Ο Νίκος Μουτσινάς έθιξε το θέμα του εθνικού πένθους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και την επιλογή ορισμένων καλλιτεχνών να εμφανιστούν κανονικά σε σκηνές και θέατρα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Καλό Μεσημεράκι» πήρε θέση με αφορμή την έκρηξη της Κατερίνας Καινούργιου στη συζήτηση με τον Γιώργο Τσαλίκη, ο οποίος τραγούδησε ζωντανά στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται.

«Όποιος και να φύγει δικός μου θα πρέπει να είμαι εδώ», είπε η Κατερίνα Καινούργιου στον Γιώργο Τσαλίκη, με τον τραγουδιστή να της λέει: «Άρα μιλάμε για τη δημόσια εικόνα σου Κατερίνα;». «Ποια δημόσια εικόνα μου; Όχι βέβαια! Εδώ μιλάμε για μια τραγωδία, είναι διαφορετικό από τον προσωπικό πόνο και χρειάζεται μια ένδειξη σεβασμού», συμπλήρωσε η Κατερίνα Κανιούργιου.

Ο Νίκος Μουτσινάς παρακολούθησε το εν λόγω απόσπασμα και εξέφερε την άποψή του. «Δεν κατάλαβα τι έγινε; Την πέσανε στους καλλιτέχνες που τραγούδησαν; Η Κατερίνα το έκανε πάλι προσωπικό. Παιδιά το τριήμερο εθνικό πένθος αφορούσε μόνο τα δημόσια... Αυτό που είπα ήταν μια παρακίνηση, γιατί δε γνωρίζω τις διαδικασίες του ΣΕΗ. Μη μείνουμε εκεί, λίγο να συγκεντρωθούμε. Δεν θα μού πεις πώς θα πενθήσω. Όταν πέθανε η μάνα μου, τη δεύτερη μέρα ήμουν σπίτι με παρέα και έπαιζα επιτραπέζια για να ξεχαστώ και να περάσω καλά. Αν με έβλεπε κάποιος θα με έλεγε αναίσθητο. Μην πούμε τώρα γιατί τραγούδησες ή δεν τραγούδησες. Μην πάμε τώρα να πούμε γιατί τραγούδησες. Υπήρχε μια γενική εντολή; Όχι. Το να πεις “γιατί δεν πενθησες, Μουτσινά, Πάολα;” τι κερδίζεις; Όσο ανοίγουμε την κουβέντα φεύγει το focus από εκεί που πρέπει. Έλα!».

Στη χθεσινή του εκπομπή ο παρουσιαστής είχε κάνει μια εκτενή αναφορά στο τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. «Βγήκε ο πρωθυπουργός σαν να είναι πάλι κορονοϊός, γιατί είναι ίδια φάτσα, ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει πρωθυπουργέ, αλλάξτε τον. Βγαίνετε το ίδιο, ό,τι και να συμβαίνει, είτε είναι κορόνα, είτε είναι ατύχημα, είτε είναι βιασμοί, είναι ένα ίδιο πρόσωπο πολύ στεναχωρημένο. Αν δεν το αντέχετε μπορείτε να παραιτηθείτε. Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρωπιάς που λέει ότι παιδιά, δεν μπορώ, δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί. Μη φανταζόμαστε ότι μπορούμε, γιατί δεν μπορούμε. Γίνεται κάτι, κάποιος απολύεται, κάποιος παραιτείται για το εφέ. Ο άλλος παραιτήθηκε και πάλι θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Δεν τα κατάφερε σε εκείνο το υπουργείο, θα τα καταφέρει στων τροφίμων. Και μετά ένας πρωθυπουργός περίλυπος, χαμηλά το κεφάλι, του δίνουν και οδηγίες που να κοιτάει για να φαίνεται στεναχωρημένος, να λέει, αυτό έγινε, χίλια συγγνώμη».

Ο Νίκος Μουτσινάς είχε αναφερθεί και στο ΣΕΗ, λέγοντας: «Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση ότι το ΣΕΗ δεν έβγαλε ανακοίνωση την Τετάρτη να μην παίξει κανένα θέατρο και παίξαμε. Παρ’ όλα αυτά ο παραγωγός πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο και είπε “τι κάνουμε;” και ότι τι σημαίνει το τριήμερο εθνικό πένθος; Για το υπουργείο σήμαινε ότι απλά δεν θα γίνουν δημόσιες εκδηλώσεις, τα θέατρα φυσικά και θα παίξουν κανονικά. Δεν υπάρχει λόγος να μην παίξεις θέατρο, χαζός είσαι; Και να κάνουμε ενός λεπτού σιγής, την οποία και κάναμε, και αυτό ήτανΚάπως ενοχλήθηκα, γιατί δυο εβδομάδες τρέχουμε σε εσάς που μας ακούτε να βοηθήσετε για αυτό που συνέβη στο κλάδο των ηθοποιών και δεν έβγαλε μια ανακοίνωση το ΣΕΗ να μην παίξουμε την Τετάρτη, το οποίο ήταν αρκετά εκνευριστικό».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με δηλώσεις του, ανέφερε: «Επειδή ο Νίκος είναι και φίλος, είναι ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος όμως, επειδή δεν ανήκει στο σωματείο, δεν έχει έρθει να γραφτεί όπως τον έχω παρακαλέσει, δεν γνωρίζει τις διαδικασίες. Ήταν λίγο άστοχη η τοποθέτησή του. Παρ’ όλα αυτά, επειδή είναι ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος, δεν μπορώ να κρίνω την υπερευαισθησία του, επειδή έκρινε ότι το ΣΕΗ θα έπρεπε… Το ΣΕΗ δεν είναι ενός ανδρός αρχή και ξαφνικά να λέει “σήμερα θα κλείσω τα θέατρα”, δεν γίνεται έτσι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ