Η οικογένεια της Γιώτας Τριγώνη διατηρεί σπίτι στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στο χωριό Αγριοβοτάνι.

Η Επικεφαλής στον τομέα Τουρισμού – Πολιτισμού περιγράφει πως έσωσαν το χωριό και φιλοξενεί όσους έχουν ανάγκη από στέγη.

«Το εξοχικό μας είναι το μεγαλύτερο σπίτι έξω από το χωριό… Ήμασταν συνέχεια εκεί, είδαμε την Λίμνη να καίγεται, θεωρήσαμε όμως πως δεν θα έρθει σε μας η φωτιά και προχτές μας είπαν καίγονται τα Ελληνικά. Η φωτιά ήρθε στο Αγριοβοτάνι, έγινε black out δεν είχαμε ρεύμα. Εγώ με τον άντρα μου πήραμε το παιδί και φύγαμε. Περάσαμε μέσα από τις φλόγες, όλα καιγόντουσαν και τρέχαμε να προλάβουμε να φτάσουμε στην Αιδηψό. Μπροστά μας υπήρχε αστυνομία που μας άνοιγε τον δρόμο» δήλωσε στα Παραπολιτικά και συνέχισε:

«Η μητέρα μου και ο αδερφός μου έμειναν στο σπίτι και μαζί με εθελοντές βοηθούσαν να μην καούν τα γειτονικά σπίτια παίρνοντας νερό από την πισίνα που έχουμε με αντλίες. Το νερό ευτυχώς ήταν αρκετό και έτσι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και να μην μπει μέσα στο χωριό. Τη σβήσαμε μέσα από την αυλή μας καθώς αν έμπαινε μέσα θα έκαιγε όλα τα σπίτια. Σώσαμε ευτυχώς το χωριό»

Γιώτα Τριγώνη: Η φιλοξενία πυρόπληκτων

«Περάσαμε μέσα από την κόλαση. Να βλέπουμε τα ζωντανά καμένα… Γάτες, αλεπούδες… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι είδαν τα μάτια μου…Θα ανοίξουμε το σπίτι μας για τους ηλικιωμένου που δεν έχουν που να μείνουν και για όσους έχουν ανάγκη. Είμαι σε επαφή με ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα καλύψουμε τα έξοδα σαν οικογένεια» καταλήγει η Γιώτα Τριγώνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ