Στο περιοδικό HELLO! και στον Γιάννη Βίτσα μίλησαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, οι οποίοι παρουσιάζουν την εκπομπή Πρωίαν σε είδον» στην ΕΡΤ. Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στην πατρότητα αλλά και στην κοινωνία

Πώς είναι ο Φώτης ως πατέρας;

Φ.Σ.: Δεν ξέρω πώς είμαι ως πατέρας. Σίγουρα παίζουμε πολύ μαζί.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να του περάσεις μεγαλώνοντας;

Φ.Σ.: Αυτά που πρεσβεύω για την κοινωνία και για το πώς πρέπει να είμαστε ως άνθρωποι τα περνώ στο παιδί μου. Τον μαθαίνω να είναι ευγενικός, να έχει αξίες, να αναγνωρίζει και να σέβεται. Είναι σπουδαία αρετή ο σεβασμός.

Φώτης Σεργουλόπουλος

Έχεις μιλήσει και έχεις υπερασπιστεί δημόσια τα ισότιμα δικαιώματα που πρέπει να έχει μια οικογένεια γκέι ζευγαριού. Πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μίλησε ανοιχτά για το σεξουαλικό προσανατολισμό του, συστήνοντας μάλιστα το σύντροφό του. Θεωρείς ότι αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα για την κοινωνία μας;

Φ.Σ.: Δεν νομίζω ότι ήθελε να εστιάσει σε αυτό. Όταν ένας πολιτικός πηγαίνει στην εκκλησία, φωτογραφίζεται με κληρικούς και δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος, αυτό είναι ένα προσωπικό δεδομένο το οποίο επικοινωνεί για να το γνωρίζει ο κόσμος. Άρα, δηλώνοντας κάποιος το σεξουαλικό προσανατολισμό του, δίνει στον κόσμο την πληροφορία για τις απόψεις που μπορεί να έχει σε σχέση με την κοινωνία.

Κατά τη γνώμη μου, το ίδιο που κάνει ένας πολιτικός με το σεξουαλικό προσανατολισμό του το κάνει και με τη θρησκεία. Απλώς, το τελευταίο μάς φαίνεται πιο συνηθισμένο και, όσον αφορά το πρώτο, ακούμε να λένε: «Τι με νοιάζει εμένα τι κάνει στο κρεβάτι του;». Ωραία, και τι με νοιάζει εμένα ποιο είναι το θρήσκευμά του; Αν είναι σημαντικό για ένα κομμάτι της κοινωνίας αυτό, είναι σημαντικό και το άλλο. Από την άλλη, αυτό θα το ξεπεράσουμε σε δυο-τρία χρόνια καθώς κανένας βουλευτής δεν βγαίνει να δηλώσει το σεξουαλικό προσανατολισμό του. Τότε δεν θα έχουμε ανάγκη να το πούμε. Τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει στον κόσμο μια πληροφορία που μπορεί να είναι χρήσιμη.

Έκανα τη συγκεκριμένη ερώτηση επειδή οι πολιτικοί, ως επί το πλείστον, αυτό το κομμάτι της ζωής τους το κρύβουν.

Φ.Σ.: Το να βγεις να μιλήσεις ξεκίνησε να συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια – ακόμα κι αν πρόκειται για την ψυχολογική σου κατάσταση. Παλαιότερα ποιος έλεγε δημόσια ότι πηγαίνει σε ψυχολόγο; Δεν έβγαιναν καν οι γυναίκες έγκυοι στην τηλεόραση! Νομίζω πως από τις πρώτες που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση διανύοντας την εγκυμοσύνη τους ήταν η Μαρία Μπακοδήμου, το 2000.

Περισσότερα στο HELLO! που κυκλοφορεί

Κεντρική εικόνα: NDP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ