Σε μια ισχυρή επίδειξη αλληλεγγύης, η Μισέλ Ομπάμα, η Μελίντα Γκέιτς και η Αμάλ Κλούνεϊ συναντήθηκαν για ένα σπουδαίο σκοπό και την αντιμετώπισης των παιδικών γάμων.

Η εκδήλωση υψηλού προφίλ, που πραγματοποιήθηκε στο Centre for the Book στη Νότια Αφρική, χρησίμευσε ως πλατφόρμα για να ενισχύσει τις φωνές των υποστηρικτών που δεσμεύτηκαν να εξαλείψουν αυτήν την επιβλαβή πρακτική και να ενδυναμώσουν τα έφηβα κορίτσια να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ο κομμωτής της Αμάλ, ο “δικός” μας Δημήτρης Γιαννέτος, μοιράστηκε φωτογραφίες από την εκδήλωση. Η δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, που φορούσε ένα καμηλό κοστούμι, μοιράστηκε τις σκέψεις της για τον επιτακτικό ρόλο του νόμου στην εξάλειψη των παιδικών γάμων και την ανάγκη για τη διόρθωση των νομικών πλαισίων.

«Πρέπει να «αποδώσουμε» δικαιοσύνη· δεν συμβαίνει απλά… Περισσότερα από 40 αφρικανικά έθνη έχουν νόμους για τους γάμους παιδιών που δεν συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα», διευκρίνισε η Αμάλ, συνιδρυτής του Ιδρύματος Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη. Τόνισε περαιτέρω τις σοβαρές επιπτώσεις του παιδικού γάμου στην υγεία των κοριτσιών, την ευαλωτότητά τους στη βία και τα εμπόδια που αυτή θέτει στις ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης τους.

Εξέφρασε επίσης την περηφάνια της που στέκεται δίπλα στη Μισέλ Ομπάμα, τη Μελίντα Γκέιτς και τοπικούς συνεργάτες, όπως η Advancing Girls’ Education in Africa (AGE Africa), η Ένωση Δικηγόρων Γυναικών του Μαλάουι και το Girls Not Brides Malawi – που όλοι συλλογικά εργάζονται για την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών για να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους με σκοπό οι παιδικοί γάμοι να εξαληφθούν.

Συγκεκριμένα η Αμάλ είπε: «Ο γάμος των παιδιών επηρεάζει την υγεία των κοριτσιών, αυξάνει τον κίνδυνο να υποστούν βία και μειώνει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο CFJ αναζητούμε ευκαιρίες για να αλλάξουμε αυτούς τους νόμους και να αυξήσουμε την πρόσβαση στη δικαιοσύνη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ