Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για τα ιπποειδή στην Σαντορίνη και το το απόγευμα της Τρίτης (27/09) η Εριέττα Κούρκουλου, μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη και τον έξι μηνών γιο τους, Νίκο, έδωσαν το «παρών».

Η πρόεδρος του Save a Greek stray προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε την τοποθέτησή της.

«Όλη μου η παιδική ηλικία είναι γεμάτη αναμνήσεις από βόλτες με πόνυ, άμαξες και γαϊδουράκια –
Γεμάτη αναμνήσεις από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, τσίρκο και pet shop.Γιατί; Γιατί όπως κάθε παιδί που λατρεύει τα ζώα, έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες για να βρίσκομαι κοντά τους. Δεν μου εξήγησε κανείς ότι η ανάγκη μου για επαφή ήταν μονόπλευρη. Δεν μου εξήγησε κανείς, ότι ακριβώς επειδή λάτρευα τα ζώα – θα έπρεπε να μείνω μακριά τους. Οι γονείς μου δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Δεν στήριζαν συνειδητά την κακοποίηση των ζώων αυτών. Ήθελαν απλά να με κάνουν χαρούμενη. Δεν ήξεραν… Εμείς όμως ξέρουμε!
», ανέφερε αρχικά.

Εριέττα Κούρκουλου

Στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου συμπλήρωσε: «Μπορεί η τεχνολογία και το διαδίκτυο να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας, αλλά μας έχουν δώσει ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση. Ακόμη και όσοι δεν ξέρουμε, μπορούμε πια με ένα κλικ να μάθουμε! Τώρα που γίναμε γονείς, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Το να μάθουμε στα παιδιά μας ότι ο ανθρωποκεντρικός – εγωιστικός τρόπος σκέψης που επικρατούσε τόσα χρόνια ήταν λάθος, είναι υποχρέωσή μας.
Δεν είναι υπέροχο μάθημα για εκείνα άλλωστε, το να παραδεχτούμε εμείς οι «μεγάλοι» ότι κάναμε λάθος και να τους δείξουμε ότι προσπαθούμε να το διορθώσουμε
;».

«Ευχαριστούμε όλους όσοι κατέβηκαν στην διαμαρτυρία εχθές στο Σύνταγμα, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιπποειδών και την δημιουργία ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει την προστασία τους!», κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ