Η εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε παγκόσμια αντίδραση και πολλοί εκπρόσωποι του Hollywood έσπευσαν να ταχθούν στο πλευρό του ουκρανικού λαού με διάφορους τρόπους. Κορυφαία ονόματα της showbiz ανά τον κόσμο δήλωσαν την συμπαράστασή τους είτε με τις αναρτήσεις τους στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social, είτε πιο ενεργά με την παροχή οικονομικής βοήθειας.

Αστέρες του Hollywood όπως η Angelina Jolie, η Miley Cyrus, ο Ryan Reynolds με την Blake Lively, και η Madonna είναι μόνο μερικοί από τους σταρ που δήλωσαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους με την επίθεση στην Ουκρανία.

Ο Ryan Reynolds και η σύζυγός του Blake Lively μέσω του twitter είναι από τα ζευγάρια του Hollywood που προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον κόσμο να κάνει δωρεές στην Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ. Μάλιστα υποσχέθηκαν ότι θα συγκεντρώσουν έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσουν στην υποστήριξη των εκτοπισμένων Ουκρανών προσφύγων.

Η Angelina Jolie δεν παρέλειψε να πάρει θέση στο συμβάν με ένα βίντεό της στο instagram και να στηρίξει τον ίδιο οργανισμό προστασίας των προσφύγων που στηρίζουν οι Reynolds και Lively.

Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Ο στόχος μου μαζί με τους συναδέλφους μου στο @refugees είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή”, έγραψε η Angelina Jolie στην ανάρτησή της στο instagram.

Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτής της στιγμής για τον λαό της Ουκρανίας και για το διεθνές κράτος δικαίου είναι μεγάλη“, συμπλήρωσε.

Εκτός από τους ηθοποιούς του Hollywood πολλοί τραγουδιστές έχουν υποστηρίξει τις δράσεις εθελοντισμού υπέρ της Ουκρανίας. Η Miley Cyrus ανακάλεσε την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ για το «Nothing Breaks Like a Heart», δηλώνοντας ότι στέκεται αλληλέγγυα με το έθνος.

Υπάρχουν τοπικές αναφορές ότι τουλάχιστον 40 Ουκρανοί έχουν ήδη σκοτωθεί και αυτή η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς περισσότερους θανάτους, σε άλλη μια προσφυγική κρίση και πάρα πολλοί άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους“, έγραψε η Cyrus στο twitter.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, , , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ