Ο Γιώργος Καρτελιάς και η Ελίνα Παπίλα είναι το νέο τηλεοπτικό δίδυμο του STAR που έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση με την νέα πρωινή εκπομπή Breakfast@star.

Μπορεί για αρκετά χρόνια να βρισκόταν πίσω από το ραδιόφωνο και να έχουν στο ενεργητικό τους πολλούς θαυμαστές, αλλά το ευρύ κοινό τους έμαθε καλύτερα με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Ο Γιώργος Καρτελιάς μίλησε στο HELLO! και τη Σόνια Μαγγίνα για την μετάβαση από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση και αποκάλυψε πώς υπήρχε άγχος.

Πώς ήταν η μετάβαση από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση;

Ομαλή, θα έλεγα. Η πρόταση ήταν ξαφνική, ομολογώ ότι έπαθα σοκ. Σε όσους το έλεγα δεν πίστευαν πως μας πρότειναν να παρουσιάζουμε με την Ελίνα το πρωινό στο Star, νόμιζαν ότι τους έκανα πλάκα. Είχαμε δεχθεί και στο παρελθόν προτάσεις, αλλά τη συγκεκριμένη, όπου εξαρχής μας ζητήθηκε να μεταφέρουμε τρόπον τινά τη ραδιοφωνική εκπομπή μας στην τηλεόραση, τη σκεφτήκαμε πιο σοβαρά. Ήμαστε επιφυλακτικοί και οι δύο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που το βλέπαμε πολύ θετικά. Μετά αποφασίσαμε να το ζήσουμε, να το μάθουμε και να βιώσουμε τη διαφορετικότητα των δύο Μέσων.

Ομοιότητες και διαφορές;

Κοινό έδαφος είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε, το backstage. Διαφορετική είναι η θεματολογία, το πώς ντυνόμαστε, ακόμα και το πού κοιτάζουμε. Πριν ήμαστε σε ένα μικρόφωνο χωρίς να παίζει ρόλο τι φοράμε. Μεταδίδαμε λόγο, τώρα μεταδίδουμε λόγο και εικόνα.

Τι σε άγχωσε;

Υπήρχε το άγχος του αγνώστου. Πλέον έχει υποχωρήσει, ενώ έχουμε μια καταπληκτική ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, με αρχισυντάκτρια την Ελεάννα Τρυφίδου, που μας υποστηρίζει και μας δείχνει τον δρόμο, και σιγά σιγά βρίσκουμε τα πατήματά μας.

Τι έχετε κρατήσει από τη ραδιοφωνική εκπομπή;

Την οικειότητα, το χιούμορ –μέχρι το σημείο όπου το σηκώνει η τηλεόραση– και, λίγο, το πείραγμα μεταξύ μας. Πείραζα πολύ την Ελίνα, τώρα είμαι πιο συγκρατημένος. Το ραδιόφωνο το γνωρίζω καλύτερα, έχω μεγαλύτερη εμπειρία και τριβή σε αυτό, οπότε είναι λογικό να νιώθω πιο ελεύθερος εκεί. Βέβαια, όσα λέω βασίζονται στη μέχρι τώρα μικρή τηλεοπτική εμπειρία μου. Ακόμη μαθαίνω και επεξεργάζομαι νέα δεδομένα.

Πού έχετε δέσει με την Ελίνα;

Στο ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί, στον τρόπο ζωής και σκέψης, στο χιούμορ, παντού. Η διαφορετικότητά μας νομίζω ότι κάνει τη διαφορά.

Πώς θα περιέγραφες το επαγγελματικό σου ταίρι;

Δυναμική, πανέξυπνη, άνθρωπος που ακούει και σέβεται και γλωσσοκοπάνα!

Τι ένιωσες στην πρεμιέρα;

Πολύ άγχος μέχρι το 3, 2, 1. Μετά κύλησε μόνο του, δεν περίμενα να βγει τόσο άνετα. Δεν κατάλαβα καν πώς πέρασε το τρίωρο και ακόμη δεν το καταλαβαίνω.

Ποιες συμβουλές σού έδωσαν και τις κράτησες;

Τρεις συμβουλές: «μην κοιτάζετε νούμερα», «να έχετε γερό στομάχι» και «ζήστε το», πάντα με βάση το πώς είμαστε ως άνθρωποι. Δεν θα ισχυριστώ βέβαια ότι δεν βλέπω τα νούμερα –νομίζω πως όλοι το κάνουν, ανεξάρτητα από το τι λένε–, αλλά δεν με επηρεάζουν. Δεν έχω όλα τα δεδομένα για να μπω σε συγκρίσεις, αλλά οφείλω να επισημάνω ότι η Δανάη Μπάρκα πέρυσι έκανε χαμηλά νούμερα και φέτος πάει πολύ καλά, και μπράβο της. Άνοιξε έναν άλλο δρόμο ώστε να μπει νέο αίμα στην τηλεόραση και να δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν το λέω για μας απαραίτητα, είναι γενική η παρατήρηση.

Μετά από δύο μήνες στον αέρα, σου αρέσει που κάνεις τηλεόραση;

Πολύ! Μου αρέσει όλο αυτό που ζω, και θεωρώ πως όταν μας αρέσει αυτό που κάνουμε, βρίσκουμε τρόπους να γίνουμε καλύτεροι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ