Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Σμαραγδή, καθώς, έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του Ελένη.

Η Ελένη Σμαραγδή «έφυγε» σε ηλικία 73 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και κυρίως τον Γιάννη Σμαραγδή, καθώς, ήταν το στήριγμά του.

Ο σκηνοθέτης σε συνεντεύξεις του μιλούσε για τη σύζυγο του με τα καλύτερα λόγια, ενώ την αποκαλούσε «άγγελο», καθώς τον στήριζε από τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στον κινηματογράφο.

Ποια ήταν η Ελένη Σμαραγδή

Η Ελένη Σμαραγδή γεννήθηκε στις Λιβανάτες Λοκρίδας. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και σινεμά στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Sorbonne Nouvelle και Paris VIII αντίστοιχα.

Από το 1980 έως το 1995 υπήρξε υπεύθυνη του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αγροτικής Τράπεζας. Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε και επιμελήθηκε πολλές εκδηλώσεις και εκδόσεις μία εκ των οποίων βραβεύτηκε και από την Ακαδημία Αθηνών.

Από το 1988 έως σήμερα είναι παραγωγός στην Alexandros Film Ltd και έχει δημιουργήσει τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ καθώς και τις πολυβραβευμένες ταινίες με διεθνή απήχηση “Καβάφης” (1996) και “El Greco” (2007).

Το 1997 της απενεμήθη το Πρώτο κρατικό βραβείο καλύτερης ταινίας για την ταινία “El Greco”.

Στις 16 Μαΐου 2008 της απενεμήθη το διεθνές βραβείο ΑΡΤΕΜΙΣ από το Αμερικανικό-Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γυναικών για την ταινία “El Greco”.

Στις 8 Μαρτίου 2010, Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηρακλείου Κρήτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ