Γλυκερία: Μίλησε για το μοιρολόι της Παναγίας του Επιταφίου θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής και πώς το έχει συνδέσει με τη ζωή της 

Η Γλυκερία έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για τα λάθη της ζωής της, την καριέρα της αλλά και την απώλεια της μητέρας της.

Με αφορμή την παράσταση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» που κεντρικό άξονα έχει το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, η Γλυκερία είπε:

«Τους εκκλησιαστικούς ύμνους τους γνωρίζω από παιδί, μεγάλωσα σε χωριό, όπου το Πάσχα ήταν όμορφο, γραφικό και παραδοσιακό. Από τότε τους τραγουδούσα. Αυτοί οι ύμνοι είναι μέσα στο DNA μου, ο πατέρας μου ήταν ερασιτέχνης ψάλτης, αλλά γνώριζε τη βυζαντινή μουσική και μου το μετέδωσε. 

Όταν ερμηνεύω το Ω γλυκύ μου έαρ, ο γιος μου είναι στο μυαλό μου, αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου, είναι ο σπαρακτικός θρήνος μιας γυναίκας που χάνει το γιο της. Όταν τραγουδάω -μου αρέσει να λέω τραγουδάω όχι ερμηνεύω- έρχονται στον νου μου εικόνες από πολέμους, από μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους πρόωρα, είναι συγκινητικό».

Γλυκερία
Γλυκερία: Μίλησε για το μοιρολόι της Παναγίας του Επιταφίου θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής και πώς το έχει συνδέσει με τη ζωή της 

Η Γλυκερία αναφέρθηκε και στην απώλεια της μητέρας της 

«Όταν χάνεις τη μητέρα σου είναι ένας ξεριζωμός, είναι ορφάνια, όσων ετών και να να είναι ο πατέρας σου ή μητέρα σου, είναι σαν να κόβονται οι ρίζες σου. 

Υπάρχει η παρηγοριά ότι η ψυχές τους ταξιδεύουν, ότι είναι κάπου καλύτερα, αλλά λείπει η φυσική τους παρουσία. Εγώ μιλάω με τη μητέρα μου, τη λέω τη λέξη “μαμά”, έχω μια εσωτερική επικοινωνία με την ψυχούλα της και αυτό με παρηγορεί».

Μίλησε και για την σχέση της με τον σύζυγό της Στέλιο Φωτιάδη:

«Όπως συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια που περνούν πολλά χρόνια μαζί, υπάρχει και φθορά, αλλά στο θέμα της εργασίας ο Στέλιος είναι απαιτητικός και καταπιεστικός. Ενώ επαγγελματικά είμαι πολύ συνεπής, δεν είμαι συνεπής με τον εαυτό μου.

Δεν είμαι συνεπής στο να διεκδικώ αυτά που πρέπει για τη Γλυκερία, αυτά που δικαιούται. Δεν είναι έλλειψη θάρρους, αλλά να συγχωρώ τα πάντα, να δείχνω καλοσύνη. 

Η μεγαλοψυχία είναι μεγάλη λέξη,  δεν ξέρω αν είμαι μεγαλόψυχη, αλλά δεν θέλω να υποφέρουν οι άνθρωποι δίπλα μου. Καμιά φορά αυτό είναι εις βάρος δικό μου.

Όταν διαπίστωσα τη φθορά στη σχέση μου με το σύζυγό μου, δεν έκανα τίποτε, είναι ένας κύκλος που περνάει και κλείνει, ανθρώπινα είναι αυτά. Σε μια σχέση υπάρχουν καβγάδες και διαφορές, κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλον.»

Ο Άρης Καβατζίκης την ρώτησε και για τα πισώπλατα μαχαιρώματα με την Γλυκερία να απαντά 

«Πιο παλιά, όταν ήμουν πολύ νέα, είχα μέσα μου το αίσθημα της εκδίκησης, ήθελα να ανταποδώσω το κακό, τώρα δεν το έχω ούτε αυτό. 

Πραγματικά μου αρέσει να συγχωρώ, να κατανοώ για ποιο λόγο ένας άνθρωπος μπορεί να φέρθηκε έτσι εναντίον μου. Μπορώ να αναγνωρίσω ότι μπορεί να θέλει να με προσπεράσει επαγγελματικά, δεν πειράζει. 

Τα χρήματα είναι αναγκαία για το βιοπορισμό μας, αλλά δεν είμαι της συσσώρευσης του χρήματος, δεν είμαι άπληστη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ