Εδώ και λίγα 24ωρα, ο Γιώργος Μαζωνάκης βρίσκεται στις Κάννες με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Στον θρόνο του Ξέρξη» , σε σκηνοθεσία της Εύης Καλογηροπούλου στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», σε σκηνοθεσία της Εύης Καλογηροπούλου και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μαζωνάκης βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών με το «Canal+ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους»!

Ο μοναδικός Γιώργος Μαζωνάκης κατέκτησε και τις Κάννες, καθώς η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί, απέσπασε το «Canal+ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους»! ένα επίτευγμα-ορόσημο για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, μία στιγμή εθνικής υπερηφάνειας για τα διεθνή επιτεύγματα του κινηματογράφου μας!

Η ταινία, σε ανάθεση του Onassis Culture και με καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, επιλέχθηκε από το φεστιβάλ ανάμεσα σε ταινίες δημιουργών από όλο τον κόσμο και συμμετείχε επίσημα στην Εβδομάδα Κριτικής του 75ου Φεστιβάλ Καννών, το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού θεσμού, κάνοντας, μάλιστα, χθες επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα!

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις του διαγωνιστικού τμήματος στις Κάννες και τα καλά νέα ταξίδεψαν γρήγορα μέσα από τα social media, ενώ ο Γιώργος Μαζωνάκης έστειλε το δικό του ευχαριστήριο μήνυμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ