλουν και παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το μέγεθος του θαύματος που βιώνουν, αλλά φτάνουν στο σημείο να βλάψουν τα ίδια τους τα αγγελούδια.

Περνάμε τους ανθρώπους από ένα σωρό αξιολογήσεις για τα πιο απλά πράγματα – για να μπουν στο πανεπιστήμιο, για να πάρουν ένα δάνειο, για να δουλέψουν στις εταιρείες μας και όμως αδυνατούμε να τους φιλτράρουμε για την πιο σημαντική δουλειά του κόσμου – την γονεϊκότητα.

Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες έχουν ξεμπροστιαστεί τρία τέρατα (και αυτές είναι οι περιπτώσεις που γνωρίζουμε) που κακοποίησαν βάναυσα ή έβαλαν τέλος στις ζωές των ίδιων τους των σπλάχνων.

Δεν αντέχεται! Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω πολιτισμένα, ούτε να προσπαθήσω να το εκλογικεύσω. Δεν το δέχομαι! Θέλω το κακό τους και δεν ντρέπομαι για αυτό. Είμαι θυμωμένη με τον κόσμο μας και ναι… είμαι θυμωμένη και με τον Θεό!

Όμως κάπου έχω και μια ανάγκη να ζητήσω ένα συγγνώμη στους υπέροχους γονείς που ακόμα παλεύουν να πάρουν το μωρό τους αγκαλιά! Είναι πολύ άδικη η ζωή και κάποιες φορές είναι καλό να επιτρέπουμε στον εαυτό μας απλά να θυμώνει… απλά να σπάει σε χίλια κομμάτια γιατί αυτό είναι το λογικό δεδομένων των συνθηκών!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έρθουν τα παιδάκια σας σύντομα και λυπάμαι πολύ για τον πόνο που ξέρω ότι βιώνετε όλοι αυτή την στιγμή.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ