Ο Γιώργος Μαζωνάκης εξέπληξε το κοινό του με το νέο του επαγγελματικό βήμα αφού θα τον δούμε στην μεγάλη οθόνη σε έναν ανατρεπτικό ρόλο στο πλαίσιο της ταινίας μικρού μήκους που πρωταγωνιστεί με τίτλο “Στο θρόνο του Ξέρξη“.

Η ταινία της Εύης Καλογηροπούλου, σε ανάθεση και παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση κάνει πρεμιέρα στις Κάννες, στην εβδομάδα Κριτικής (18–26 Μαΐου 2022), στο παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του 75ου φεστιβάλ με ταινίες δημιουργών απ’ όλον τον κόσμο.


Γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στα ναυπηγεία Περάματος, με το όρος Αιγάλεω -απ’ όπου ο Ξέρξης παρακολουθούσε τη συντριβή του στόλου του- να δεσπόζει στο βάθος, η ταινία μας μεταφέρει σε ένα δυστοπικό κόσμο στον οποίο η εργασία είναι αυτοσκοπός και η σωματική επαφή απαγορευμένη.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, στον αινιγματικό ρόλο του υπευθύνου στο ναυπηγείο, βρίσκεται, μαζί με τους υπόλοιπους εργάτες, παρατηρητής ενός δυστοπικού σύμπαντος και μιας ζοφερής τελετουργίας που καταστέλλει την ανθρώπινη επιθυμία. Υπάρχει διαφυγή από έναν τόσο βαθιά ριζωμένο κανόνα καταστολής;

Η πρώτη εκδοχή της ταινίας, με τίτλο «Ανήκω σε μένα» ήταν ανάθεση του φεστιβάλ “YouandI” της Στέγης στο Πεδίον του Άρεως τον Ιούνιο του 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ