Γιάννης Μπέζος: «Αυτός έχει δικαίωμα να εκφραστεί κι εγώ το δικαίωμα να μην τον πάρω στα σοβαρά»

Ο ηθοποιός μίλησε χθες μαζί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στην εκπομπή Στούντιο 4, λίγο πριν ξεκινήσουν την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Δον Κιχώτης».

Γιάννης Μπέζος: «Αυτός έχει δικαίωμα να εκφραστεί κι εγώ το δικαίωμα να μην τον πάρω στα σοβαρά»

Ο Γιάννης Μπέζος τοποθετήθηκε απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο θέατρο, σημειώνοντας αρχικά: «Εγώ έχω μία άποψη για τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Στην Ελλάδα θεωρούμε τον σκηνοθέτη ως μία προαγωγή, είναι αστεία πράγματα αυτά. Ο σκηνοθέτης είναι εφεύρημα των τελευταίων 130 χρόνων. Χωρίς τον ηθοποιό δεν υπάρχει τίποτα, είναι το πρωτοκύτταρο και ο βασιλιάς της δουλειάς μας».

«Πρέπει όλοι να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και θάρρος. Παίζουμε με το βλέμμα στον ορίζοντα και όχι φοβισμένα. Οι θεατές φέρνουν το μεροκάματό τους για να μας δούνε, δεν είναι εναντίον μας. Γιατί υπάρχει και αυτή η μόδα τελευταία στο θέατρο. Οι θεατές έρχονται για να χαρούνε, εμείς δεν χαιρόμαστε πολλές φορές», προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Γιάννης Μπέζος τόνισε εμφατικά: «Το κύρος αποδεικνύεται από αυτά που κρύβεις και όχι από αυτά που δείχνεις συνήθως. Δεν το αποδεικνύεις ούτε βρίζοντας, ούτε πετώντας καρέκλες, ούτε με το να υποτιμάς τους άλλους. Αυτά είναι λίγο πασέ και δεν νομίζω ότι μας πήγαν και ποτέ μπροστά».

«Την αχρηστία μας την κάνουμε ιδεολογία. Ο άλλος βγαίνει από τη σχολή και την επόμενη χρονιά σκηνοθετεί Μπέκετ. Εγώ για τον Μπέκετ θέλω τέσσερα λεξικά σε κάθε γραμμή για να καταλάβω τι λέει, που έχω 45 χρόνια στη δουλειά. Αυτός έχει δικαίωμα να εκφραστεί κι εγώ το δικαίωμα να μην τον πάρω στα σοβαρά. Μερικές φορές πρέπει να γίνεσαι κακός, αντιπαθής. Θέλει προσπάθεια, δουλειά και υπομονή, να μην κάνεις κονσομασιόν δεξιά και αριστερά», κατέληξε ο ηθοποιός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ