Η Γιάννα Τερζή ήταν καλεσμένη σήμερα στο «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ1 και μίλησε για τη ζωή της στην Αμερική, τη νυχτερινή ζωή που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει αλλά και για το σπάνιο ιατρικό πρόβλημα που αντιμετώπισε.

H Γιάννα Τερζή αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, για το οποίο χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στο νωτιαίο μυελό. Η τραγουδίστρια έχει μιλήσει για αυτήν της την περιπέτεια, σε μια προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή στη σημασία της πρόληψης, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

H συγκλονιστική ανάρτηση μέσα από την οποία η Γιάννα Τερζή είχε μοιραστεί την περιπέτεια της υγείας της, τον Δεκέμβριο του 2023. (Photo: instagram/yiannaterzi)

Όπως έχει χαρακτηριστικά πει και η ίδια ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για ένα διάστημα μετά τη χειρουργική της επέμβαση, έχοντας χάσει τελείως την αίσθηση των άκρων της.

Τώρα, καλεσμένη της Τζένης Μελιτά και του Φώτη Σεργουλόπουλου στο «Πρωίαν σε είδον», αποκάλυψε και άλλες λεπτομέρειες από τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής της, κατά τα οποία χρειάστηκε να επανεκτιμήσει πολλά από όσα θεωρούσε δεδομένα.

Γιάννα Τερζή

«Έχουν περάσει τρία χρόνια από την επέμβαση στον νωτιαίο μυελό. Ήταν πολύ σοβαρό, έγινε μέσα στην πανδημία. Δεν είχα σκοπό να το μοιραστώ, ήταν βαρύ με όλα όσα γίνονταν αλλά ήταν δύσκολο και για μένα να βγω και να πω τι έχει συμβεί».

Συνέχισε αναφέροντας ότι ανακάλυψε τον όγκο που υπήρχε στη σπονδυλική της στήλη τυχαία και αποφάσισε να δράσει άμεσα. «Το πρόβλημα υγείας μου ήταν σπάνια, σαν ιατρική περίπτωση. Το ανακάλυψα τυχαία σε μια μαγνητική, γιατί πονούσε η μέση μου. Εκεί φάνηκε η άκρη του προβλήματος. Είχα έναν όγκο, δεύτερου βαθμού. Δεν ήταν αναγκαστικά κάτι κακό, ήμουν τυχερή σε αυτό. Όχι αθώο και τελείως όμως!».

Το δύσκολο σε μια τέτοια κατάσταση είναι πάντα το να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς σου συμβαίνει και να αποφασίσεις να το αντιμετωπίσεις: «Κατάλαβα ότι δεν βγαίνεις από μια τέτοια επέμβαση, ακριβώς όπως ήσουν πριν, ό,τι και να γίνει. Θα βγεις με κάτι διαφορετικό όσον αφορά στην ποιότητα της ζωής σου.

Έκανα ολόκληρη έρευνα μέχρι να βρω τον κατάλληλο γιατρό. Όταν έχεις μια σπάνια περίπτωση πρέπει να βρεις αυτόν τον έναν γιατρό που χειρουργεί. Ήμουν τρεις εβδομάδες στην κλινική και μετά φεύγεις από εκεί με αμαξίδιο. Είχα θέμα από τη μέση και κάτω… Δεν είχα αίσθηση του κάτω μέρος του σώματός μου!», είπε.

Δείτε όσα είπε για το ιατρικό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισε:

Όταν οι παρουσιαστές τη ρώτησαν για τον πατέρα της, τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από τη δισκογραφία και τις πίστες, δήλωσε: «Καλά είναι. Με τα κλασικά προβλήματα των 75 πλέον».

Όσο για τα 9 χρόνια που πέρασε στην Αμερική, δήλωσε: «Με το που πήγε εδώ να γίνει πολύ σοβαρή για μένα η νύχτα, πνίγηκα. Η νύχτα με έπνιξε. Δεν μου ταιριάζει η νοοτροπία του νυχτερινού μαγαζιού, τουλάχιστον στο είδος που είχα αποφασίσει να υπηρετήσω, το λαϊκό τραγούδι. Δεν ήμουν διατεθειμένη να πληρώσω αυτό το κόστος που απαιτείται και κυρίως το ξενύχτι και την όλη νοοτροπία. Αισθανόμουν σαν εξωγήινη. Δεν μπορούσα να το εξυπηρετήσω κι έτσι έφυγα. Ήταν και παιδικό μου όνειρο να φύγω».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ